Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

Re: wiosna-lato 2013

15 mar 2013, 14:10

witam się po wizycie.
Wszystko z Tomem w jak najlepszym porządku. Rośnie chłopina nam dorodny, bo ma juz 631g!!!! położenie nadal zmienne. fikał niesamowicie na badaniu. najpierw głowę miał w dole jak mierzyłyśmy brzuszek, a zaś za moment już u góry, więc wciąż się kręci :-D
pokazał po jakimś dłuższym czasie siusiaka, więc nie ma wątpliwości, że chłopcem pozostanie :-)
Wszystko prawidłowe!
Nóżki i główka wychodzą na 24tc, więc kilka dni na przód. Brzuś nadal skromny - pasuje na 23tc :-) I tak oto ta średnia waga :-)
Kośc udowa ma 4,5cm prawie.

Oczywiście badanka kolejne do kolekcji:
- mocz + morfologia
- glukoza 75g
- toxo (Ig M)
- badanko na czystośc pochwy
(wszystko prywatnie, więc czuję, że pójdę z tym wszystkim na raty)

Od początku ciąży przybrałam 6,2kg, więc nie ma tragedii moim zdaniem.
Jeszcze wracając do domu, zrobiłam zakupy na obiad i znalazłam w koszyku osiedlowym 10zł ;-) Szczęśliwy dzień.
Do tego przyszedł komplecik z h&m z pieskiem. babeczka dorzuciła w gratisie niebieskie niedrapki i koszuleczkę na ramiączkach z samolotem. Uroczy widok tych malenkich ciuszków.
Ginka dała mi znów kolejne witaminki (Ladee Vit), więc sobie podreperuję krewkę zanim oddam na badanie :P Do tego dorzuciła kolejne op. Espumisanu i maly słoiczek Sudocremu. Mamy już tym sposobem dwa sloiczki i idealnie wystarczą do szpitala :-) Do tego próbka kremu z Nivea przeciw odparzeniom i zniżka 20% na prod. Nivea baby w Rossmanie.

monika, wspomniałaś o pudrze do pupy, ja nie używałam. Miałam przygotowaną mąkę kartoflankę, ale nie była konieczna w użyciu. Wystarczył sudocrem nam.

donatka, gratuluję 24tc!
zioło, tobie gratuluję POŁOWINEK!!!!!!!! Teraz już z gorki! ;-)

W nagrodę za udany dzień kupiłam sobie pomaranczka na popoludnie :-)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 mar 2013, 14:38

tibby super, ze wszystko ok, duży chłopak :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , większy od mojego :-D ,

u nas główka była odpowiednia do 25tc, brzuszek do 23tc,a kość udowa do 24tc (4,2cm) :) - a był to 23tc i 3dni,
ale pamiętam , ze z Szymkiem to też było zawsze tydzień w jedną albo drugą stronę :) , sprawdzałam z jego książeczką to był nawet o 50g lżejszy :), akurat tak samo trafiłam z tygodniami wizyt , więc sobie porównuje :),

trochę masz tych badań, mi na razie nic nie kazał robić, bo morfologia i moczy były ok, ale jeszcze mam toxo i hiv, toxo sprawdzałam u nas kosztuje 26zł a hiv 30zł, ceny jak z kosmosu, gin powiedział, że musi takie zalecać, ale to moja sprawa czy ja je zrobię,

idę się położyć, bo coś mnie głowa boli :ico_spanko:

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 mar 2013, 14:43

ja oglądałam gazetkę w necie Rossmanna i są chusteczki pampers w promocji 6op. za 26,99, dobra cena, wiec na pewno po nie skoczę na dniach :),
jeśli chodzi o puder to ja Nivea tylko kupowałam,

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

15 mar 2013, 14:45

nad tymi chustkami Pampers też się zastanawiam. Pewnie pójdę też. W realu są chyba o 1zł droższe w takim wielkim paku.

U nas główka i udko odpowiednie do 24tc brzuś 23tc, więc można powiedziec, ze idealnie rośnie.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 mar 2013, 14:51

tibby no najważniejsze, ze zdrowo rosną, za 4 tyg to będą pewnie mięli 1100g :-D , a kiedy masz następną wizytę ?

