Dzień dobry! Chyba u nas ząbki idą, bo mały budzi się popiskuje a po chwili zasypia. Nie jest głodny, bo próbowałam dać mu mleczko ale pluje. Więc to musi być coś innego. Ale i tak jestem wyspana, bo spaliśmy z Alankiem do 9.
Co do jedzenia to jest różnie, czasem gotuję oddzielnie ale zazwyczaj staram się gotować coś co i Alanek będzie mógł zjeść, bo nie mam za bardzo czasu na podwójne obiadki. Zawsze coś tam w lodówce mam na wszelki wypadek dla niego. Ale ostatnio na przykład z nami gulasz jadł, zupkę jak robię to daję mu przyprawioną tak samo jak nam ale bez śmietany, spagetii też jadł, ale po smażeniu ugotowałam je jeszcze w sosie, żeby nie było zbyt ciężkostrawne dla malutkiego żołądka. Jak piekę rybkę to też z nami je. W sumie je wszystko oprócz rzeczy smażonych, ale albo jemu mielę na drobno albo co się da rozgniatam widelcem, bo jeszcze nie radzi sobie z dużymi kawałkami, które same się nie rozpuszczą lub nie są miękkie a ma taki dziwny zwyczaj że wpycha do buzi do pełna i nie ma możliwości tego mielić sam. Muszę go kontrolować. Ostatnio wepchał dwa chrupki na raz i prawie się zadławił
[ Dodano: 15-06-2012, 11:30 ]
współczuję moja wstała o 6 i teraz spała raptem 50 minut
a ile wasze dziaciaki śpią w ciągu dnia?
My z Alankiem pobudkę mamy zazwyczaj godzina 8-9. Po 3-4godzinkach zasypia na pierwszą drzemkę i potrafi spać od 2-4godzin. Ale to jego jedyna drzemka. Czasem się zdarzy, że śpi tylko półtorej godzinki na tej drzemce i potem dopiero na noc idzie spać. Marudzi wieczorem, ale mimo wszystko i tak nie da się położyć na drugą drzemkę. Potem ok.20 kładziemy go już na noc.
[ Dodano: 15-06-2012, 12:04 ]
a przypomniało mi się jeszcze miałam pochwalić Alanka bo od jakiegoś czasu sam stoi niczego się nie trzymając. Jeszcze zostało mu tylko kroka dać i będzie chodzić