Awatar użytkownika
brownskin
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

usg genetyczne - kiedy?

06 kwie 2012, 16:42

Zastanawiam się, kiedy najlepiej iść na usg genetyczne? jestem w 16 tyg ciąży i znalazłam też informację, że badanie wykonywane będzie za pomocą sondy brzusznej i w trakcie badania oceniane są wszystkie narządy płodu. Znalazłam oferte gabinetu harmonia w krakowie, gdzie takie usg kosztuje 250 zł, myślicie, że to dobra cena?czy któras ciężarna mamusia miała może takie usg?

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 kwie 2012, 13:44

brownskin, cena wydaje mi się bardzo dobra. Ja robiłam wszystkie badania łącznie z badaniem płynu płodowego i płaciłam coś około 570zł badania u mnie trwały 2 godziny

Awatar użytkownika
Paulina82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

Re: usg genetyczne - kiedy?

22 cze 2013, 13:03

Hej z tego co wiem takie badania robi się od 13 tygodnia wiec musiałabyś się pospieszyć wtedy nawet Twój lekarz prowadzący ciąże powinien ocenić genetycznie rozwój dziecka w tym tygodniu skoro jeszcze tego nie miałaś zaproponowane to chyba radzę zmienić lekarza ginekologa co do badań genetycznych to zależy co tam chcesz zrobić czy tylko USG czy porównanie wyników USg z wynikami z krwi i później możesz zadecydować o badaniach inwazyjnych czyli np pobranie płynu owodniowego jeśli jest to konieczne i jeśli oba badania USG i Twoje wyniki krwi wykazały jakieś nieprawidłowości ...chociaż pewnie wiele kobiet pobiera też płyn mimo wyników żeby dokładniej zbadać dziecko ja osobiście nie zdecydowałam się na inwazyjne badania ale musisz się pośpieszyć z decyzją bo zawsze tego badania wykonać nie można jest na to określony czas .....jeśli chodzi o cene to zależy co ona obejmuje jeśli wszystko to nie drogo jeśli tylko samo USG to za drogo moim zdaniem moja ginekolog USG zrobiła w ramach wizyty i za dopłata 30 zł do normalnej wizyty :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”