mój Krystian też WIE do czego służy nocnik i MÓWI zdaniami... ale co z tego jak kompletnie ma gdzieś to , że się zesikał.. po prostu leje pod siebie, sra za przeproszeniem pod siebie , wszystko inne potrafi nawet sam się ubrać, buty , kurtka , spodnie i inne ale w tym temacie zachowuje się jakby miał nie wiem... okres niemowlęcy...

przypuszczam, że mu po prostu jest tak WYGODNIE ... zrobi siku, zrobi kupe mama przebieże nie musi się pilnować i wysilać, żeby zawołac albo samemu iść się wysikać.. stąd zero reakcji na mokre majty albo na ciepłego kloca...

wie , że parenaście razy tak zrobi i ja skapituluje i założe mu pampka i dam na jakiś czas spokój... no ale na wiosnę się mocno zdziwi.. szczerze zaczęłabym już teraz z jego odpampersowianiem ale jak pomyśle o przebieraniu WSZYSTKIEGO od majtek poprzez rajtki i spodnie.. nie mam tylu ciuchów ... on potrafi czasem nasikać 5 razy a czasami 15..... jak bedzie ciepło to bedzie latał w samych spodenkach albo majtkach i się przepłucze w rękach i na balkonie wywiesi za dwie godziny bedzie suche... a teraz ubrania potrafią mi schnąć dwa dni.........