mnie też wydaje się że chodziło o przelot samolotem bo są różne opinie na ten temat np:
Ciąża a lot samolotem – obawy wynikają ze styczności z promieniowaniem rentgenowskim, które napotykamy w czasie kontroli na lotniskach, a także związane są z dużą zmianą ciśnienia w kabinie samolotu. Dawka promieniowania jest jednak tak niewielka, że na pewno nie zaszkodzi ciąży, a zmiana ciśnienia również nie wywołuje ani poronienia, ani wcześniejszego porodu. Jeżeli lot jest dłuższy niż jedna godzina warto pospacerować, aby usprawnić przepływ krwi w nogach.
ale sie impreza szykuje Co do podrozy, to na pewno lepiej spytac gina, ale to loty samolotem na dalekich trasach miedzykontynentalnych sa przeciwwskazane w pierwszym trymestrze.
No to po latach staran, nadziei i leczenia bedziemy swietowac i trzymac kciuki za zdrowego dzidziusia
misia gratuluję Ja też myślę, że lekarka tak powiedziała ze względu na to, że myślała, że będziesz samolotem leciała. Wydaje mi się, że jazda autokarem to nie będzie żaden problem Ja bym ginkę jedynie podpytała o to co brać, czego nie brać (w sensie leków, luteina itp.) i jak tam najlepiej o siebie zadbać. Będzie dobrze, zobaczysz