Awatar użytkownika
Asieńka86
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

Re: Od MARCA do MAJA-2012--Nasza EKIPA WIOSENNA

30 paź 2012, 16:04

kingoza czekamy na zdjęcia :-D i gratulujemy ząbka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
czyli na drugiego dzidziusia masz jeszcze czas :ico_haha_01:
no tak, będzie Piotrek musiał poczekać za rodzeństwem :ico_oczko:
A jak wasze maluchy zasypiają w ciągu dnia. Wkładacie do łóżeczka czy we wózkach?
myślałam że tylko moje takie rozpieszczone :ico_oczko: mój śpi w dzień we wózku, muszę go delikatnie pobujać i zasypia.. bo on może trzeć oczy, ciągnąć się za ucho i wyć non stop ze zmęczenia ale w dzień bez bujania to nie uśnie :ico_oczko: a naukę spania odkładam bo zawsze coś.. po kąpieli i w nocy to po prostu odkładam go, ten sobie pośpiewa i zasypia..
No a Piotrek przechodzi dziś samego siebie.. cały dzień wyje, już sił nie mam :ico_sorki: zasypia z płaczem co 2 godziny, z buzi ślina się leje litrami, żel na dziąsła nie pomaga, dałam jemu paracetamol bo wytrzymać nie szło- płakał- krzyczał z rączką w buzi 15 min, dostał czopka i dopiero uspokoił się i zasnął.. niech ten ząb w końcu wyjdzie bo oszalejemy oboje :ico_zly:

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

30 paź 2012, 18:09

:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: oj to sie nie dziwie ze tak mało spi w dzioen...no kiedyś musi sporzytkowac e nergie...przeciez on połowe doby przesypia :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
Wiesz, jak dziecko do dobrego mamę przyzwyczai to jak tylko coś nie po jej myśli to od razu narzeka :ico_oczko: Ale jak zasnął o 13 to obudził się o 15 mega zadowolony. Wtedy już go tata przejął a ja do pracy.
myślałam że tylko moje takie rozpieszczone :ico_oczko: mój śpi w dzień we wózku, muszę go delikatnie pobujać i zasypia.. bo on może trzeć oczy, ciągnąć się za ucho i wyć non stop ze zmęczenia ale w dzień bez bujania to nie uśnie :ico_oczko: a naukę spania odkładam bo zawsze coś.. po kąpieli i w nocy to po prostu odkładam go, ten sobie pośpiewa i zasypia..

U nas jest podobnie, tylko Cezaremu nie wystarczy delikatne bujanie, tylko konkretnie muszę z nim jeździć. Ale dość tego, będziemy uczyć się zasypiania w łóżeczku. Będzie pewnie sporo płaczu przy tym.

Jeszcze co do tego spania to wiadomo, każda nocka inna, czasami nawet budzi się dwa razy ale to teraz tak od 2 miesięcy. Ale wtedy daję mu herbatkę albo wodę i śpi. My nie mamy smoczka i to utrudnia trochę życie chyba. Niedawno mama dała Cezaremu smoczka do zabawy i ciągnął ale ja mu zabrałam - jak 7 miesięcy żył bez niego to i teraz będzie, szkoda go teraz uczyć bo później do 5 lat będzie mi go nosił :ico_oczko:
Wczoraj nawet widziałam jak dzieci z przedszkola szły na spacer i jedno dziecko smoczka w buzi miało :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Asieńka86
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

