No to jeszcze towarzystwo się szykujeMamy wynajte bo my w 11 dorosłych i 8 dzieci jedziemy mamy 8 pokoi i 2 kuchnie i 4 łazienki :)
No podobno! Specjaliści uważają że dziecko MUSI raczkować. Przyjaciółka ma córeczkę 1,5 roczną z zespołem Downa więc oni wciąż są pod kontrolą. Mała nie raczkuje ale pełza z prędkością światła i bierze się za chodzenie z podpórką a oni na siłę stawiają ją na "4" bo terapeuci mówią że MUSI raczkować.ale dla samego dziecka jednak lepiej jak nie pominie etapu raczkowania. Ważne jest, jak łaziłam z Tomkiem po różnych specjalistach, logopedach itp to zawsze padało pytanie czy raczkował?
Myslałam dzisiaj o Was!!!!!Hej. Staram się was podczytywać regularnie to odpiszę hurtem![]()
Gośki, dobrze że Wasze chłopaki już oskrzela zdrowe mają![]()
Moja panna ma od 6ciu dni katar i to taki że banki nosem puszczaoczywiście junior z pkola przywlókł. nawet ja zaczynam kichać
![]()
co do niekapka aventu to jr go uwielbiał, nie będzie pić powietrza jak większa ilość płynu będzie. ale u nas w sumie wypijał do dna , kochał tego niekapa i z trudem go pożegnał
Agatka bezbutelkowa i niekapek dla niej to gryzak. ona nadal tylko cyca pije. woda,soczki ,herbatki ble
ale je ładnie. tylko chudzinka taka, długa a żeberka można liczyć. i nie wiem czy iść do dr ją ważyć czy jak. bo niby dr nic nie mówiła ale co, mam iść dopiero na szczep.jak rok skonczy?![]()
co do pełzania itp to każde dziecko ma swoje tempo, moja panna pierwsze 5 mies życia miała wszystko w nosie a od gerudnia jest taka ciekawska i wszędobylska że szok i właśnie ta ciekawość powoduje że robi dużo postępów. od dwóch dni staje przy wszystkim , nawet przy ścianie próbuje. gorzej z siadaniam z powrotem- nie potrafi i leci na łeb na szyje. powoli też raczkuje ale woli pełzanie póki co bo szybsze![]()
zęby ma nadal dwa.
zaczynam jej gotować dania na sklepowych warzywach, pewnie sama chemia ale kiedyś trzeba wprowadzićpoza tym od słoików zażółciłjej się nos, za dużo tam marchewki
Witaj Marta...kupę czasu minęłozaczynam jej gotować dania na sklepowych warzywach, pewnie sama chemia ale kiedyś trzeba wprowadzić
Madleine niemożliwe żeby buraczek spowodował zatwardzenie. Buraczki dodaje się do zupek właśnie po to żeby rozluźnić kupkę. Może za dużo marchewki, albo kaszek? Albo po prostu mniej pił tego dnia??Kurcze wczoraj jadł obiadek z buraczkami i dzis mega zatwardzenie po tym ;/ Wiec w ruch pojdzie suszona sliwka dzisiaj.
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość