Nina odstaw wszystkie kremy i zmień kosmetyki do kapieli i pielęgnacji na jakiś emolient typu Emolium, Oilan, Oilatum, itp...
to są kosmetyki do atopowego zapalenia skóry i stosuje sie je w wielu przypadkach podrażnień, mi: w leczeniu ospy, rózyczki, wysypek na tle alergii itp
zmniejszają swędzenie i natłuszczają skórę odbudowujac warstwy lipidowe naskórka i są hipoalergiczne
albo kup w aptece krem w tubie F18 dla noworodków działa podobnie a jest tani i niezwykle szybko łagodzi podrażnienia skóry
ważne zeby był w tubie a nie w słoiczku bo w słoiczku jest rzadszy do stosowania na co dzień a ten z tuby jest bardziej skoncentrowany na takie nagłe przypadki
no właśnie stosowaliśmy Oilan i jest jeszcze gorzej. Pamiętam też o tym f18 ale nie mogę go dostać w białostockich aptekach. Muszę go chyba przez internet zamówić. I dzięki za radę, żeby kupować w tubce, będę pamiętać.
Ostatnio właśnie na NFZ czekaliśmy 2,5 miesiąca i plamy zniknęły jak poszliśmy . Następna wizyta to niby sie tak długo nie czeka, ale zobaczymy. Lekarka kazała mówić że mieliśmy przyjść jak wysypie i niby szybciej przyjmują. Najgorsze, że to nie wiadomo od czego i co odstawić .
no właśnie u nas było to samo. Jak się doczkaliśmy swojej "kolejki" to plama z czoła zniknęła. Dlatego jutro idę z Alanem prywatnie bo alergia pokarmowa to nie przelewki
Śliczne torciki naprawdę
Jak dla mnie jest ładny bo ja nawet takiego bym nie potrafiła zrobić. Ja umiem tylko jakieś owocowe placki piec, ciasteczka lub muffinki.A biszkopta w życiu nie piekłam jeszcze .
kobieto jak ty pieczesz tyle rzeczy to biszkopt dla Ciebie będzie prościzną. Ja tam za dużo ciast nie robię tak jak pisałam, tylko na jakieś okazje a potrafiłam biszkopt upiec, więc Ty też potrafisz
.
W sumie to tymi zdjęciami tortów skusiłyście mnie do zrobienia czegoś fajnego :) może też się pobawię jak znajdę chwilę wolnego. Uwielbiam takie plastyczne zabawy, a tym bardziej jak da się je później zjeść :D