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 mar 2013, 14:58

tak w ogóle, która ma jeszcze wizytę w tym miesiącu? przyznać się :-D , na pewno ma ziolo,

no właśnie ziolo Kochana czekamy na fotkę Twojego brzuszka , bo jeszcze nam nie pokazywałaś :ico_nienie:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

15 mar 2013, 15:02

ja mam nast. wizytę dopiero 11.04. Ale w pon dzwonię do gina nr 1 więc może jeszcze załapię się na samolot u niego. Szyjka ponoc zamknięta ale ja wolę miec kontrolę. Pokaże mu wyniki z połowkowego i niech spada. W pon się dowiem kiedy wizyta, bo dziś nie chcieli mnie zarejestrowac, bo nie było na stanowisku zapisującej położnej... głupota!

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

15 mar 2013, 16:04

Donatko a myślałam, że tylko przy dziewczynkach głowa boli :ico_pocieszyciel:
Tibby widzę, że Tomek ładnie rośnie. Też teraz będę chciała spytać gin o wagę dziecka, czy jest dobra, chodź nie wiem, czy w 15 tc bez problemu może zważyć malucha.
A co do wizyty to ja mam gin 23.03, dziś miałam wizytę u endokrynologa hormony ok dawka bez zmiany i kontrola za miesiąc.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

15 mar 2013, 16:49

jenny, może byc jeszcze problem z wagą... MOŻE ale nie musi. wszystko zależy od chęci gina i dostępności kości udowej, główki i brzuszka maluszka. Ale jak się chce, to można wiele ;-)

No to tylko jeszcze dwie wizyty w tym miesiącu nas czekają na wątku i KWIECIEŃ i monika, masz droge wolną! ;-)

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

15 mar 2013, 17:02

tibby super wiesci !!! :ico_brawa_01: najwazniejsze ze Tomcio zdrowo rosnie :-D dorodny ten Twoj synus :ico_oczko:
badan to nie masz za wiele do zrobienia ja mam zawsze dluzsza liste z tym ze ja wszystkie robie w przychodni na NFZ i nic nie place to choc tyle dobrze mam.
co do pudru to ja kupilam z linomagu w aptece ponoc na lato jest dobry taki puder siostra uzywala i byla zadowolona tylko ona z Nivea uzywala a ja mam z Linomagu ponoc jakis leczniczy on taki. sudocrem tez mam takie duze to najwieksze opakowanie bo kiedys kupilam na swoje wypryski na twarzy zeby wysuszac jeszcze duzo przed ciaza i mi prawie cale opakowanie zostalo wiec tez sie przyda a date waznosci ma az do 2015 r wiec pewnie zuzyje bez problemu :ico_oczko:

hehe Ty to szczesciara jestes znalezc 10 zl :ico_haha_01: mi jakos nigdy nic nie udaje sie znalezc :ico_noniewiem: moj maz ostatnio w sumie to tydzien temu znalazl 50 zl jak byl na spacerze z psem kolo naszego bloku i jaki uchachany wrocil do domu.
ja oglądałam gazetkę w necie Rossmanna i są chusteczki pampers w promocji 6op. za 26,99, dobra cena, wiec na pewno po nie skoczę na dniach :),
jeśli chodzi o puder to ja Nivea tylko kupowałam,
ja tez wlasnie na necie przegladalam bo mi na e-maila zawsze wysylaja ze jest nowa juz. a chusteczki to ja kiedys kupilam 6-pak w kauflandzie za 23 zl z huggisa wiec juz nie musze kupowac :-D na jakis czas wystarcza a potem to znowu bede szukac promocji zeby taniej gdzies jakies kupic :-)

Ja sie wizytuje dziewczyny 19.03 ! ale to wizyta bez USG tylko taka normalna. dowiem sie jak tam mi wyszedl wynik glukozy to powtorne badanie co robilam i oczywiscie ile przytylam w ciagu 2 tyg. no i moze sprawdzi ginek szyjke choc na ostatniej nie sprawdzal tylko sprawdzal czy serduszko bije i tyle.
potem pewnie kolejna wizyta w kwietniu wiec ja teraz juz co rusz bede miec te wizyty moze juz co 2 tyg. chyba ze sie nic nie bedzie dzialo to nie bedzie takiej potrzeby.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”