Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

Re: Letnie dzieciaczki 2012

22 paź 2012, 09:05

współczuję. Chociaż mój też zbytnio nie garnie do wielkiej pomocy. Tylko że Tomek jest bezproblemowy już no i bardzo pomaga mi mama więc nie odczuwam tego za bardzo.
Jolka mimo, że jest jeszcze malutka to była bardzo samodzielnym dzieckiem. Sama się pięknie ubierała, wystarczyło jej uszykować rzeczy które ma założyć. Sama jadła przy stole. A teraz.... od kiedy jest Tymek to strasznie się uwsteczniła :ico_olaboga: Skarpetki trzeba założyć, majtki podciągnąć, kanapkę podać do buzi. Chociaż i tak jest już lepiej niż na początku. Zaraz po narodzinach Tymka mała nawet "nie umiała" sama do łazienki iść :ico_zly: Musiałam odrywać małego od piersi bo ta stała przy nocniku i płakała że nie umie :ico_olaboga: Ma szczęście już jej się przypomniało :ico_oczko:
A mąż wczoraj przegiął, bo mieliśmy wyjeżdżać, ja latam jak opętana żeby ogarnąć wszystko a on siedzi spokojnie przy kompie. Wydarłam się na niego żeby wózek spakował a on, że to jest 39 sekund bo przecież poza tym jest już gotowy!
No tak! Król jest gotowy...wyłączy kompa, ubierze buty i idzie a ja nie wiem co mam robić pierwsze...
Jolka siusiu, ubrać, spakować, małego nakarmić, ubrać, wpakować w fotelik a potem jeszcze sama muszę się uszykować.
Z dziadami...

Madleine
pokaż jakieś zdjęcia po zmianach :ico_sorki:
Ja zamówiłam już z 2 tygodnie temu tapetę do pokoju dziecięcego i zadzwonili po tygodniu że nie ma tej tapety i muszę czekać :ico_zly: No jasna ch...a :ico_zly: Szkoda że jak zamawiałam na stronie to nie raczyli zaznaczyć że termin oczekiwania na ten model będzie długi :ico_zly: A kasę już dawno wpłaciłam :ico_puknij:

Awatar użytkownika
Madleine

22 paź 2012, 09:23

jak przyjdzie kanapa to pokaze zmiany :-) narazie jest po satermu.
ale pochwale sie,ze jestem blondynka - bylam u mojeg fryzjera i w koncu dokonczylismy rozjasnianie .Jak zrobie zdjecie to pokaze :-)
a propo meza to ja nie mam co narzekac bo pomaga baaardzo.wstaje w nocy,karmi,przewija,zabiera na spacer-nic mu nie mge zarzucic :-)

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 paź 2012, 09:53

bo pomaga baaardzo.wstaje w nocy,karmi,przewija,zabiera na spacer-nic mu nie mge zarzucic
to brawa dla niego :ico_brawa_01:
on, że to jest 39 sekund bo przecież poza tym jest już gotowy!
hahah skąd ja to znam tą gotowość. Ja szykuję dzieci a u niego to 5 minut szykowanie i koniec końców ja czekam a on się szykuje :ico_zly: :ico_zly: i tu już nie chodzi o pomoc przy dzieciach bo zawsze się na niego czekało :ico_zly:

Awatar użytkownika
Qanchita

22 paź 2012, 11:15

Magda fajnie, że masz pomoc w mężu :ico_brawa_01: Mamy XXI wiek...to już nie są czasy że facet wychodził na polowanie a kobieta musiała być dla niego jak służąca :ico_zly: Dzieci są wspólne, dom jest wspólny więc praca też powinna być wspólna!

Gosia
to widzę że podobnych kanapowców mamy. Bo prócz tego że rzeczywiście pomocy przy dzieciach nie ma to jeszcze po długim szykowaniu siebie samej i dwójki małych dzieci, mąż siedzi w aucie i tupie po się spóźnimy a potem okazuje się że jeszcze tego zapomniał, tego nie zabrał i trzeba wracać... a szczytem jest nagłe poszukiwanie kluczyków do auta albo portfela jak już jesteśmy gotowi do wyjazdu.

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 paź 2012, 12:16

a szczytem jest nagłe poszukiwanie kluczyków do auta albo portfela jak już jesteśmy gotowi do wyjazdu.
przynajmniej po ważną rzecz wraca, bo Paweł to potrafi po okulary przeciwsłoneczne się wrócić :ico_zly:

Dziewczyny jak wasze gondole? Bo u mnie już bieda się robi. Marta jak Agatka?

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Awatar użytkownika
Madleine

22 paź 2012, 12:23

Dziewczyny jak wasze gondole? Bo u mnie już bieda się robi. \

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

U nas tez mało miejsca .Po nowym roku juz spaceróka na bank pojdzie w ruch

Awatar użytkownika
Qanchita

22 paź 2012, 15:28

Dziewczyny jak wasze gondole? Bo u mnie już bieda się robi. Marta jak Agatka?
U nas podobnie jak u Ciebie. Zrobię małemu fotkę i wstawię wieczorem jak nie zapomnę :ico_oczko: Na szczęście dzieci rzadko kiedy leżą wyprostowane, zazwyczaj jednak podkurczają nóżki. Ale na zimę nie mam co liczyć że Tymek się w x-landera zmieści.
Na szczęście mam jeszcze ten wózek stary po Jolce, a tam gondola jest o 10cm dłuższa i dużo szersza to może chociaż spacerki opękamy :ico_sorki:

Maksiu ma słodkie rajtuzki. Gdzie kupiłaś? Bardzo ładny wzorek :-)

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 paź 2012, 16:45

Na szczęście dzieci rzadko kiedy leżą wyprostowane
Maks właśnie lubi kopać i prostować nóżki. Po za tym kombinezon dużo zajmuje. Mam spacerówkę mutsy i ona niby się rozkłada do pozycji leżącej ale na niej napisane jest że dla dzieci od 6 miesiąca :ico_olaboga: no ale jak położę na płasko to wcześniej zamierzam w niej chodzić.
A rajstopy mama kupiła w pepco za 6,99zł tylko wiesz że już dziura się zrobiła w kroku :ico_zly: spróbuję zszyć bo rajstopy mi też się bardzo podobają :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 paź 2012, 17:28

Agatka w gondolce nogi ma przygiete albo na góre wywala ;-)
rajtki poznałam że z pepco bo Agatka ma takie różowe, śliczne sa ,te Maksia ekstra kolorek mają :ico_brawa_01:

dziś była premiera kaszki ryzowej na moim mleku. ale odrobinkę jej wsypałam w odrobinkę mojego mleka i kurde rzadkie to jakieś, jak woda :ico_noniewiem: czyżby na modyfikowanym po prostu było gęstsze czy mam sypać więcej, hm... uciekało jej bokiem :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Qanchita

22 paź 2012, 19:46

Rajtki z pepco super. Ale jak ja ostatnio byłam to już nie było takiego wzoru. Kupiłam granatowe w paski a na stopach jakby buty czerwone:)

A spacerówka x-lander się rozkłada na leżąco?
Nawet jej nie obejrzałam dobrze :ico_wstydzioch: Muszę odpakować.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”