hej,
Tu w anglii tez nie jest az tak rozami uscielana droga, ja mam okropne problemy z pracodawca, moja praca to praca fizyczna, wiec szef wie od samego poczatku ze jestem w ciazy bo potrzebuje wiecej pomocy od innych osob, na chorobowe tez nie planowalam schodzic bo potem na macierzynskim marne grosze bede dostawac, dopuki moj szef sie nie zorientowal jak wyglada sytuacja macierzynskiego (bo nigdy wczesniej kobiet nie zatrudnial) to bylo wszystko ok, a jak sie tylko zorientowal ile bedzie placil i od czego zalezec bedzie wysokosc macierzynskiego tak skrocil mi czas pracy z 5 dni na 3, no i teraz moge sobie walczyc, tyle co sie nachodzilam po porady, no mam wyjscie bo go moge wziasc do sadu,ale ile stresu sie z tym wiaze,i czy wygram na konice...???!!! poprostu jaja sobie ze mnie robi,
Ale ja tez mu sie odplace
Dobre jest tu to ze macierzynskiego jest 52 tygodnie,co prawda tylko 29 tygodni jest platne reszta juz nie
ale i to dobre.
Jeszcze niewiem jak wyglada rodzinne i ile tego bedzie,bo jeszcze za wszesnie dla mnie zeby dzwonic i chodzic i pytac no ale dobre i pare groszy jak wpadnie co tydzien.
A my wreszcie znalezlismy sobie wieksze mieszkanie,bo teraz mieszkamy w 1no pokojowym i za malo miejsca bysmy mieli z bobaskiem,teraz czekamy zeby wszystkie papiery przeszly i byc moze ze juz za 2 tygodnie sie przeprowadzamy
juz sie tak obawialam ze nic nie znajdziemy, bo ceny mieszkan poszly tak okropnie w gore, a najgorsze jest w tym to ze tu sie nie placi z metra tylko od ilosci pokoi
niektore miejsca jak bylismy ogladac to mniejsze niz to nasze obecne, no ale 2 pokoje wiec o wiele drozsze!!
Teraz mam nadzieje ze bedzie nam sie fajnie tam mieszkac, juz liste zakupow nawet zrobilam co potrzebujemy,bo jest nieumeblowane.
Bezsennosc mnie dopadla
ja juz chyba 3 noce z kolei nie moge spac, ale tlumacze to sobie podekscytowaniem
zwiazanym z nowym mieszkaniem.
No juz nie.dluho laski i pociechy beda z nam
ja mam troszke dluzej czekania, ale tak sobie tlumacze ze jak juz ktoras z Was bedzie miala malenstwo to mi juz blizej bedzie!! bo ja chyba jako ostatnia bede
to sobie popisalam..
milego dzionka dziewczynki