Taka zupa bez wegety na pewno spakuje lepiej - parafrazując ich haslo reklamowe Ja zdecydowanie unikam tej przyprawy i dzięki temu zupy mają taki bardziej naturalny smak. Ogólnie jestem fanką zup i warto wybierać te, które pasują do danej pory roku. Tutaj pokazano zupy na ciepłe i chłodne dni: http://frappe.pl/jaka-zupa-na-obiad-w-c ... lodne-dni/ Na pewno już nie długo zacznę robić takie zupy wiosenne jak botwinkę czy też fasolową z młodej fasolki. Pychotka Latem natomiast obowiązkowo chłodniki. Na zupę z dyni będę musiała niestety poczekać do jesieni, ale własnie każda pora roku ma swój urok.iw_rybka, zupa wg przepisu Koroneczki-gotuję bulion (tak jak kto lubi, u mnie warzywno-dorbiowy), dodaje ziemniaki i dynię pokrojone w kostkę, miksuję i dodaję puszkę groszku (razem z zalewą) i trochę śmietany. Doprawiam do smaku. Czasami miksuję razem z groszkiem.
Wróć do „Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość