agasio
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

17 lip 2012, 11:05

witam,
w końcu luty to miesiac zakochanych:) wieć pewnie bylyśmy prezentami
Dzwonek- współczuję, u mnie jest podobnie, wiec łącze sie w bólu:)
dziś ugotowałam Oli zupkę, zobaczymy czy ją zje??

[ Dodano: 17-07-2012, 11:06 ]
Mad- powodzenia na egzaminie, trzymam &&&&
Gabi- no zeby wreszcie sie udało &&&&&

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lip 2012, 12:39

Ja zaczęłam na fb na bobookazjach wystawiać ciuchy
Też dzisiaj powystawiam, bo widzialam ze fajnie schodzą :-D

Egzamin oblałam, kolejny 6 sierpnia :-D

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lip 2012, 13:44

A to pierwsze podejscie było?
Cztery lata temu skonczylam kurs i mialam kilka podejsc, a potem przerwe dlugo mialam i znow zaczynam od teorii po tylu latach. Potem jazdy i praktyczny. Chcialabym zdazyc przed zmiana przepisow w egzaminach od 2013 ;-)

[ Dodano: 17-07-2012, 13:44 ]
Waga -8600, długość 71 cm.
To ladnie :-)

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lip 2012, 15:55

Waga -8600, długość 71 cm.
ładna waga
my we czwartek miałyśmy szczepienie waga 7520g długość 68cm :-D

w ten czwartek mamy bioderka :ico_sorki:
Mad., bedziemy trzymały kciuki w sierpniu :ico_sorki:

a tak wogóle to stawiamy z Igorkiem ciacho bo dziś kończy 3 latka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Obrazek
(nasz mini torcik był dziś taki sam :-D prawdziwa imprezka bedzie w sobotę :ico_oczko: )

agasio
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

17 lip 2012, 17:26

Margolcia- bravo dla Igrka, całuski i życzonka najlepszego;)
Mad- no cóż, musisz sie sprezyć, wiem ze to nie łatwa sprawa, ale co tam, trzymam kciuki 6.08 :ico_oczko:
Gabi sliczna waga Lili :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
nostromo20
maniakogadacz
maniakogadacz

17 lip 2012, 19:25

nostromo20, co do urodzin to miedzy nami jest tylko dzień różnicy :-D
wiem wiem :-D pamiętam :-D

[ Dodano: 17-07-2012, 19:27 ]
A co do urodzin to ja we czwartek mam ćwierćwiecze :-D
boszz, jakaś TY smarkata :ico_haha_01: piękny wiek, tak sobie myślę, że najlepszy... chciałabym mieć ciągle 25 lat - wtedy było najfajniej :ico_haha_01: więc korzystaj Mad :-) pamiętam, że na 25te urodziny miałam tort z napisem: 75 do setki... :-D

[ Dodano: 17-07-2012, 19:36 ]
raz dałam mu sie wyryczeć, no i po poł godziny nie dałam rady słuchac coraz głośniejszego i już ochrypłego wrzasku.
czytałam o tym ostatnio, chociaż to trochę inna sytuacja, bo nie chodzi ogólnie o płaczące dziecko, tylko o usypianie. bo się okazuje, że jest taka metoda, o której ja np nie słyszałam. mój Filipek ostatnio nie chce znowu zasypiać sam w łóżeczku, chociaż już mu to pięknie wychodziło. no i któregoś wieczoru siadłam i czytałam w necie o usypianiu niemowląt. i wyczytałam, że jest taka metoda, która polega na położeniu dziecka do łóżeczka, potem się wychodzi z pokoju, niezależnie czy dziecko płacze czy nie. wolno wejść na chwilę dopiero po minucie, żeby dziecko widziało i wiedziało, "że jesteśmy", potem się znów wychodzi i wchodzi po 3 min itd, ten czas się wydłuża. podobno warto się poświęcić i pomęczyć, bo po kilku wieczorach dziecko w końcu zacznie usypiać. no więc postanowiłam spróbować. przestrzegałam ściśle tych minut, a Filip wrzeszczał, ale tak jak dzwoneczek pisze - to nie dla mnie. na tym jednym razie się skończyło. podniosłam go w końcu całego zgrzanego, uryczanego i czerwonego od płaczu i momentalnie zasnął na rękach... może faktycznie by zadziałało, ale nie potrafię tak słuchać obojętnie, jak płacze, już wolę ponosić...

Awatar użytkownika
nostromo20
maniakogadacz
maniakogadacz

17 lip 2012, 22:31

Hehe, no ale, myślisz Gabi, że nie próbowałam? Siedzę obok, glaszcze po główce, śpiewam... A on wrzeszczy :ico_noniewiem: więc co mam jeszcze więcej zrobić? On się denerwuje coraz bardziej i widzę, że nic z tego... Ale! Dzisiaj usnal :-D. Sam w lozeczku, więc może znów się odmieni na lepsze :ico_sorki:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lip 2012, 22:35

Nie wiem jak u Ciebie nostromo... ale u nas ciagle dziwna pogoda, cisnienie skacze jak szalone... mega ulewa po czym slonce... Na dzieci ma to ogromny wplyw.
Zauwazam ze Martynka sie temu poddaje...

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lip 2012, 09:26

witam z rana :-D

Gabi super waga Lilusi...waży prawie jak moj Patryś :ico_oczko:

margolcia sto lat dla Igorka :ico_brawa_01:

u nas z zasypianiem dziennym to troszke kłopot jest, ale wieczorem pada po kąpieli i po butli, wiec jest ok...a w nocy to wystarczy smoka dac i spi dalej :ico_sorki: okolo 4 je już od dwoch dni butle, bo juz w cycy nie ma nic :ico_noniewiem: Wiec my też już butelkowi :-D

nastromo o tej metodzie też słyszałam, ale ja mam słabe nerwy :ico_oczko:

jade dziś zawieść podanie o urlop wychowawczy i zabieram dzieciaki do mc donaldu. Mama z Patrysiem posiedzi.

wczoraj zostawiałm Patrysia na macie na pleckach(o dziwo wczoraj był spokojniejszy) schodzę do niego a on na brzuszku :ico_brawa_01: ależ miałam mine :ico_szoking: :-D duma mnie rozpiera :-D

Miłego dnia

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lip 2012, 11:33

hej
u nas pogoda taka...hmm... nijaka niby tu słońce jest ale i chmurzy sie i wieje zimny wiatr
Igorek dziękuje wszystkim e-ciociom za życzenia :-D
piszecie tak o wieku i wychodzi chyba na to że jestem znów najmłodsza bo ja w grudniu skończę 24 lata :ico_wstydzioch:
dzwoneczek82, brawa dla Patrysia :ico_brawa_01:

u nas jeśli chodzi o usypianie to na noc zasypia przy cycu w dzien albo ze smokiem w buzi albo tak poprostu pada ze zmęczenia tu gdzie stoi :ico_haha_01:
z Igorem było podobnie poki karmiłam go piersia to zasypiał przy cycu (nawet w ciagu dnia) odstawiliśmy piers wtedy zajęliśmy sie usypianiem ale jakoś większych problemów z tym nie mieliśmy :ico_sorki: teraz zasypia gdy mu sie czyta książke ewentualnie pada jak pies pluto tam gdzie stoi ostatnio w ciągu dnia włączyłam tv ja karmiłam Melkę a on zasnął w takiej oto pozycji
Obrazek

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”