Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

Re: wiosna-lato 2013

10 gru 2012, 19:07

Witajcie dziewczyny
Ja wlasnie jestem Na pogotowiu I Czekam w kolejce Na wizyte. Mam wysypke w okolicach brzucha. Boli, piecze I swedzi. Alez ja sie boje. Tak to jest jak sie pracuje w predszkolu. Ostatnio chlopczyk mial podobna wysypke ;(
Ginekologa to ja dopiero za tydzien zobacze.
Probuje myslec pozytywnie. Mam nadzieje, ze przyjmnie mnie kompetentny lekarz.

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2012, 19:24

dziekuje dziewczynki,brzusiu dziękuje wam :-)
coś mnie dziś zgaga męczy
ja tak dzis w nocy miałam,a nic takiego nie jadłam aby nad ranem tak paliło :ico_noniewiem:

anade o kurcze to zdrówka jak najszybszego,grzej sie ile mozesz :ico_sorki: co do połówkowego USG w takim razie bedziemy juz pewnie razem wiedziały jaka płeć byanjmniej sama nie bede czekała tyle tygodni na wizyte a z Tobą :ico_sorki:
przytyłam aż 1kg!!
to strasznie duzo :-D
Ja za racji iż po zważeniu mam prawie 4kg na plus a mój gin stwierdził,ze to bardzo malutko to sobie kupiłam bułe słodką a coo :-D
dzidzia rośnie. macica też. wyniki w porządku. mocz czysty
i to najwazniejsze :ico_brawa_01:
Ja wlasnie jestem Na pogotowiu
o kurcze :ico_sorki: jej trzymaj sie tam jakos kochana,zeby to nie było nic groźnego :ico_sorki:

a ja poszłam sie zapisać do tego stomatologa i o dziwo na jutro juz :ico_szoking: a bylam pewna,ze sobie z 2 tyg poczekam bo piekna przychodnia :ico_noniewiem:

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

10 gru 2012, 19:26

dzidzia rośnie. macica też. wyniki w porządku. mocz czysty :-)
No to super wieści ;)
Oby zgaga minęła bo choć nie wiem jak to jest ja mieć to mogę sobie wyobrazić że nieprzyjemnie.
Ja wlasnie jestem Na pogotowiu
O rany ale co to może być ? Daj znać jak tylko cokolwiek będziesz wiedzieć .
Wiem jak tam jest z lekarzami wiec mam nadzieję że cie ktoś przyjmie i uspokoi.

Ja tez byłam u lekarza rodzinnego popołudniu ale miejsc nie było więc mnie nie przyjął .A chodzi o to że na kolanie coś mi się zrobiło.mam całe sine ,dużo takich jakby krwiaków i boli . To mam już od kilku dni ale z dnia na dzień jest coraz gorzej. No ale nadal nie wiem co to i dopiero w środę mam wizytę.
Jutro rano wizyta u ginekolożki ,później coś zjemy z P na mieście bo chodzi za nami od dawna pizza.A jak wrócimy do domu to nakarmię mala ,położę spać i z siostra jedziemy na taki babski dzień chodzenia po sklepach , wyżerki i samych przyjemności.
Mam zamiar kupić prezenty na gwiazdkę .A Lileczka zostanie z babcią.
Niby się cieszę że tak na luzie sobie pochodzę po sklepach ale z drugiej strony głupio mi że mała zostawiam że taka ze mnie wyrodna matka. Kurcze zawsze tak mam jak ja zostawiam .Czy wy tez tak macie ?

Dobra uciekam bo trzeba małą przebrać w piżamkę ,dać kolacje i do spania .

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

10 gru 2012, 19:33

Ja z początku się dobrze staram bawić, ale niestety po jakieś godzinie myślę co w domu itp.

Niby 1kg to nie dużo. Lekarz powiedział, że fajnie byłoby gdyby przytyć tak 9-10kg, ale coś ciężko to widzę. Pewnie pytanie znów z 15kg! Mam nadzieję, że uda mi się choć szybko to zgubić. Teraz będę się już starała zdrowiej odżywiać - mniej słodkiego, więcej zdrowych przekąsek.

ziolo, trzymaj się kochana! oby to nie było nic groźnego. Muszą cię zbadać. Nie ma mocnych. Tylko ile to może potrwać... Wspólczuję i jestem z tobą myślami.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2012, 19:39

dzidzia rośnie. macica też. wyniki w porządku. mocz czysty :-)
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
na zgagę jeść malutkie porcje a częściej. i tyle mi doradził.
mi tak radził na bóle żołądka i jelit, no i tak jem i dlatego pewnie nie mam zgagi :-)
mam skierowanie na badanie prenatalne,
to ten lekarz co prowadzi Tobie ciążę, to ich nie robi?? a co konkretnego kazał Tobie zrobić?

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2012, 19:44

Niby się cieszę że tak na luzie sobie pochodzę po sklepach ale z drugiej strony głupio mi że mała zostawiam że taka ze mnie wyrodna matka. Kurcze zawsze tak mam jak ja zostawiam .Czy wy tez tak macie ?
.
ja zostawiam Szymka bez problemu,co prawda nigdy nie na długo, tylko tyle co muszę :ico_oczko: ,

ziolo na pewno będzie wszystko dobrze , nie denerwuj się :ico_sorki:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

10 gru 2012, 19:44

tu w gabinecie nie ma usg w ogóle, więc dał mi skierowanie na kolejne usg. teraz to będzie już czas na prenatalne, bo mam je wykonać między 11-14tc, a on wyliczyl, że niby jestem w 10/11tc więc już w zasadzie pomału czas na takie usg.
pewnie potem już nie będzie usg aż do połówkowego.

najbardziej cieszę się z tego czystego moczu. bo ja to zawsze coś załapałam. :ico_noniewiem:

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2012, 19:51

tu w gabinecie nie ma usg w ogóle, więc dał mi skierowanie na kolejne usg. teraz to będzie już czas na prenatalne, bo mam je wykonać między 11-14tcl
aha, no ja właśnie takie genetyczne będę miała na tej wizycie 27 grudnia to będzie 13 tc.

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

10 gru 2012, 22:05

Lekarz powiedział, że fajnie byłoby gdyby przytyć tak 9-10kg
Nooo ja tez tym razem bym tak chciała właśnie ale hmmm jakoś to kiepsko widzę.
Też mam zamiar zdrowo ale no kurka a te zachcianki ? No jak się powstrzymać hehe
Ja z początku się dobrze staram bawić, ale niestety po jakieś godzinie myślę co w domu itp.
No ja też myślę i dzwonię.

Kolacja zjedzona teraz musze pranie poskładać i rozwiesić następne

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

10 gru 2012, 23:15

Witajcie
Ja Juz ledwo zyje.
W szpitalu bylam z Oliwierkiem, bo on chodzi do przedszkola w ktorym pracuje. Ogolnie wkurzylam sie w poczekalni. LudZie tacy niewrazliwi I niemili, ze az lzy mialam w oczach. Po dlugim oczekiwaniu zobaczylam sie z lekarka. Bardzo przyjemna byla. Zrobila kilka testow. Ta wysypka to ze stresu. Ogolnie stwierdzila, ze za malo jem I pije I powinnam wiecej odpoczywac. Kazala mi jutro wziasc wolne I zrobic kolejne badania w przychodni... Dostalam tez dluuuga recepte. Powiedzialam kierowniczce o wolnym. Wiem, ze sie wkurzyla, ale coz... Niedlugo bede musiala zeezygnowac z tej pracy, bo nie wyrabiam.
Dobranoc kochane

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”