NICOLA_1985

10 maja 2012, 07:57

hej
ja sie juz melduje z pl :-)
wszedzie dobrze ale w domku najlepiej :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :-D

wisnia super fotki, Karolicia sliczna , jak mi sie to imie podoba :-D ale powiem Ci ze wszystkie Karoliny jakie znam to są zgagi niedobre hehe :-D karo bez obrazy :ico_oczko: :-D ty jesteś wyjątek :ico_haha_01:

gozdzik dobrze ze z siuraczkiem ok, ja nic nie robie nawet profilaktycznie , czasem sprawdzm cy sie sciaga i tyle i na szczescie nic sie nie zmiania :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

julcia chudzinko , 6 kg na + to jest w normie ja obstawiam ze do 12 -14 przytyjesz max, moja karolina miala 3180 i ja przy niej 14 kg przytylam a Krystian 3850 i przy nim 10 kg , pamietaj ze kazde nastepne dziecko jest przewaznie (nie mylic z zawsze) wieksze wagowo od poprzedniego .. chociaz u ciebie moze byc inaczej bo dziewczynki przewaznie sa wagowo lzejsze od chlopcow i mniejsze (cm).. ale wiadomo to tez geny rodzicow , dieta mamy.. ewentualne choroby typu cukrzyca itp. maja wplyw.. patrzac na Ciebie malutka raczej nie bedzie gigantem wiec spokojnie na 12 kg moze sie zatrzymac waga w terminie

[ Dodano: 10-05-2012, 07:58 ]
tibby ucz sie ucz :-) bilans mozna zrobic do 3 miesiecy po skonczeniu malucha 2 latek :ico_oczko:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 maja 2012, 08:08

witam!!!

mala jeszcze spi, budzi sie w nocy 2 razy ok 11 i 4 wiec nie jest tragicznie ale dlugo ciagnie az boli, smaruje bepantenem i zobaczymy czy bedzie lepiej.

NICOLA_1985, to ja jestem wyjatkiem bo moje 2 diecko bylo lzejsze i to prawie pol kg wiec jest roznica a teraz przytylam 13 kg i w spodnie w zadne nie wchodze normalne a spadlo nie wiem ile bo mam wage zrabana.
i nie strasz mnie co do imienia bo zuzka tez jest diablem wcielonym.uparciuch maly.

NICOLA_1985

10 maja 2012, 08:23

kochanie ja Ciebie nie strasze ja stwierdzam fakty wiem bo moja siostra ma kolezanki o tym imieniu.. a ja mam małego diabołaaa Karolinucha w domku hehe :-D niedobre to a jakie cwane.. i do tego pyskate :-D ale tak samo jak niedobre tak i kochane :-D

[ Dodano: 10-05-2012, 08:25 ]
a dopiero co pisałam, zeby nie przypisywać cech charakteru imionom haha :ico_smiechbig: ale powaga.. tu jest wyjątek :-D

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 maja 2012, 09:25

Witajcie stawiam torcika za moje 32 Urodzinki
:ico_tort:

NICOLA_1985

10 maja 2012, 09:57

100 tat gozdziczku :ico_tort: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 maja 2012, 10:38

[ Dodano: 10-05-2012, 08:25 ]
a dopiero co pisałam, zeby nie przypisywać cech charakteru imionom haha :ico_smiechbig: ale powaga.. tu jest wyjątek :-D
ja mam takie samo zdanie o Bartkach oraz ktos mi powiedział, że Wiktory i Wiktorie to niezłe zielska i widzę, że się to sprawdza :ico_haha_01:
Ale z drugiej strony, jakby tak poszukać jakie imie gwarantuje grzeczne dziecko, to się nie znajdzie :ico_haha_01:

Jak widać ja nadal :ico_ciezarowka:

NICOLA_1985

10 maja 2012, 12:04

Martalka mój ginekolog by powiedział " jeszcze Pani nie urodziła???? - szczyt lenistwa :ico_oczko: " hehe :-)
jak dzidzia uzna, że już czas to wyjdzie :-D