30 paź 2012, 21:18

Wiesz, jak dziecko do dobrego mamę przyzwyczai to jak tylko coś nie po jej myśli to od razu narzeka :ico_oczko:
hihi coś w tym jest :ico_haha_01: wiem po sobie, bo jak Piotrek obudzi się w nocy raz to już jest źle :ico_oczko: a najbardziej narzeka siostra M. jej dzieciaki spały do 10-11. teraz starszy poszedł do przedszkola i jest problem bo trzeba o 6.30 wstać. A więc siostra wstaje, ogarnia siebie i dziecko, po czym wraca do domu i śpi dalej dopóki młodszy się nie obudzi :ico_haha_01: a jak biedna narzeka że zmęczona jest :ico_haha_01:
Niedawno mama dała Cezaremu smoczka do zabawy i ciągnął ale ja mu zabrałam - jak 7 miesięcy żył bez niego to i teraz będzie, szkoda go teraz uczyć bo później do 5 lat będzie mi go nosił :ico_oczko:
mój cycał smoka niecały miesiąc, służył jemu głównie do uregulowania potrzeby ssania, bo ciągle spałby z cycem w buzi.. potem już go sam nie potrzebował więc nie nalegałam. a teraz zabiera smoka starszej kuzynce ale nawet ciągnąć go nie potrafi tylko gryzie i bawi się nim :-)
Ale dość tego, będziemy uczyć się zasypiania w łóżeczku. Będzie pewnie sporo płaczu przy tym.
my też mieliśmy oduczać, ale teraz ma ciężki okres z tymi ząbkami i poczekamy aż wyjdą.. nie będę go jeszcze bardziej stresować.. tylko właśnie ciągle coś i tak czas leci...

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

30 paź 2012, 22:01

.. bylo pieknie i zdjecia sa piekne
- to czekamy na fotki !
moja mala ma juz 1 zabka ale byla jazda bez trzymanki :ico_szoking:
- super :ico_brawa_01:
to jest pusty pęcherzyk ciążowy..
- ojej...no dobrze,że pusty - czyli to nie dzidzius,gorzej gdyby byla dzidzia i nagle przestala sie rozwijac :ico_pocieszyciel:
śpi od 19.30 do 6 rano bez pobudki
- wow,paietam te czasy....ale tylko u Andrzejka i Zuzi mam takie wspomienia :ico_wstydzioch:
Wkładacie do łóżeczka czy we wózkach?
- Szymek tylko przy piersi zasypia,jak zasnie ,to go odkladam do łozeczka. Wieczorem zasypia ok 20 i spi w łozeczku do 2-3-4 ( w zaleznosci o d nastroju) i potem do rana ze mna w lozku :ico_wstydzioch:
..prawie do 6-7-m zycia :-P :ico_chory:
- hmmm,to moze i u nas idzie ku dobremu :-P
Mam nadzieje,ze jak zeby mu wyjda,to bedzie lepiej. Wlasciwie,to juz byla taki moment,ze szedl spac o 20 i spal do 6 rano,wypil mleko i spal dalej,a potem odpal dostal :-/
..i jak coś robic z takim rzepem???????????
- moj ma to samo,tyle,ze musi byc na rekach,a obiad robie i wisi w kuchni na bujawce :ico_oczko: Dzis bylam u fryzjera,to go panie zabawialy,lezal w nosidle,aczal marudzic,babka go na rece wziela i wpadl w histerie :shock: Dobrze,ze juz bylam obcieta,to fryzjerka zaproponowala,zebym go wziela na rece i suszenie i modelowanie bylo z Szymkiem na kolanach :ico_zdrowko:
niech ten ząb w końcu wyjdzie bo oszalejemy oboje :ico_zly:
- ta przylaczam sie do zyczenia :-x
, tylko Cezaremu nie wystarczy delikatne bujanie, tylko konkretnie muszę z nim jeździć.
- hehe,to ja mam taka kolezanke,ktora poznalam w szpitalu,bylam z nia na 2 turnusach rehabilitacyjnych,ona ma synka w wieku Zuzi ze splotem i jak Ksawciu byl malutki,to tez musiala go usypiac w wozku i w dodatku,miala taki specjalny stary wozek,ktory skrzypial i w nim najlepiej usypial :ico_oczko: Dobrze,ze Zuzia przy cycu zasypiala i jak usnela,to spala jak zabita,bo przez to skrzypienie pol oddzialu nie spalo :-D
My nie mamy smoczka i to utrudnia trochę życie chyba
- my tez nie,a wolalabym,zeby wzial tego smoczka ale pan hrabia woli cycka i jego tak traktuje,dzis go 3 razy probowalam na drzemke odlozyc,ale jak tylko wyciagnelam mu cycusia z buzi,to sie wybudzal ! Dopiero za 4 razem,jak juz twardo spal,dal sie odlozyc :-P
do 5 lat będzie mi go nosił :ico_oczko:
- co Ty,moje dzieci szybko zapomnialy :ico_brawa_01: Zu to wogole ewenement,bo wziela smoczka jak miala skonczone 6 m-cy,po operacji :ico_oczko: A przed 2 urodzinami,juz byla bez :-)

