Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 wrz 2012, 17:24

Ale cwaniak zawsze mi da tą godzinke na zrobienie obiadu tatusiowi - :ico_noniewiem:
solidarność płci :ico_haha_01:

Gosia u nas Agatka miała w brwiach jakby ciemieniuche to jej wacikiem ścierałam podczas mycia i zeszło :ico_sorki: może odrobine naoliwkuj a potem zmywaj właśnie wacikami :-)

[ Dodano: 02-09-2012, 17:45 ]
podejrzewam ze ja bola te plesniawki i zasnela mi na rekach dziwnie apatyczna- troche sie martwie.
a jesteś pewna że ma pleśniawki? bo może tylko taki mega osad na języku? Agatka tak ma i większość lekarek mówi żeto osad a jedna mówiła że pleśniawki i nawet smarowali daktarinem w szpitalu ale to zostało bo ona ma z mleka tak.
mam nadzieję że Marysia już nie apatyczna :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kasiala
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

02 wrz 2012, 20:03

Hejka :-D
moja księżniczka już po kapieli i od 15 minut ogląda powieki :ico_brawa_01: za nami cężki wczorajszy wieczór i dzisiejszy poranek... ma :ico_brawa_01: ła :ico_brawa_01: upeczki nie mogła zrobić prężyła się, płakaa, podkurczła nogi i nie... pomogłam jej dociskając nóżki i po 10 minutach zrobiła kupeczkę... ale za godzinę od nowa widze ze stęka, kwęka... no i od tamej pory nie zrobiła kupy :ico_chory: a tak to zawsze była kupa na karminie a dzisiaj nie ma juz na 3 karmienia kupy mimoże podaję jej bobotic :ico_chory:

Dziewczyny szczepiłyście już? My szczepimy po chrzcinach czyli za półora tygodnia i zdecydowaliśmy tym tokiem darmowym iść tyle ze będą 2 kłucia bo szcz :ico_chory: piokę ne krztusiec, tężec i błonicę kupimy i można ją połączyć ze szczepionką na hipa a kosztuje 50zł

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

02 wrz 2012, 20:29

gosia888, nie wiem która z dziewczyn pisała, ale któraś na pewno, że przy kąpieli najlepiej przemywać główkę dziecka wodą przegotowaną, ciepłą, a nie wodą z kąpieli. a często dodają mamy do kąpieli właśnie oilatum, która natłuszcza skórę i polane na głowie natłuszcza włoski i główkę.

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 wrz 2012, 20:50

Agatka tak ma i większość lekarek mówi żeto osad a jedna mówiła że pleśniawki i nawet smarowali daktarinem w szpitalu ale to zostało bo ona ma z mleka tak.
Maks od urodzenia ma biały język i już w szpitalu lekarka mi mówiła mimo że nawet się nie pytałam że to od karmienia piersią bym się nie martwiła. Później jak byliśmy u pediatry to ona też że ten język to od karmienia że tak ssaki mają.
gosia888, nie wiem która z dziewczyn pisała, ale któraś na pewno, że przy kąpieli najlepiej przemywać główkę dziecka wodą przegotowaną, ciepłą, a nie wodą z kąpieli
to ja pisałam :-D no ale i tak ciemieniuchę mamy :ico_noniewiem: zamówiłam ten
krem z AA co polecała mad.
Gosia a jakie stężenie ma mieć ten spirytus?

Kasia my w tym tygodniu idziemy na szczepienie. Będę szczepić tą 5w1 za około 100zł.
Moje dziecko zrobilo kupe
super :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

02 wrz 2012, 21:46

Gosia a jakie stężenie ma mieć ten spirytus?
Lekarka Jolce przetarła salicylowym więc i ja tak robię. Tak 60-70%.
Dziewczyny szczepiłyście już?
My robimy w środę pierwsze podejście. Ciekawe czy lekarka da zgodę bo z Jolką pozwoliła dopiero jak miała ponad 10 tyg przez to że znamię po szczepieniu szpitalnym ropiało.
Kupiłam Infanfix hexa 6w1 za 190zł.

Jejku...jutro już moja kruszynka do p-la idzie :ico_szoking: A dopiero co na świat przyszła :ico_olaboga:

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 wrz 2012, 22:23

bo z Jolką pozwoliła dopiero jak miała ponad 10 tyg przez to że znamię po szczepieniu szpitalnym ropiało.
u Maksia może nie ropieje ale jest nieładne. Ale nie pomyslałam nawet o tym że może nie zaszczepić przez to :ico_noniewiem:

[ Dodano: 02-09-2012, 22:27 ]
W nocy teraz po jedzeniu dośc ładnie usypia,
a on się budzi tzn otwiera oczy w nocy? Maks kręci się, karmię go przez sen, odbijam i jak nie odbije to go kładę na boku a on cały czas śpi. Jak go przebieram bo narobił około 5-6 to się budzi i nie śpi z 1,5h. A dzisiaj w nocy o 2 narobił, otworzył oczy i nie spał tyle :ico_olaboga:

[ Dodano: 02-09-2012, 22:28 ]
A dopiero co na świat przyszła
widzisz mój Tomek też dopiero się urodził a to już 1 klasa :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Madleine

02 wrz 2012, 22:55

a on się budzi tzn otwiera oczy w nocy?
tak budzi sie normalnie. I tak teraz jest lepiej bo jeszcze kilka dni temu w nocy mu sie nudzilo i trzeba go bylo zabawiac :ico_noniewiem: :-)

My szczepimy jutro,ciekawe jak Marcinek sie bedzie po tym czuł :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Qanchita

02 wrz 2012, 23:15

My szczepimy jutro,ciekawe jak Marcinek sie bedzie po tym czuł :ico_noniewiem:
Jolka po każdym szczepieniu wysoko gorączkowała przez dobę. Na wszelki wypadek zabezpiecz się w czopki paracetamol 50.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

03 wrz 2012, 10:29

u nas zero oznak szczepienia było u Tobika. w ogóle nie było gorączki, biegunki czy czegokolwiek. życzę i wam tego, Madleine. :ico_sorki:

Qanchita, opowiedz wieczorkiem jak tam wrażenia Jolci po pierwszym dniu w p-kolu. :ico_sorki:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2012, 10:36

Madleine, u nas tylko po 1 szczepieniu mala dostała katarku - objaw poszczepienny taka reakcja organizmu. A każde kolejne dzielnie znosiła bez gorączek etc. może jedynie więcej spała ale ona dużo śpi za dnia. Będzie ok :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”