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

10 maja 2012, 12:39

wisnia, to Karolinka slicznie sypia jak na takiego malucha. :ico_brawa_01: oby tak się utrzymalo :ico_sorki: no i fajnie, że masz dużo mleczka. trzymaj tak dalej, to Karolinka będzie miała z czego ciągnąć :ico_sorki: :ico_sorki:

gozdzik, takie małe torciki z okazji TAKICH urodzin? :ico_haha_01: :ico_haha_01: wielkiego nam tu proszę zaserwować! :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Ja nie znam żadnego Tobiasza, więc mam nadzieję, że z mojego wyjdzie Anioł :ico_haha_01: choć i rogi pokazuje.
Wy też z maluchami nie możecie przejść obojętnie koło placu zabaw? nasz mógłby tam spędzić caaały dzień :ico_szoking: jedzenie byłoby nawet mało ważne. grunt to trochę wody i huśtawki :ico_haha_01:

[ Dodano: 10-05-2012, 12:40 ]
Martalka, trzymam kciuki by nie doszło do za dużego przeterminowania. A jakiegoś USG Tobie nie zrobią z tej okazji? Żeby znać choć mniej więcej płeć dziecka czy coś...

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 maja 2012, 12:56

płeć mniej więcej znają.
Wagę też. Położna twierdzi, że ok 3 kilo. Nowa położna. nie znała wagi starszych. Spytała czy starsze dzieci duże się rodzily, bo to za duże nie będzie. :)
USG robią, dostałam ulotkę wczoraj, ale nie pamiętam kiedy. Mam wizytę w środę (równo 41tc) i KURDE no tej już nie chcę doczekać :ico_haha_01:

Mi się wydaje, że to wina czasu zapłodnienia po prostu,
OM i USG pokazały taki termin jak pasek. Ale owulacja była TYDZIEŃ PÓŻNIEJ.
owulacja jak owulacja, ale nasza robocizna :ico_haha_01:

[ Dodano: 10-05-2012, 13:00 ]
Tibby, a które dziecko przejdzie spokojnie obok placu zabaw??? Ja mam wycie i błaganie na 3 głosy!! :ico_haha_01:
milena ŻADNEJ zjeżdżalni nie przepuści.
A chłopaki zwykle się wspinają gdzie popadnie..

A nie pisałam wam... wczoraj Damian spadł z łóżka piętrowego na głowe. wariat. Dobrze, że nic mu nie jest :ico_olaboga: :ico_olaboga:

julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

10 maja 2012, 13:17

Goździk, spełnienia marzeń! :ico_buziaczki_big:

Nicola witaj spowrotem :ico_brawa_01: Wiesz te dziewuchy w mojej rodzinie takie małe nie były. Moja Mama urodziła się 5000g, ja 4500g :ico_szoking: Dawiś za duży nie był - 3500g, więc pokładam nadzieję że i tym razem waga będzie zbliżona bo jak Córa będzie większa, to nie pozwolą mi próbować psn :ico_noniewiem:

Martalka, weź Ty mnie nie starsz tą Wiktorią!!! :ico_szoking: Ja Wiktorów i Wiktorii znam kilka - jedną wspólną cechę która daje się mocno u nich zaobserwować jest ambicja - to mi akurat odpowiada :ico_oczko: Żeby to były ludzie ciche i spokojne bym nie powiedziała, ale jeśli nawet Córa taka się urodzi, to Brat ją na pewno z czasem "naprawi" :ico_haha_01: więc chyba tak czy siak będę musiała mieć oczy dookoła głowy i bardzo wyostrzoną czujność :ico_haha_01:
A Wy już doszliście z Mężem do jakiegoś kompromisu w sprawie imienia? :ico_oczko:

Tibby, Dawiś owszem interesuje się placami zabaw, ale bardziej rówieśnikami :ico_oczko:

Ja dziś mam ochotę na tartę z rabarbarem - może upiekę jak Mężuś wróci :-)

Wróć do „Przedszkolaczki”