Witam :) Widze ze lekko sie ruszylo na forum ;)
elibell gratuluje pierwszych kroczkow!!
brawa dla Dorianka
szkieletorek brawa dla Lilci
a co do chodzika to dobrze ze nie kupilas, wszyscy mowia ze wiecej z nim szkody niz pozytku, mysle ze pchacz jest super sprawa, poza tym kiedys takich rzeczy nie bylo a dzieci jakos chodzily wiec nie wiem jak mozna sie dziwic ze bez chodzika dziecko sie nauczylo.. bez urazy oczywiscie dla nikogo
inia dobrze mowisz, na wszystko przyjdzie czas, nie ma co przyspieszac
W temacie chodzenia - moja kolezanka sie chwalila ze jej maly mial 8 mcy jak zaczal chodzic.. I w sumie nie przesadzala bo jak u niej bylam to stawial pierwsze kroczki. Ale u nich jest duza rodzina i napewno go caly czas zachecali.. Ja sie kieruje tym co powiedziala mi babcia - ze na wszystko przyjdzie czas. Olis sam z siebie zaczal nas za rece lapac zeby tuptac - tak samo chodzic zaczal sam. A w ogole nie mowilam Wam - Olis jakies 2-3 tyg przed roczkiem raczej nie chodzil, czasami cos sie puscil na chwile, i odwiedzila mnie wtedy kolezanka z miesiac mlodszym szkrabem ktory juz tupta - jak Olis to zobaczyl (weszlysmy do domu i rozkladalysmy zakupy) to sam zaczal kolo tamtego stawac i delikatnie dreptac! I od jej wizyty zaczal chodzic coraz wiecej i wiecej - bez jakiejkolwiek naszej pomocy
smiejemy sie ze pozazdroscil mlodszemu kumplowi
no i kilka tyg minelo i teraz smiga juz po calym mieszkaniu z mina jakby zwiedzal :) i sie cieszy jak do ktoregos z nas biegnie
wrzuce Wam filmik na koniec
szkieletorek no wlasnie, kiedy Ty ostatnio Lilke pokazywalas? chyba juz bardzo dawno.. wrzuc jakas aktualna fotke
karina moj Maly tez sie czesto boi obcych, i w sklepie mielismy taka znajoma i zawsze do nas podchodzila jak szlismy po bulki i podkowka byla obowiazkowa
ale to przez jakis czas bylo, teraz Olis przy obcych musi byc troche u mnie na rekach a pozniej juz mozna go posadzic albo postawic i sie nie krzywi. ale na rece nikomu sie nie da wziac..
marcz dobrze ze stresu nie ma, ale napewno w noc przed nie bedziesz mogla spac
i super ze sie panienski udal
ja bylam z kumpelami 2 tyg przed slubem na Ibizie (zanim stwierdzilismy ze wezmiemy slub), wiec potraktowalam to jako panienski
Kala wczoraj zrobilam 3 pierwsze swoje samodzielne kroczki, od fotela do stolu, ale zostalam w totalnym szoku
super!!! wielkie brawa!! i naprawde super ze bylas wtedy w domku
izabelllla123 u nas tak samo bylo, ale jakos minelo samo, choc Oli sloiczki je tylko owocowe do tego kaszki i nasze 'normalne' jedzenie, a najchetniej chleb.. ale cycka dostaje powiedzmy raz w tygodniu w ciagu dnia, zawsze w nocy - 2 razy sie budzi. czasami wydaje mi sie ze tylko cyckiem potrafi sie najesc, bo chocby sobie pojadl kaszki itp to piersi mi zawsze jeszcze obie oprozni.. nawet jak kaszke czy sloiczek zostawi..
najlepiej sprobuj jak
inia etapami, tez bym chciala juz skonczyc karmic, ale troche mi szkoda..
a poza tym super zdjecie, a Malutka pyzunia ale sliczna
marcz duza juz Oliwka, widac ze juz nie dzieciaczek
fryzura super Ci pasuje a i makijaz cudny - chcialabym taki umiec zrobic..
a tu moj tuptus - M krecil filmik jak odkurzalam wiec lepiej na cichym wlaczyc, no i w polowie obrocil telefon wiec jest bokiem
ale widac co najwazniejsze
http://www.youtube.com/watch?v=RVL5QG_Z ... e=youtu.be
Nie wiem jak zrobic zeby tutaj byl filmik wiec mam nadzieje ze nie bedzie ten link usuniety