Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

Re: wiosna-lato 2013

25 mar 2013, 13:09

też wychodzę z założenia, że nie ma co zapasów robic jak na zimę. Teraz to do zwykłego sklepu idziesz osiedlowego i masz mleko dla maluchów.
Bebilon polecają najbardziej - ale to najdroższe mleko.
BEBIKO - to taka wersja bebilonu w wersji o połowę tańszej. Równie dobre. Mój Bobi pił to mleko od 6mca-2lat. Nic mu po nim nie było.
Ale fakt, każde dziecko inne i każdemu co innego przypasuje. Będziecie musieli w razie co próbowac. Innej rady nie ma.

Ja póki co zakładam cycowanie pełną parą!!!! Nie chce mi się bawic w mleka w proszku. Choc są wygodne. ale co cyc, to cyc.

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 mar 2013, 13:36

hej dziewczynki piekne słoneczko jest u nas,mąż znalazł na gumtree przewijak za 20zł i własnie po niego pojechał a teściowej dziś powiedziałam aby mi kupiła dla małej sudocrem i olitalum póki co tego mi brakuje,nie wchodziłam wczoraj bo wszystko mnie bolało,ale to wszystko,zgaga od rana masakryczna,bolał mnie brzuch czy zołądek nie mam pojęcia,ale i plecy u góry i nie mogłam oddychać popłakałam się w końcu bo już nie wiedziałam jak lezeć i siedzieć,dzis już lepiej,ale za to ząb 8-ka boli a dentystka nic mi z nim nie chce teraz robić i musze cierpiec :ico_noniewiem: ,zęby jak myje to krwawią dziąsła masakrycznie :ico_olaboga: ojj końcówka ciąży jest straszna przyznam :ico_sorki: Nic mi sie nie chce,nie mam nastroju tylko usiąść i płakać :-/

Małgosiu miałaś skórczyki jak piszesz itd,ale dzieciaczki na czas urodziłas prawda?
Ja to i tak CC będę miała więc wiesz :ico_oczko: ahh i za kopniaczki :ico_brawa_01:
Monika leć leć kochana jak najszybciej do tego lekarza,niech zobaczy te Twoje nogi :ico_sorki: i za 34tc :ico_brawa_01:
jenny Noo jak już zaczynasz coś w brzuszku czuć to może może :ico_haha_02:
donatka26 Jak ja ci współczuje tych ból głowy kochana :ico_sorki:
anza za kwiatuszka :ico_brawa_01:
tibby Noo i łozeczko juz bedziecie mieć w domku,ale fajniusio :-) a co do glukozy,moja mała też tańcowała po tych słodkościach hihi

A co do mleka,również musze sie nad tym zastanowić,bo ja raczej nie pokarmie niuni cycuchem przez ten steryd,który biore,smutno mi,ale co zrobić nie moge jej truć juz od urodzenia,wystarczy,ze teraz już mój lek przenika do niej no smutno :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

25 mar 2013, 14:06

misiu a to karmienie cycem to już w 100% niemożliwe przez leki?

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum

25 mar 2013, 14:25

Ja sie tez nastawiam na karmienie piersia pelna para i chce jak najdluzej karmic ale wiecie jak to jest ... moge np. nie miec pokarmu albo moge miec go za malo i trzeba bedzie malego dokarmiac takim modyfikowanym i chce przynajmniej jedna puszke takiego mleka miec w domu w razie czego zeby potem maz nie zachodzil w glowe gdzie ma takie i jakie kupic mleko bo jak to chlop w stresie to niczego nie kupi albo kupi nie to co trzeba. ja to wole juz miec takie jedno w domu w razie W jak to sie mowi. :ico_oczko:
I stad to moje pytanie jakie jest najlepsze. zapasow nie mam zamiarow robic bo pod nosem mam sklepy i apteke wiec w kazdej chwili mozna kupic ale jak bede miec juz jedno takie mleko w domu to bede spokojniejsza. trzeba wszystko brac po uwage tym bardziej ze to pierwsze dziecko wiec lepiej sie i w taka rzecz zaopatrzyc :ico_oczko: choc mam nadzieje ze mi nie bedzie potrzebne ale tak czy siak nie zmarnuje sie bo moge je najwyzej komus potem dac jesli bedzie z dluga data waznosci i nie otwarte.

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 mar 2013, 14:27

Tibby niunia tutaj masz ulotke mojego leku,który biorę możesz poczytać o skutkach ubocznych jak się karmi piersią,dlatego również Milenka jest ciut mniejsza niż powinna z racji brania tego leku,ale co ja zrobie :-/ jak nie wezme leku umarłabym w dwa dni :-/

http://leki-informacje.pl/lek/ulotka/54 ... jelfa.html

Monika A wycieka ci już siara z piersi? mi nic a nic nie cieknie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

25 mar 2013, 14:43

Właśnie doczytałam o tym, że należy przestac karmic jak się dużo bierze tego leku.
Ale spokojnie. Nie ma nic straconego! Dzieci na MM są też super ;-) I niczym to nie ujmuje tobie jako matce, że nie karmisz dziecka cycem.

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 mar 2013, 14:50

Tibby Nie biorę tego dużo :-) jedną rano i pół wieczorkiem i to wszystko,ja jeszcze zadzwonie do mojej endo i sie jej dokładnie zapytam jak to jest,ona sama mi mówiła,że jej synowie na butli byli a teraz jakie chłopy duze :ico_oczko: No trudno jakoś trzeba to przezyć...

A to jest ten przewijaczek jak na 20zł całkiem ładny prawda? Mój mąż to lepiej na wyprawce się zna niz ja jak sie okazuje wie gdzie co z czym jak nawet ubranka składać szok :ico_szoking:

Obrazek

monikaA88

25 mar 2013, 14:50

misia mi tez nic a nic nie cieknie z piersi w ogole !!! :ico_noniewiem:

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 mar 2013, 14:53

witam :)

u nas dziś słonko, nastrój ciut lepszy, choć Szymek jest jakiś marudny i niewyraźny,

jeśli chodzi o mleko to ja dawałam Bebiko, potem Szymek dostał skazę i zmienili nam na Nutramigen, a jak miał ok 1 roku to znów spróbowałam Bebiko i uczulenia nie dostał , więc pił mi je do 3 lat i 9 miesięcy ,

Misia mi już leci siara od ok 2 tyg. , a i współczuję tych bóli i zgagi,ale Ty to już blisko porodu, dasz radę, a ja nie wiem jak jeszcze przeżyje te 3 m-ce :ico_olaboga:,
super przewijak :ico_brawa_01:, my też mamy, byłąm z niego zadowolona :ico_oczko:

monikaA88

25 mar 2013, 14:54

super sliczny misia ten przewijak :-) ja tez mam taki od siostry tylko zielony i w inny wzor jakies misie czy cos takiego ale ja chyba go urzywac nie bede bo kupilam sobie takie podklady do przewijania i na lozku bede przewijac :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”