za rok Dorianka;)
Upiekłam torta też, ale mój przy tym co inia ma to paskudztwo, bo ja nie mam talentu do dekoracji niestety. Ale i tak zjemy hihihihi
Miłego dnia dziewczynki, ja do pracy zaraz uciekam
Piękny torcik :) Masz talent ;) Tylko dziwię się, że barwnik popłynął Jakich używałaś? Ja od jakiegoś czasu sporo dekoruję i nigdy nie spływał barwnik dlatego się dziwię :)Dzięki dziewczyny za miłe słowa
sama robiłam, pierwszy raz bawiłam się z lukrem plastycznym, świetna sprawa. No ale najważniejsze, że wyszedł pyszny.Ty robiłaś czy z cukierni ?
mam barwniki w proszku. Poczytałam trochę i lukier plastyczny delikatnie się rozpuszcza na niektórych masach, widocznie użyłam niewłaściwej na pokrycie. A Ty jaką masą pokrywasz tort z wierzchu? Człowiek uczy się na błędach, na urodzinki Tusi już będzie lepiejTylko dziwię się, że barwnik popłynął Jakich używałaś? Ja od jakiegoś czasu sporo dekoruję i nigdy nie spływał barwnik dlatego się dziwię :)
Lukier rozpuszcze się na śmietanie więc śmietaną przekładam, a pod lukier np.maślana(mimo, że nie lubię zbytnio;)) tylko tyle żeby się przyczepił ładnie lukiet, ale np.marshmalllow moż na śmietanę i taki robię teściowej na najbliższe urodziny:) A krecik jest akurat na trawie z zabarwionych wiórek kokosowych ;)elibell, wszystkiego najlepszego dla Dorianka, niech rośnie zdrowo a jeśli chodzi o lepienie z lukru ozdób, to nic trudnego, to jak jakbyś lepiła z plasteliny.
martasz, prześliczny torcik super ten kokos na zewnątrz wygląda kupiłaś barwiony, czy sama barwiłaś?
mam barwniki w proszku. Poczytałam trochę i lukier plastyczny delikatnie się rozpuszcza na niektórych masach, widocznie użyłam niewłaściwej na pokrycie. A Ty jaką masą pokrywasz tort z wierzchu? Człowiek uczy się na błędach, na urodzinki Tusi już będzie lepiejTylko dziwię się, że barwnik popłynął Jakich używałaś? Ja od jakiegoś czasu sporo dekoruję i nigdy nie spływał barwnik dlatego się dziwię :)
no właśnie doszłam do tego teraz, że najlepsza będzie masa maślana na pokrycie. Ja na wierzch dałam budyniową i jak widać nie tylko bita śmietana (o tym wiedziałam) może rozpuścić lukier. Czytałam też, że sporo zależy od rodzaju budyniu jaki się użyje i od proporcji masła do budyniu, u mnie może za dużo budyniu jednak było. Następnym razem nie będę kombinować i na wierzch dam po prostu maślaną.Lukier rozpuszcze się na śmietanie więc śmietaną przekładam
No to wielkie brawa bo wygląda super.sama robiłamTy robiłaś czy z cukierni ?
Wowww cudny . Jejuś to zielone to kokos zabarwiony ?Czym barwiłaś ? Bo tak wygląda.A te literki to kupowane były i jaka mniej więcej jest tego cena ? Może i ja bym zrobiła takie coś mojej Lili.Antonio na roczek miał taki
hehehehe no cudnie mała się do tego zabiera ;)a tu próbuje zjeść arbuza moja mała myszka
Wszystkiego najlepszego a przede wszytskim zdrowia.za rok Dorianka;)
no wyobrażam sobieMiałam zrobić jej zdjęcie jaka była brudna
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość