Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

13 kwie 2012, 09:51

wiecie co byla dzis lidzia na forum i nawet do nas nie zajrzala :-(
wielka szkoda. mam nadzieję, że jednak się jakoś "przemoże" :ico_sorki: mogłaby chociaż napisać co tam u nich i jak dziewczyny.

julchik, wielkie brawa za połowinki! :ico_brawa_01: nie chce się wierzyć, że to tak szybko zleciało.! :ico_olaboga: katastrofa! szkoda, że moja pierwsza ciąża tak szybko nie leciała z czasem. :ico_haha_01: Imię śliczne wybraliście. :ico_brawa_01: Jeszcze macie jakieś propozycje?

Martalka, wiesz, co? z imion męskich mi od jakiegoś czasu podoba się Leon - Leo. Co wy na to?
Bez obrazy do Jasia naszego, ale tego imienia mam u chłopców już dosyć. Wszędzie Jaśki. :ico_noniewiem: Zupełnie jak z Majkami, Julkami u dziewczynek :ico_olaboga: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
karo-22
Zrobiłem Magistra z forum!

13 kwie 2012, 10:19

Hej Kobietki!
Nas parę dni nie było, byliśmy u Teściowej, bo M musiał jechać do Puław na szkolenie na 2 dni, więc wykorzystaliśmy sytuację i pobyczyliśmy się w Aleksie :-)
Próbowałam do Was pisać przez tel ale bez skutku, jak za 3 razem wywaliło mnie z netu zrezygnowałam :ico_oczko:

Juluś, Kochana mocno ściskam na półmetek :-) No wielkie :ico_brawa_01: kiedy to zleciało :ico_oczko:

U nas też różnie z jedzeniem, było super, teraz jest różnie. Czasem je jak szalony, czasem wybrzydza. Ale raczej zawsze zjada ładnie obiadek, więc nie panikuję. Zupki praktycznie wszystkie lubi, chyba kapuśniak Mu nie podpasował. Ale rosołek, pomidorówkę, buraczkową, barszczyk czerwony, żurek czy zalewajkę, koperkową, krupniczek, uwielbia. Również pieczonego kurczaka, gołąbki, jajo sadzone z jogurtem nat i ziemniaczkami, kaszę itp.
Teraz pałaszuje gotowane wiejskie jaja i pomidorka w jogurcie :ico_oczko:

Wiśnia, zgadzam się z dziewczynami, poróbcie wszystkie badania. My mamy dwie otyłe dziewczynki w rodzinie, jedna ma niestety cukrzycę, druga tarczycę...
A co do odżywiania, to ja bardzo tego przestrzegam. U nas nie ma słodyczy! Piekę sama ciasta i takiego odrobinę Nikoś dostaje. Za słodki deser uważam również serki czy jogurty, budyń, kisiel. Wolę Małemu dać danio, niż jakikolwiek typowy słodycz.

Nie uważam również by soki owocowe były szkodliwe :ico_haha_01: Z powodzeniem można wybrać takie naturalnie słodzone - bez dodatku cukru. I my właśnie tak robimy!

Świetnym rozwiązaniem są przekąski typu ziarna i bakalie. Nikoś wprost uwielbia słonecznik! :-) I rodzynki, żurawinę suszoną i inne :-)

Goździk, Nikoś znalazł pod choinką, a właściwie koło niej :ico_oczko: rowerek Lak Magic, wybraliśmy czerwony, taki jak pokazałaś na zdjęciu! Świetny wybór! Nam facet w sklepie mówił, że wszystkie dzieciaki w rodzinie na jednym się wyjeździły i nie ma sobie równego :-) Niko póki co po domu jeździ, ale zaraz wybywamy na dwór :ico_oczko:

My ostatnie dwa dni spędziliśmy cały na dworze :-) Cieszę się, bo Nikoś nie wychodził z piaskownicy, więc to znak że w tej naszej na działce też będzie się chętnie bawił :-)

Wiśnia, dziś w Porcie jest dzień wyprzedaży, do -70% :-) I tak będzie każdego 13 miesiąca, my się właśnie wybieramy :-)
A w weekend 21, 22 kwietnia w Porcie będzie dzień pod hasłem "Szczęśliwa Mama=Szczęśliwe Dziecko", spotkanie dla Mam i przyszłych Mam przy Saturnie, spotkanie z chustomamami, położną, doradcą laktacyjnym, fizjoterapeutą itp no i super sprawa, mamy w ciąży mogą zrobić sobie usg albo usg 4D bezpłatnie :-)

