moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Re: Od MARCA do MAJA-2012--Nasza EKIPA WIOSENNA

23 paź 2012, 15:38

moni26 tak .. mala bedzie ochrzczona w prawoslawiu w cerkwii.. smarowana olejem i zanurzana w wodzie swieconej na golasa od czubka glowy do koniuszkow palcow :-)
choc starodawna tradycja mowi ze matka zostaje w domu a rodzice chrzesni wybieraja imie dzieku ida z nim do domu i dopiero matka dowiaduje sie jakie imie ma potomek
pytałam bo moja znajoma wyszła za Greka i też mieszkają w Grecji i widziałam zdjęcia ze chrzcin. Ona była na chrzcie. A impreza później była :ico_urodzinki: :ico_urodzinki:

justyna30
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

23 paź 2012, 16:29

Witam.
Od dluzszego czasu zbieram sie zeby napisac ale ciagle cos :ico_wstydzioch:

Dla wszystkich maluszkow duzo zdrowka ;-)

Wisnia wyrazy wspolczucia :ico_pocieszyciel:

My juz zaliczylismy dwutygodniowy pobyt w Polsce, chrzciny zrobione i diabelek wygoniony :ico_haha_02: A tak poza tym dziewczynki zdrowe i wesole :-D

justyna30
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

23 paź 2012, 20:43

Dziewczyny slyszalyscie o chorobie bostonskiej ( krostki w buzi, na rekach i stopach) chyba zalapalam to w Polsce. Kurde w buzi mi sie porobily krostki i afty i na rekach krostki jutro ide do lekarza ale teraz niewiem czy moge karmic Else...

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

23 paź 2012, 21:23

wisnia - super,ze Zucha załapała o co kaman z nocnikiem,a mówieniem się nie martw,moja Zuzia starsza a też jeszcze nie mówi wszystkiego i czasami jej nie rozumiemy ...

Justyna - gdzieś tu na forum ktoś właśnie o tym pisał,kurcze - nie znam tej choroby,a karmić zawsze warto,bo Elsa ( bardzo mi sie to imię podoba ! ) złapie przeciwciała od Ciebie i będzie mogła szybciej zwalczyć albo wcale nie złapie,mam nadzieję !!!

Mój mały siłacz siedzi oparty o coś i dziś jak tylko na rekach go miałam,to stawał na nóżki - mocny skubaniec jest !

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

23 paź 2012, 21:29

wiśnia - a co do brata,kurcze...nie wiem co Ci napisać...mniej więcej w tym czasie,co Twój brat,zmarł nasz znajomy,był starszy od twojego brata,ale też zginął nagle i jakoś ciężko się z czymś takim pogodzić...ostatnio spotkałam na ulicy jego żonę - totalnie się załamała,szła zapłakana i nie wiedziałam co jej powiedzieć,przytuliłam ją mocno,więc i Ciebie przytulam wirtualnie :ico_pocieszyciel:

justyna30
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

23 paź 2012, 21:33

karmie dalej, zobaczymy co z tego wyjdzie, a bol w buzi jest straszny :(
To Szymus dzielny chlopiec :) Ale te nasze dzieci szybko rosna, moja to najlepiej by tylko na kolankach siedziala ;)

Awatar użytkownika
Asieńka86
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

