Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

Re: Letnie dzieciaczki 2012

17 paź 2012, 22:07

Kasiala sniłas mi sie ze pracujeszw MOPS -ie i pomagalas mi zalatwiac jakies zasilki , wychowawczy itp:):)
A tak wogle dostalas jakas odpowiedz z UM w sprawie becikowego gminnego?

Awatar użytkownika
Kasiala
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

17 paź 2012, 22:31

mamusia dostałam odpowiedź że przyznają ale kasy jeszcze nie dostałam... wrrrrr

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 paź 2012, 22:37

Kasiala ale czemu chcesz je ściąć? Żeby je wzmocnić? To przecież nie dlatego Ci wypadają że długie tylko że po porodzie. Może przytnij ale nie obcinaj krótko jak się lepiej w dłuższych czujesz. Tak zawsze możesz związać i tak nie będą leciały. A jak będą rozpuszczone to będą wszędzie. Trzymam ogromne kciuki by mąż znalazł super pracę :ico_sorki: :ico_sorki: No a Kajusia chyba najgrzeczniejsza też na całym wątku :ico_haha_01:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 paź 2012, 22:45

Kasiala jesli moge poradzic po prostu je podetnij a nie scinaj. Nawet jak obetniesz na krotko wlosy wypadac Ci beda okolo 3 miesiecy. To normalna reakcja organizmu po porodzie. W tej chwili nic mi juz nie wypada.

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

17 paź 2012, 22:48

Gosia bardzo fajne fotki:)
A Maksiu jaki dorosły :ico_brawa_01: Ja nie mogę się napatrzeć jak mi Tymek szybko rośnie w porównaniu z Jolką a tu widzę że jest zupełnie przeciętny :-)
A Ty do mamy podobna :-)
dzisiaj z mężem roznawialiśmy że jak będzie miał prace i ja tez to w 2014 od kwietnia staranka o kolejnego dzidziusia liczymy na synusia :-D bo mi się umowa kończy sierpniam 2014 to tak zeby nie mogli mnie zwolnić w razie W...
Proponuję zacząć sratania jeszcze w styczniu, to będziecie mieć tylko 2 lata różnicy między dziećmi.
Kasiala jesli moge poradzic po prostu je podetnij a nie scinaj. Nawet jak obetniesz na krotko wlosy wypadac Ci beda okolo 3 miesiecy. To normalna reakcja organizmu po porodzie. W tej chwili nic mi juz nie wypada.
Ale długim włosom dodatkowo pomagasz w wypadaniu... tu się splączą, tu z gumką wyciągniesz...
Kasia ale jakbyś ścięła sobie tak do ramion, to wydaje mi się że już wystarczy. Tak sobie wizualizuję i wydaje mi się że będziesz wyglądała super z kręconymi włosami do ramion...ile bym dała żeby moje tak chciały się wykręcić :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Madleine

18 paź 2012, 08:29

Dziewczyny nasz syn dal nam dzisiaj pospac :-)
Spal od 21 do 4 i od 4 do 8 :-)

co do wlosow to ja mam wlosy do polowy szyi a i tak wypadają ;/ i to coraz wiecej .Wiec scinanie naprawde nic nie da,tyle tylko,ze jak obetniesz na zupelnie krotko to tych "fruwajacych" wszedzie wlosow nie bedzie tak widac :-)

Awatar użytkownika
Qanchita

18 paź 2012, 09:07

Dziewczyny nasz syn dal nam dzisiaj pospac :-)
Spal od 21 do 4 i od 4 do 8 :-)
Madleine pewnie niedługo mały zacznie przesypiać Wam całe noce na butelce :ico_brawa_01: Ten pokarm jednak się trawi wolniej niż kobiecy,
Jedna z bratanic tylko na piersi przesypiała całe noce :ico_szoking:

Ładny dzień dzisiaj...od rana słonko świeci.
Wczoraj dzwoniła do mnie pielęgniarka środowiskowa żeby się umówić na wizytę do Tymka :ico_szoking: Też tak macie? Do Jolki prócz położnej i pediatry nikt nie zaglądał :ico_noniewiem:
Ok. Biorę się za wypieki bo mąż ma jutro imieninki :-D

Awatar użytkownika
Madleine

18 paź 2012, 09:11

u nas nawet poloznej nie bylo bo maly byl w szpitalu,ja bylam z rana u gin wiec nie bylo potrzeb :-) ale o pielegniarce nie slyszalam...

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 paź 2012, 11:07

No i znowu wkleję trochę zdjęć :ico_wstydzioch:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczoraj dzwoniła do mnie pielęgniarka środowiskowa żeby się umówić na wizytę do Tymka
do mnie przychodziła znaczy do Maksia do skończenia 2 miesięcy. Znaczy pierwszy raz była sama drugi raz zadzwoniłam po nią bo chciałam wagę znać i była bardzo miła sama mówiła że jak coś bym dzwoniła nawet po ważenie. A teraz to już nikt się nie wybiera :-)
Biorę się za wypieki bo mąż ma jutro imieninki :-D
co robisz ciekawego? Bo ja w sobotę mam urodziny Tomka i muszę coś zrobić. Znaczy tort robi teściowa ja zamówiłam opłatek na tort przez internet, szarlotkę robię i nie wiem co jeszcze.

Madleine mogłabyś podać przepis na karpatkę z mascarpone? No i super Ci przespał Marcinek :ico_brawa_01: a może to taka nocka była. Bo mi Maks też pierwszy raz 6 h przeczekał bez jedzenia :ico_szoking: Ale zasnął dopiero o 24 a tak to patrzył się ssał kciuk był grzeczny a wcześniej wstał o 21. No więc zasnął o 24 o 6 jedzenie i o 8 wstał. Teraz śpi sobie.

Awatar użytkownika
Madleine

18 paź 2012, 11:12

Gosiu przepis jest juz na blogu :-)
Mozliwe ,ze TA nocka byla jednorazowa ale wczoraj tez juz 5 h w nocy przespal wiec po cichu licze,ze jednak powoli maly bedzie coraz dluzej spac :-)
A Maksiu sliczny - i jaki juz duzy!!!!!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”