[ Dodano: 13-04-2012, 10:25 ]
tibby, Leon też mi się podoba i Mikołaj :-)

Juluś, Wiktoria śliczne imię, tylko jak inne piękne od jakiegoś czasu baardzzoo popularne niestety, ale w końcu jakby na to patrzeć, to sporo imion trzeba by było odrzucić :ico_oczko:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 kwie 2012, 10:33

więc wykorzystaliśmy sytuację i pobyczyliśmy się w Aleksie
nastepna gwiazda 2 kroki ode mnie byla i nawet nie odwiedzila. na teofilow nie daleko bylo :ico_placzek:

a co do picia to moje dziecko by moglo non stop pic. wczoraj pochowalismy wszystkie soki z blatu w kuchni bo sama przynosila aby jej wlewac.
Wiśnia, dziś w Porcie jest dzień wyprzedaży, do -70% I tak będzie każdego 13 miesiąca, my się właśnie wybieramy
szkoda ze mamy tak daleko do portu bo to cale miasto no a ja niestwty jeszcze nie zrobilam prawka.
a w nastepny weekend moze uda mi sie meza namowic abysmy pojechali,oczywiscie jesli bedzie w domu.

julchik22

13 kwie 2012, 10:33

Wiśnia, chętnie byśmy Was na żywo poznali, ale daleko troche niestety :ico_olaboga: Może jak dzieciaki będą większe :ico_oczko:
Tak wogóle to chcieliśmy gdzieś wyjechać na weekend majowy - najlepiej w góry bo uwielbiamy ALE przeraża mnie sytuacja na zakopiance jesli chodzi o Tatry, a w Bieszczady z dzieckiem jednak nie bardzo, bo w Tatrach jest mnóstwo dolinek fajnych, gdzie można pospacerować, a w razie zmęczenia wspoczyć na bryczkę, a w Bieszczadach nie ma takiej opcji niestety. No a siedzieć w jednym miejscu i tylko jeść - nam się znudzi i raczej nie o to chodzi, a chciałoby się bardzo na jakąś przyrode się wybrać. No nic... kombinujemy - może poszukamy u nas w Lubelskiem jakiegoś fajnego gospodarstwa agroturystycznego, a jak nie, to poplanujemy krótkie wypady w okolicy - Kazimierz, Nałęczów, zoo w Zamościu, do babci na wieś na 1-2 dni skoczymy no i nadrobimy zaległości domowe - może szafa będzie zamontowana, a może Mężulek balkon zabezpieczy, bo to nigdy niewiadomo kiedy Dawiś otworzy sobie drzwi, weźmie krzesełko i zechce zobaczyć panoramę :ico_szoking: No zobaczymy, jeśli zostaniemy w Lubelskiem to może przeznaczone na wyjazd pieniążki zainwestujemy w lustrzankę :ico_oczko: A tak wogóle, to chyba Wam nie mówiłam (Karuś wie) - mamy zwyczaj wrzucania wszystkich 5-ciozłotówek które mamy do pustej puszki po piwie. Taka skarbonka na wydatki przyjemnościowe no i średnio po pół roku puszka jest pełna, a mieści się w niej 2000 zł :ico_oczko:
A tak wogóle a propos spotkań - fajnie by było gdybyśmy kiedyś zorganizowały jakiś zlocik w jakimś miejscu w PL i się poznały na żywo :-)

Tibby, mi też bardzo się podoba Leon i też myślałam o tym imieniu w razie, gdybym miała drugiego chłopaka :ico_oczko: Ale Jan też mi się podoba - ale nie w zdrobnieniu Jaś, tylko Janek - no ale to każdy ma swoje widzimisię :ico_oczko:
Imię Wiktoria podobało mi się od zawsze - jedyna rzecz która wstrzymuje nas przed podjęciem ostatecznej decyzji, to to właśnie, że ostatnio zrobiło się bardzo popularne - chociaż na szczęście spadło wg statystyk ubiegłego roku na 13 miejsce :ico_oczko: No ale odkąd siebie pamiętam, to mi się to właśnie imię podobało. Drugie które braliśmy pod uwagę to Karina - mniej oklepane, ale jakoś Wiktoria bardziej mi leży :ico_oczko: Powiem szczerze, że dopiero po połówkowym, kiedy już Córeńka została potwierdzona zaczeliśmy meśleć o imieniu i nawet za głeboko tematu nie poruszaliśmy, bo jakoś tak od początku Wiki miałam w głowie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

