Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

10 kwie 2012, 13:12

U nas nie ma tradycji obdarowywania sie na Święta Wielkanocne
u nas też nie. Tobik dostał tylko czekoladowego zajączka i tyle.

Martalka, u nas też faza na głodowe ilości jedzenia. szczególnie obiadów nie chce mi chłopina mały jeść :ico_olaboga: dlatego go przegładzam trochę. sama nie wiem co ten maluch w tej główce wymyślił. jadłby tylko tosty (chlebek z wyskakującego tostera) i suche płatki. :ico_olaboga:

u nas wciąż katar :ico_chory:

julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

10 kwie 2012, 18:26

To i ja melduję się po Świętach z pełnym brzuchem :ico_haha_01: Męczący jest delikatnie ten okres - gromadzenie się dużymi gromadkami u tych, tamtych i innych... wczoraj zrobiliśmy sobie wieczór spokoju - Dawiś w dzień nie spał, więc padł o 19, a my z Mężulkiem mieliśmy miły wieczór w ciszy, spokoju, we włanym domku i w pidżiamach :ico_oczko: Można to było nazwać odpoczywaniem poświątecznym :ico_haha_01:

Martalka, Tibby, współczuję niejedzenia.... wiem co to jest. U nas różnie z tym - raz Dawiś zajada chętnie, a raz nie chce. Ja staram się podchodzić na luzie do tego tematu, ale bywa ciężko :ico_noniewiem:

Ja dzisiaj oblatałam 3 hurtownie w poszukiwaniu majteczek dla Dawisia - maaskra jakaś - nie ma szans na znalezienie białych polskiego producenta :ico_olaboga: Znalazłam w jednej z bardzo milusiej bawełenki - 5 zł za majteczki - ale najmniejsze są w rozmiarze 98, a ja potrzebuje 92. No nic zamówiłam 98 i troche inne 92 - zobaczymy :ico_noniewiem: Ale jakościowo na prawdę są przemilusie :-)

Martalka, a jak tam Wasze odpieluchowywanie? Zaczełaś już z Milenką? Ja dumam nad odpowiednim momentem, ale intensywnie się przygotowuję, tylko nie wiem od której strony do tego podejść :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

10 kwie 2012, 19:33

my czekamy na cieplejsze dni. takie, w których nie będę się musiała bać, że jak usiądzie z mokrym dupskiem na kafelkach, to złapie przeziębienie :ico_noniewiem: a tych chorób póki co nam dość.

za kilka dni zamawiamy rowerek dla malucha na urodziny :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 kwie 2012, 22:03

:-D my też :-)

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

10 kwie 2012, 22:21

gozdzik, pochwal się co wybraliście :ico_sorki:

[ Dodano: 11-04-2012, 08:59 ]
wczoraj naszło nas na sprzątanie w szafie u Tobika i znów 2 wielkie kartony za małych ciuszków mamy w piwnicy :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: katastrofa jak te dzieciaki rosną. dosłownie w tempie ekspresowym! :ico_olaboga:

[ Dodano: 11-04-2012, 09:13 ]
no i aktualizując dzisiaj pierwszą stronę naszego wątku zauważyłam, że już mamy trójkę dzieci ze skończonymi dwoma latami. :ico_brawa_01:
i niedługo znów przenosiny na nowy wątek :ico_haha_01:

:ico_ciezarowka: jak się czujecie?
wisnia, jak u lekarza? nic się nie odzywasz? :ico_nienie:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 kwie 2012, 10:55

witam!!!

tibby lekarza mialam na 9.30 i dopiero dotarlam do domu. a wiec pewnoe bedziecie w szoku lekarz powiedzial ze nie ma mowy abym dotarla do terminu bo juz mam 2 cm rozwarcia. i pytal sie czy okna mylam na swieta ze tak szybko poszlo. no a przeciez okna myla mi mama:) coraz bardziej zaczynam sie bac.

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 kwie 2012, 11:15

spoko wisnia, ja z 2 cm chodziłam ze 2 tygodnie i dotrwałam prawie do terminu z Damianem :ico_haha_01:

Julchik, zabieram się do tego odpieluchowania w weekend. Chociaż tak mi się nie chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naprawdę na malo co mam ochotę, ale wolę by teraz poznała co to nocnik, bo potem będę miała dwójkę do zmiany pieluch, a tego to ja nie chcę!!!
Zacznę od: zdjęcia definitywnego majtek. Na wyjścia (których na weekend nie planuję zupełnie, no, poza ogródkiem) założę jej niezbyt chlonne wielo...

aleś się uparła na cudowne majtki Juluś :ico_haha_01: i tak będą chrzczone w tempie expresowym, a więc szybko się spiorą, zużyją, zakupają, zaplamią :D

Już mam dość tych cholernych ferii!!!!! niech już idą do szkoły! :ico_noniewiem:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 kwie 2012, 11:39

spoko wisnia, ja z 2 cm chodziłam ze 2 tygodnie
dlatego w razie czego mam jeszcze przyjsc do niego za 2 tygodnie na wizyte i ktg.
Już mam dość tych cholernych ferii!!!!! niech już idą do szkoły!
to kiedy im sie koncza? u nas juz dzis poszli do szkoly po swietach

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 kwie 2012, 11:49

[quote="wisnia3006
Już mam dość tych cholernych ferii!!!!! niech już idą do szkoły!
to kiedy im sie koncza? u nas juz dzis poszli do szkoly po swietach[/quote]

no i właśnie tego zazdroszcze.
U nas idą po niedzieli dopiero :ico_noniewiem:

[ Dodano: 11-04-2012, 11:50 ]
potem w maju wolne, potem w czerwcu tydzień "half-term".. dobrze, że chociaż wakacje krótsze. Bo zaczynają dopiero ok 20 lipca.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

11 kwie 2012, 12:59

Martalka, powodzenia w odpieluchowaniu.
a lecisz metodami z tej książki, co ją tam czytałaś/tłumczyłaś? czy sama z życiowego doświadczenia?

Wróć do „Przedszkolaczki”