Hehe, no też prawda, mam nadzieję, że będzie miła bibliotekarka i kary nie dowali

Bo z tego co zauważyłam i rozmawiałam z innymi, to to chyba od tego dużo zależy.
A powiem Wam, że jaja z tym egzaminem zawodowym. Ja myślałam, że tylko mi się takie cyrki porobiły, a tu niespodzianka. Egzaminy praktyczne są różne, bo jest kilka grup po kilka osób i każda grupa ma co innego zawsze. No i wszyscy mieli trudne zadania (coś w tym roku przysadzili w CKE, bo słyszałam, że na innych profilach też ta część była trudna), niektórzy niektórych rzeczy w ogóle nie mogli nijak zrobić

Jeszcze dodam, że na moim profilu dostaje się zawsze podczas praktycznego: arkusz z treścią zadania (tam są określone wszystkie formaty, wielkości itp. jakie ma mieć ten projekt ostatecznie); makietę (na której jest pokazane jak to ma wyglądać dokładnie); przedmiot do sfotografowania.
No i jedna grupa dostała przedmiot i makietę dobrą, a arkusz z innego egzaminu (z zupełnie innym przedmiotem) i im nie wymienili, a przecież mogły być różnice w formatach np.
Na tym moim egzaminie mieliśmy temperówkę i zupełnie inna była na makiecie niż ta którą dostaliśmy (inny typ)

A tam przy obróbce trzeba ją było tak poustawiać jak na makiecie, a nie dało się dokładnie tak samo przez to.
No historie niesamowite w tym roku z tymi egzaminami praktycznymi były