mogą być a nie muszą,jednak to jest cały rok biorąc dziecko ze stycznia a grudnia to jest różnicabo np mój szymon jest z 20 grudnia i on wiadomo pójdzie jako 6-scio latek,ale te magiczne 6 lat skonczy dopiero w grudniu i tu trochę bedzie pokrzywdzony bo dzieci z poczatku roku to beda już tak mi sie wydaje emocjonalnie starsze.
o jaaaaaa w ogóle to nam sie szykują 4 komunie w jednym roku...
nie wiema jak z pierwsza komunią....?wiecie coś....?tzn chodzi mi o to w której klasie pojdą...?
no to ja czegoś nie rozumiem, bo u nas na pierwszym zebraniu informowała że obecne 3-latki czyli rocznik 2009 ma dopiero obowiązek i idą rok wcześniej do szkoły. co się tyczy naszego rocznika 2007 to nadal zostają jako 6-latki w przedszkolu.za to rocznik 2008 ma juz taki obowiązek.
no to zonk...moni26 nasz rocznik 2007 ma wybór, rocznik 2008 już nie i idą jako 6-latki do 1 klasy
pytałam moją szwagierkę o to bo, ona jest katechetkę i to zależy od diecezji jak sobie wymyślą tak będzie. Na tą chwilę nie ma jeszcze nic pewnego.a co do komunii, to w tym roku, tzn w 2013 komunie ostatni raz będą miały dzieci z klasy 2, potem będzie rok przerwy i od 2015 roku, komunie będą miały dzieci z klas 3 :)
też mi sie wydaje,że 3 klasa bedzie super,dzieci sie na spokojnie naucza.u mojej kuzynki córka to wymiotowała z nerwów,a do komuni szła sina i blada z nerwów.zreszta duzo zalerzy od ksiedza,oni mieli jakiegoś (przepraszam za okreslnie..) czóbka...Osobiście uważam że w 3 klasie będzie lepiej, bo jak te dzieciaki mają się tego wszystkiego uczyć...
pytałam moją szwagierkę o to bo, ona jest katechetkę i to zależy od diecezji jak sobie wymyślą tak będzie. Na tą chwilę nie ma jeszcze nic pewnego.a co do komunii, to w tym roku, tzn w 2013 komunie ostatni raz będą miały dzieci z klasy 2, potem będzie rok przerwy i od 2015 roku, komunie będą miały dzieci z klas 3 :)
Osobiście uważam że w 3 klasie będzie lepiej, bo jak te dzieciaki mają się tego wszystkiego uczyć...
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość