mama12
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

Urzad Pracy

15 kwie 2012, 09:30

Czy jak dostane skierowanie do pracy z UP i pracodawca mnie nie zatrudni to jak wrócę z tym kwitkiem do UP to czy oni od razu dadzą mi następne skierowanie do pracy :?:

JoannaS
Wodzu
Wodzu

15 kwie 2012, 09:33

Nie sadze zeby tak odrazu dali Ci skierowanie do drugiej pracy.
Ja jestem zapisana w UP pd 2 lat i w ciągu tych 2 lat dali mi tylko jedna albo 2 propozycje pracy ale napisali mi adres na kartce i mam isc tam CV zanieść.
Jezeli beda mieli dla Ciebie jakąś propozycje to na pewno Ci ja dadzą.
A skąd wiesz , że ten pracodawca Cie nie zatrudni ,powiedział Ci ?
A może na pół etatu chociaż się uda. :-)
powodzenia. :-)

Awatar użytkownika
gosha
Beze mnie to forum nie istnieje!

15 kwie 2012, 09:44

Czy jak dostane skierowanie do pracy z UP i pracodawca mnie nie zatrudni to jak wrócę z tym kwitkiem do UP to czy oni od razu dadzą mi następne skierowanie do pracy :?:
Nie muszą aczkolwiek jeśli będa jakieś ogłoszenia i będziesz chciała to mogą.

mama12
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

15 kwie 2012, 09:46

JoannaS, cHODZI O TO ŻE JA MAM 3 DZIECI KTORE CZESTO MI CHORUJA I JESTEM samotna matka i brak opieki nad dziecmi (na rodzine nie moge liczyc) a po za tym w czerwcu planuje przeprowadzke do innego wojewodztwa ale Pania z UP to nie obchodzi i licze ze da mi skierowanie. ostatnio dala mi tez adres na kartce ale wyznaczyla nastepny termin wizyty

Awatar użytkownika
gosha

15 kwie 2012, 09:51

Jeśli nie będzie ofert pracy, to Ci nie da ;)

Adresy Ci może dać, żeby CV zaniosła, a datę kolejnej wizyty i tak Ci musi wyznaczyć i tak.

JoannaS
Wodzu
Wodzu

15 kwie 2012, 09:54

To jak sie bedziesz pzeprowadzac i bedziesz sie w tym nowym mieście meldować to wtedy masz obowiązek zgłosic przeprowadzke w obecnym UP i musisz jesli chcesz zarejestrowac sie w UP w tym nowym mieście i tam bedziesz czekać na nowe ogłoszenia.
Tylko nie wiem co bedzie z obecną pracą bo Twoja bedzie z UP z obecnego miasta. Musisz zapytac panie czy bedziesz miała jakies problemy, ale jesli to jest typowa praca a nie staż to wydaje mi sie ze przeprowadzka nie bedzie miała znaczenia.

mama12
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

15 kwie 2012, 10:00

Tylko ja nie chce iść do pracy iż nie mam opieki nad dziećmi i chce pracodawcy powiedzieć prawdę o braku opieki,o dojazdach,o chorobach itp

Awatar użytkownika
gosha

15 kwie 2012, 10:02

mama12, więc jesli nie chcesz iść do pracy, a skierowanie dostaniesz, zawsze możesz pracodawcy powiedzieć cała prawdę :)
Wtedy ci podpisze skierowanie, ze nie spełniasz warunków i juz :)

Poza tym nie przy każdej wizycie w UP skierowanie się dostaje ;)

JoannaS
Wodzu
Wodzu

15 kwie 2012, 10:03

Aaaa to ja źle zrozumiałam ;-)

Raz dostałam juz skierowanie na staż i musiałam je przyjąć ale poszłam do gościa i mówie , że jestem z UP a on mówi, że już kogoś przyjał tez z UP na ten staż.
To ja mówie że sie ciesze, bo właśnie mam małe dzieci i wtedy miałam okres chorobowy bo starsza córka poszła pierwszy raz do p-kola i non stop choroba, a on mowi, że jak sie powie pracodawcy, że sie nie chce iśc bo właśnie dzieci czesto chorują a nie masz z kim ich zostawić to ja myśle, że dla niego bedzie lepiej jak mu powiesz prawde niz miałabys co chwile chodzić na L4. i wpisze Ci w ta kate jesli taka masz ze nie przyjmuje Cie do pacy.

mama12
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

15 kwie 2012, 10:13

JoannaS, ja już jestem pare lat i dała mi Pani do zrozumienia ze musze juz isc bo czas na mnie.Dziekuje za rade tak zrobie powiem prawde

Wróć do „Prawo, praca i polityka”