11 maja 2012, 16:55
Hej. Mam pytanko, ktore nie daje mi spokoju od jakiegos czasu, a dzisiaj szczegolnie, poniewaz poczytalam troche w internecie o objawach ciazy i stoje przed znakiem zapytania. Wiec od wrzesnia biore tabletki antykoncepcyjne, w tamtym miesiacu zapomnialam wziasc jednej tabletki(wzielam ja ok.15godz po czasie). Od tamtego czasu wzpolzylam regularnie bez dodatkowego zabezpieczenia. Od poprzedniego czwartku do przedwczoraj mialam krwawienie z odstawienia ale same wiecie ze tego nie mozna nazwac prawdziwym okresem. Natomiast od kilku tygodni zauwazylam u siebie dziwny sluz w majtkach, nigdy wczesniej takiego nie mialam, jest bialy lub lekko zoltawy, praktycznie bezwonny, obfity i o konsystencji serka. Ustapil on na czas krwawienia lecz od wczoraj znowu sie pojawia. Poza tym mam widoczne zyly na piersiach, sa one obolale, moj chlopak mowi ze urosly, caly czas mam twarde podbrzusze i wydaje mi sie ze przytylam(jednak ciagle zapominam kupic baterii do wagi zeby to sprawdzic ), wiecznie mam ochote na slodycze(wczesniej jadlam je tylko od czasu do czasu, ostatnio codziennie), i na przemian na sok pomaranczowy lub cos gazowanego. Myslicie ze to moze byc ciaza? Powinnam zrobic test? Jezli tak to kiedy? Moge dzisiaj? Ciaza nie bylaby planowana, ale nie bylaby tez tragedia. Ja po prosu chcialbym wiedziec na czym stoje i na co mam sie przygotowac . prosze pomozcie!