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 paź 2012, 22:15

Patryk też nie umie sam zasypiać...w dzien trzeba go pokołysać a dopiero wtedy kładę go do łożeczka...u mnie zachowuje sie tak jak Piotruś...będzie kwękał, płakał (czyt. ryczał) , marudził ale nigdy sam nie zasnął :ico_noniewiem: a wieczorem znow zaczął zaspiać przy butelce...bo od paru dni znow pije ładnie mleczko...czekałam na to dwa miesiące :ico_sorki: tyle ze zanim przeniose go do łóżeczka to śpi w wozku i od czasu do czasu bujamy jak sie przebudzi...u nas widze ze jest najgorzej z tym spaniem niz u was...przez te dwa miesiące kiedy zaczeły zęby dokuczać wszystko sie rozlegulowało...był nawet taki moment(kilka tyg) ze budził sie nawet co 30 minut...byłam załamana...teraz zaczynamy powoli budowac to co było wczesniej
...co do nauki samodzielnego zsypiania to u nas jak narazie mowy nie ma...
Wczoraj nawet widziałam jak dzieci z przedszkola szły na spacer i jedno dziecko smoczka w buzi miało
mam nadzieje ze Patryka uda nam sie szybko oduczyc...choc nie wiem czy to takie proste, bo przy Dawidku nie miałam tego problemu gdyż był bez smokowy. Chociaż chwalę jego zalety :-)
Wtedy już go tata przejął a ja do pracy.
fajnie ze mozesz sobie dorobić...ja to modle sie o to zeby od kwietnia mama dała rade jeszcze opiekowac sie Patryczkiem :ico_sorki: w sumie bedzie codziennie z nim od 8...do 17.30.

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 paź 2012, 22:21

Dzis bylam u fryzjera,to go panie zabawialy,lezal w nosidle,aczal marudzic,babka go na rece wziela i wpadl w histerie
to sporo wytrzymał chłopczyk...u mnie nie ma tak dobrze...nawet minuty nie wysiedzi w wozku...kiedy sie zatrzymuje od razu zaczyna sie złościć , wyrywac i na koniec jest ryk :shock: mam cięzko z tym moim terrorystą :ico_olaboga: ech...koleżanke czesto spotykam w sklepie na zakupach ze swoim 8-mio miesięcznym synkiem...tak spokojnie siedzi az miło popatrzec...oczywiście nutka zazdrości jest...bo ja o zakupach w sklepie z moim wredotą to mogę zapomniec...muszę być non stop w ruchu :ico_olaboga: chyyba ze spi. Czesto mnie pyta., gdzie moj synuś... :ico_noniewiem:

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 paź 2012, 22:22

napisałam wyżej ze czekałam na to dwa miechy...ale pomyłka...trzy...bo źle zaczął spac gdy skończył 6 miesiecy :ico_szoking: ale czas nagli

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

30 paź 2012, 22:28

fajnie ze mozesz sobie dorobić...ja to modle sie o to zeby od kwietnia mama dała rade jeszcze opiekowac sie Patryczkiem :ico_sorki: w sumie bedzie codziennie z nim od 8...do 17.30.
To bardzo długo, u mnie tyle godzin też by nikt nie został z małym.
Ja pracuję po 3 godziny 3 razy w tygodniu gdy K. ma na rano i od 14.30 jest w domu i 2 razy w tygodniu gdy ma na popołudniu a z małym jest mama. Nie ma kokosów z tej pracy, jeszcze muszę odliczyć dojazd ale wyrwie się chociaż z domu i to dla mnie najważniejsze.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

30 paź 2012, 22:45

..co do nauki samodzielnego zsypiania to u nas jak narazie mowy nie ma...
- ja tego nie znalam wlasnie,bo Andrzejek i Zucha najpierw zasypiali przy piersi,a potem jak juz cycka nie bylo ( Andrzejek pil rowno 6 m-cy) to odkladalam do lozeczka,pieluszka do policzka,butle w rece i zasypialia u Szymka to raczej nie przejdzie :-/
.nawet minuty nie wysiedzi w wozku.
- w wozku tez by raczej nie wysiedzial,do fryzjera jechalam autem,wiec w salonie siedzial w nosidelku,bawil sie noga i gibal przy okazji,to na chwile mial zajecie ale po 15 minutach byl krzyk,gdybym przyjechala wozkiem,na bank by nie wysiedzial tyle :ico_wstydzioch:
, gdzie moj synuś... :ico_noniewiem:
- w domku śpi :ico_oczko:

