Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lip 2012, 08:45

Gabi, roznica miedzy nimi jest spora. Zuzia jest bardzo dluga, w ogole faldek nie ma (po tacie) i wazy niecale 10kg ;-) ostatnio skonczyla 8 miesiecy.
Wasze maluchy juz bajki oglądaja? cos specjalnego, teletubisie jakies?
Wiesz co mamy taki kana Baby First tv. Kolorowe takie bajki z dzwiekami zwierzat skaczacymi rzeczami geometrycznymi czy piosenki o liczbach :-)
Na YTczasem tez oglada piosenki wpisuje : Baby tv piosenki :-)

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

23 lip 2012, 08:53

Mad., Borys ma mleko sojowe, które go nie uczula :-) On jest duży a te wszystkie mleka to generalnie puste kalorie. Mam mu podawać więcej warzyw i owoców niż mleka. Z resztą Emilia będąc w jego wieku jadła tylko mojego cyca na wieczór i czasem w nocy bo ona też skazę miała a bebilonu pepti się nie chwyciła :ico_oczko: i zdrowa jest :-D

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lip 2012, 09:05

Mam mu podawać więcej warzyw i owoców niż mleka.
O to nie wiedzialam ze tak mozna. To zalecenia pediatry takie macie ? I chyba dobrze reaguje nanowosci ?
i zdrowa jest
Ja wiem, wiem :-) pytam z ciekawosci :-)

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lip 2012, 22:14

witam

Gabi wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

aga26 przypomnij mi jakie objawy miał Borysek na uczulenie na mleko??? Bo gdy zaczęłam dawać tylko butle, to zaczeły pojawiać sie liszajki na ciele :ico_noniewiem: narazie jest ich niewiele ale na pewno w jakiś sposob mu dokuczają

Patryk ostatnio wybrzydza przy zupkach... :ico_noniewiem: a ja staje na głowie aby zjadł...jak nie urok to sraczka u nas..... :ico_wstydzioch:

zaklin
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

23 lip 2012, 22:37

Witajcie.
Pociągnę jeszcze temat jedzenia.
Dziś próbowałam dać Lence warzywa z królikiem ze słoiczka, pluła jak tylko umiała, nie wiem co mam robić, właśnie gotuję ziemniaka na kurczaczku z marchewką, może to zje. Boje się że nie da się przekonać do tego typu rzeczy. To była by tragedia :ico_placzek:

Gabi wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.
I dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie do Waszego grona:-)

[ Dodano: 23-07-2012, 22:44 ]
Może teraz ni się uda wstawić zdjęcie Lenki :-)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

[ Dodano: 23-07-2012, 22:45 ]
udało mi się :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

23 lip 2012, 23:36

zaklin, mój Borys nie przelknie sloiczkowych zup. Gotuje mu sama pierwsze I drugie danie I sie nimi zajada :-) Lila od Gabi jak dobrze pamiętam tez na początku nie mogła zaskoczyć na zupke.
dzwoneczek82, Borysowi robiła sie sucha szorstkie skóra plus miejscami właśnie takie cos jak liszaje. A nie wprowadzilas czegoś nowego do menu? Dziwne żeby po Tak długim czasie go uczulilo chociaż wszystko jest możliwe. Będziesz musiała małego poobsetwowac.

Bobek już śpi u nas w łóżku :ico_noniewiem: dziasla ma już mega napuchniete. Ech te zebole. Idą idą I wyjść nie mogą :ico_oczko:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lip 2012, 08:59

Witajcie :-)
zaklin, sliczna Lenka :-)
Co dojedzonka może jest dla niej jeszcze za wcześnie. A jak z deserkami czy z kaszką też nastawiona anty ?

Gabi, spoznione najlepszego za rocznice :ico_brawa_01:
My tez wczoraj mielismy - pierwszy miesiac jako malzenstwo :-D
A dzisiaj meza urodziny.

Ide ogarnac podlogi bo ciotka ma przyjechac na 10 ze swoja wnuczka.

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 lip 2012, 10:28

hej dziewczyny dawno mnie nie było :ico_wstydzioch:

U nas w miarę spokojnie ,co do jedzenia mojej Leny to ostatnio nie bardzo chce jeśc zupki prędzej ziemniaczki ode mnie z talerza zje :ico_oczko: ale kaszki lubi to i może zupki znów zacznie jeśc .

, Gabi spóźnione życzonka rocznicowe -Najlepszego!!!!!!

Mad., kochanie dla was też najlepsze życzonka rocznicowe :*

zaklin witam was i ja , no to mamy dwie Lenki na wąteczku. :ico_brawa_01:

no to chyba teraz was poczytam bo kompletnie nie wiem co u was i u naszych zimorodków...

agaa22
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

24 lip 2012, 12:22

Zaklin- moja też prawie nie je zupek a na takie geste kaszki robione w misce to nawet spojrzeć nie chce, za nic na swiecie jej nie wcisnę nawet łyżeczki, dlatego je w butelce taką rzadszą 4 razy dziennie zamiast mleka bo mleko tez jest bleee :ico_olaboga:
Ja to mam 3 światy z nią :ico_noniewiem:
No i wszystkiego naj dla Lenki z okazji 5 miesiecy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lip 2012, 20:19

widać, że przebija się drugi ząbek
Czyli będą kasowniki :-D

Ja zla, bo przygotowalam kolacje a maz bedzie moze za 1h :(
Czasami dobija mnie ta jego praca...

A wy jak tam ?
Co ze sierpniowym spotkaniem ? Jakis termin ustalamy czy jeszcze za wczesnie ???

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”