23 paź 2012, 21:50

hej mamuśki :-D
justyna ja nie słyszałam o tej chorobie, więc nie pomogę :ico_sorki:
kingoza ale fajnie, szkoda tylko że matka powinna być tak na boku, w końcu to dla niej też ważne..
wiśnia kochana, trzymaj się :ico_pocieszyciel:
rybka ale siłaczek z Szymusia :ico_brawa_01:
a ja mam dwie nowiny- górna lewa jedyneczka w końcu ujrzała światło dzienne i Piotrek prawie sam się podnosi :ico_brawa_01: prawie, bo wystarczy jemu kołderka, czy cokolwiek co może złapać w ręce, ale cwaniaczek mały kombinuje jak może i chwyta się wszystkiego co ma pod ręką byleby plecki podnieść :ico_brawa_01:
a i byłam dziś na zakupach i babka jakaś stanęła koło Piotrusia, zaczęła niby zgadywać go żeby uśmiechnął się (ten oczywiście poważny strasznie bo on nie uśmiecha się do nieznanych osób) i po chwili mówi do niego tak: "ej koleś zakryj sobie uszko bo wiatr ci zawieje i chory będziesz" :ico_zly: po pierwsze jak ona śmie mówić do obcego dziecka EJ KOLEŚ, po 2- uszko nie było odkryte ale łobuz odwiązał sobie czapkę i to co na uszkach ma być nie zakrywało ich do końca, po 3- mam alergię na takie gadanie że jak wiatr zawieje w uszy to na bank będzie choroba i to prawdopodobnie zapalenie uszu, a po 4- ja mogę go wziąć w koszulce a jej guzik do tego :ico_zly: normalnie mam uczulenie na takie gadanie :ico_noniewiem:

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 paź 2012, 22:28

a dzis mija miesiac jak moj brat nie zyje
:(:(:(:( bardzo mi przykro.
ziewczyny zdrowe zuzka pieknie robi siku na nocnik narescie
brawo!
A tak poza tym dziewczynki zdrowe i wesole
i to najważniejsze :-D
Dziewczyny slyszalyscie o chorobie bostonskiej ( krostki w buzi, na rekach i stopach
moj Dawidek ją przechodził w czasie wakacji...choć miał tylko na stopach i na dłoniach swędzące krostki...Lekarz stwierdził ze to wirusówka. Biedny męczył sie prawie dwa tyg. Tobie życzę szybszego powrotu do zdrówka! Napisz co powiedział lekarz...jestem bardzo ciekawa!
Mój mały siłacz siedzi oparty o coś i dziś jak tylko na rekach go miałam,to stawał na nóżki - mocny skubaniec jest !
zuch!
cokolwiek co może złapać w ręce, ale cwaniaczek mały kombinuje jak może i chwyta się wszystkiego co ma pod ręką byleby plecki podnieść :ico_brawa_01:
same siłacze są na tym forum :-D
normalnie mam uczulenie na takie gadanie :ico_noniewiem:
ja też...

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

24 paź 2012, 17:19

hej,

u nas buro i ponuro,mżawka cały dzień ale obowiązkowo na spacerkowej drzemce byliśmy - mody spał 3 godziny !!! Szok pozytywny :) Nocką mnie dziś też zaszokował,bo spał od 20.30 do 4.50 :-D Normalnie się wyspałam :ico_sorki: Potem jeszcze do 7 pospał i pobudeczka była :ico_oczko:

A teraz jak byliśmy u lekarza,to go ważyła i mały ma już na liczniku 8350 i oficjalnie wchodzimy już w ubranka rozmiar 74 :)
Porównywałam z Andrzejkiem i idą łeb w łeb,a Andrzejek urodził się z wagą 4590 i miał 60 cm,a Zuzia w tym wieku mimo dużej wagi urodzeniowej,była najmniejsza i najlżejsza :ico_zdrowko: Wiadomo - kobietka :ico_oczko:
same siłacze są na tym forum :-D
- a jak :-D
a bol w buzi jest straszny :(
- jeju,wspólczuje. A co lekarz powiedział?
górna lewa jedyneczka w końcu ujrzała światło dzienne i Piotrek prawie sam się podnosi
- wow,ten to dopiero pędzi :ico_szoking: Jak on Ci tak szybko urośnie,to za rok Ci sie drugiego maluszka zachce :-P
EJ KOLEŚ
- kobieta pewnie chciala byc mila ale jej nie wyszlo :-/

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 paź 2012, 22:17

witaj ryba :-D
- mody spał 3 godziny !!
u nas najdłuzej jest 2 godzinki...na spacerku oczywiście :-)
Normalnie się wyspałam
a jak to jest??? Co to za wspaniały stan??? Jezuśku...ja już nie pamiętam kiedy nie wstałam z workami pod oczami :ico_zly: :612:
z Andrzejkiem
moj wagowo szli do 7-mego miesiąca...ale wzrostowo podobnie :-D

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”