Przyznam sie,ze nie chcialo mi sie wierzyc,ze dziecko moze byc tak absorbujace...ale teraz mam zywy dowod :ico_szoking:

Nie moge powiedziec,ze jest zlym dzieckiem,bo bardzo jest radosny,duzo sie smieje,wrecz w glos sie zasmiewa,lubi tez piszczec,ale tak radosnie - ale wszystko to pod jednym warunikiem - ze stale ktos jest przy nim ! Albo ja,albo maz albo Andrzejek,bo jego sobie tez upodobal,zreszta z wzjamenoscia,bo Andrzejek mu robi pierduski a ten sie glosno smieje i Andrzejka,to tez cieszy :-D
ale wyrwie się chociaż z domu i to dla mnie najważniejsze.
- pewnie :ico_brawa_01:

Ja mam takie chwile wytchnienia jak ide do kosciola,ostatnio u nas w parafii organizuja wieczorki chwaly,super sprawa - zaczynaja sie o 18 msza swieta,a koncza o 21 apelem jasnogorskim i w tym czasie cale 3 godziny siedzi z dziecmi moj maz :ico_zdrowko: Niestety spotkania sa raz w miesiacu :ico_wstydzioch: No ale zawsze cos :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Asieńka86
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

31 paź 2012, 00:34

bo ja o zakupach w sklepie z moim wredotą to mogę zapomniec...:
tak mi się skojarzyło- moja bratowa ma podobnie, z tym że ona ciągle stara się i chodzi na zakupy.. jej już 2 letnia córka to żywe sreberko- we wózku nie usiedzi minuty, chodzi po sklepie sama z tym że ładuje do koszyka wszystko co może- cukierki dla tatusia (oczywiście najdroższe, a jakże :ico_oczko:, soczek, jogurcik i tonę lizaków dla siebie, coś tam dla mamy, dla dziadzi, babci, Piotrusia- obkupi całą rodzinę :ico_haha_01: ogólnie to fajny widok jest jak oni są w sklepie, bo mała idzie i wkłada do koszyka wszystko co ma pod ręką, a jej mama pcha wózek i wykłada :-D w między czasie jak zdąży to wrzuca to co chciała i uciekają :ico_oczko: a, zapomniałam CI dodać- Niuni się nie odmawia, bo jest potworny ryk, krzyk i krokodyle łzy :ico_sorki:
mój za to w sklepie mógłby godzinami siedzieć- po mojej mamie to ma :ico_noniewiem: ogólnie może być głodny, śpiący itp, ale jak jest sklep- dziecka nie ma.. siedzi, rozgląda się a do perfekcji opanował podrywanie pań-sprzedawczyń- takie uśmieszki strzela że szok :ico_haha_01:
i w tym czasie cale 3 godziny siedzi z dziecmi moj maz :ico_zdrowko: Niestety spotkania sa raz w miesiacu :ico_wstydzioch: No ale zawsze cos :ico_oczko:
ja na to nie mogę narzekać, bo jak coś to wystarczy słowo i mąż zaopiekuje się małym, wykąpie, nakarmi i uśpi też :-) ale uwierz mi- mamy wyjątkowych mężów :ico_oczko: raz znajomej mąż został z 2 dzieci- 5 i 2 latka na godzinę to widok domu po jej powrocie- bezcenny- dzieciaki samopas a mężuś czytał gazetę i był zły że żona za długo poza domem była :ico_zly:
Nie ma kokosów z tej pracy, jeszcze muszę odliczyć dojazd ale wyrwie się chociaż z domu i to dla mnie najważniejsze.
ja właśnie szukam czegoś podobnego, najlepiej na pół etatu, co by trochę grosza wpadło a i ja bym się z domu wyrwała na trochę- zawsze lepszy humor :ico_haha_01:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”