13 kwie 2012, 10:38

julchik22, najważniejsze, by wam się imię podobało. reszta nie ma tutaj nic do gadania. :-D

och, myślę, że nasze spotkanie mogłoby być fajne :ico_haha_01: ciekawe jakby się zachowały dzieciaki :ico_haha_01:
kiedyś trzeba faktycznie o tym pomyśleć. ale gdzie tu się spotkać, by wszystkim było wygodnie.

karo-22, Mikołaj też cudnie. Tobik miał tak mieć na drugie, ale jakoś nam się zapomniało o tym zaś. :ico_wstydzioch: poza tym, mój M. chce by nasz drugi syn miał na imię Mikołaj. Ale i tak grożę mu, że ma się starać przemówić do swoich kijanek żeńskich, by dawały przodem :ico_haha_01:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 kwie 2012, 10:43

chętnie byśmy Was na żywo poznali, ale daleko troche niestety
daleko? przeciez na retkini mieszkacie? czy sie myle?

my byliusmy w naleczowie w sierpniu bo mam tak rodzine. maz byl zachwycony tym miejscem. my moze pojedziemy pod koniec sierpnia lub na poczatku wrzesnia na 4 dni nad morze wtedy bedzie spokoj i dziecko troszke odchowane i maz bedzie mial mniej roboty bo ma warsztat samochodowy a teraz dal zalozyl swoja strone internetowa i dal reklamy-kasy troszke poszlo na to ale juz ludzie dzwonia

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 kwie 2012, 10:53

Leon, ładnie, ale dla mnie to nie to... Poza tym teoretycznie podoba mi się wiele imion, ale dla MOJEGO dziecka, przy NASZYM nazwisku, niewiele pasuje...
Myślałam nad tym Jankiem, i on z kolei nie pasuje mi do bycia tutaj. Co prawda nikt problemu nie robi, ale samo to, że będą dziwiwac przy wymowie, mnie wkurza.
Bo, np Milena to dla nich "Melina" :ico_haha_01: tak wymawiają
Nie chcę by np. do dziecka mi wołali "Dżon" albo "Ian" :ico_oczko: bo nie po to daję na imię jak daję...
Najłatwiej jest z Damianem.
Ale może Fabian? Chociaż takie trochę nadęte to imię...
Od zawsze podobało mi się imię Bruno. Ale IMO z nazwiskiem sie gryzie. I M się nie podoba.
On sie uczepił Sebastiana i basta. A ja znam kilku Sebastianów i to nie są przyjemni kolesie. :ico_noniewiem: złe skoj. mam...

Wiktorie to niezłe agentki z kolei- wszędobylskie, pyskate i wygadane :ico_haha_01:
Imię ładne, choć nieco popularne :-D ale akurat to dla mnie mało ważny argument (patrz- Jaś). :ico_haha_01:

Wisnia, ja każdorazowo ŻAŁUJĘ, że nie chciało mi się wytargać wózka z domu (nie jes to łatwa operacja) jak idę z Mili na nogach do szkoły z chłopakami. Umeczę się przez te 200m bardziej niż wyjmując wielki wózek. :ico_noniewiem:
Milka też nie chce wsiadać.

Dzisiaj mam zdjąć milenie pieluchę... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: Po prostu strasznie mi się chce...
Ale oddaję komp do naprawy, więc pewnie będę miała więcej czasu, więc skoro postanowione to do dzieła :ico_noniewiem: Najbardziej mierzi mnie KUPA :ico_zly:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

13 kwie 2012, 10:58

Martalka, tulę :ico_pocieszyciel:
jestem z tobą i Milą w tych dniach odpieluchowania :-D

julchik22

13 kwie 2012, 12:28

Karuś, to widzę że fajne wolne mieliście :ico_brawa_01:

Martalka, wszędobylskie powiadasz? Weź mnie nie strasz bo już jednego takiego mam :ico_olaboga: A wygadana pewnie po mnie by była :ico_haha_01:
Fabian - niezłe - znam jednego - włocha (Fabio) - troche zbyt uparty, ale generalnie ok :ico_oczko: My też mamy takie nazwisko (tzn Mąż i Dzieci bo ja na panieńskiem zostałam), że ciężko coś kombinować :ico_oczko:

Powodzonka dla Was w odpieluchowaniu !!! :ico_sorki:

[ Dodano: 13-04-2012, 12:31 ]
Wiśnia, ja w Lublinie miszkam więc jak tylko będziecie się wybierać do Nałęczowa to daj znać - możemy spotkać się tam, bo to od nas rzut beretem :ico_oczko:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

13 kwie 2012, 13:14

a ja jakoś nie patrzyłam na powiązania nazwisko-imię :ico_haha_01:

Wróć do „Przedszkolaczki”