Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

Re: wiosna-lato 2013

26 mar 2013, 13:56

no to w zasadzie dużo ci nie powiedziała.
całe szczęście że mi nie puchły nogi. mam nadzieję, ze i teraz mnie to ominie.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2013, 14:41

witam :)

ja wczoraj usypałam Szymka i zasnęłam z nim o 21, obudziłam się o 23.30 , poszłam do wc i dalej spałam, pobudka o 7.45, ale mi się wstać nie chciało :ico_spanko: , mimo, ze cały czas świeci słońce, to moje samopoczucie jest do du.., a wieje jakby miało głowy pourywać :ico_olaboga: ,
mąż mi umył okno w kuchni i łazience, w pokojach pomyje w piątek, duże nie są to szybko idzie :),

my już po obiadku, mąż pojechał do pracy, chyba się przejdę z Szymkiem do sklepu i do apteki,

Monika to sie nasiedziałaś w tej przechodni, no ale pewnie spokojniejsza jesteś, odpoczywaj :ico_sorki:

misia jak tam u Ciebie?

tibby nie dziwię się, że się wkurzyłaś, no ale co zrobić, musicie sie dogadać na inny termin albo wziąć kogoś innego :ico_noniewiem: , a tym plackiem to mi smaku narobiłaś :ico_nienie: , taki bym sobie zjadła :ico_haha_02:

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2013, 16:20

hej dziewuszki
Chyba mocno trzymałyście za nas kciuki bo od Pana doktora wyszłam tak :-D Feneterol działa,macica miękka taka jak powinna być aż gin sie ucieszył,szyjka się nie skróciła i jest ok mówił,że widać,że się oszczędzałam,brzuś mój zobaczył powiedział,że mam "kawał brzucha" bo mu powiedziałam,że Milenka jest za mała... To wyliczył,że w 30tc powinna wazyć była 1250gr a wazyła 1212gr :ico_sorki: a w tym momencie ma jakieś ok 1600gr :ico_sorki: będziemy ją dokładnie mierzyć i warzyć za 2 tygodnie...Sprawdził właśnie czy nie mam opuchnietych nóg i dłoni,pytał się czy mi ręce nie drętwieją itd...Powiedział,że mam wytrzymać do końca kwietnia,ale że wytrzymam :ico_haha_01: Leki mi bedzie chciał odstawić tak ok 36/37tc i da zielone światło :ico_sorki: Dostałam kolejne skierowanie na badania,cisnienie mam 110/60 aaa i mogę chodzic na spacerki,ale nadal bardzo się oszczedzać :ico_sorki:

Tibby Tez bym się wściekła na Twoim miejscu,jeszcze te kartony w kuchni,ale to tak jest zawsze,że jak sobie coś zaplanujemy to gó*** z tego wychodzi :ico_noniewiem:
Monika Noo i teraz mozna spokojnie chociaż spać,widziała Twoje nogi Pani Doktor gin są tego samego zdania,więc przeczekasz jeszcze te kilka tygodni i jestem pewna,ze szybko po porodzie ci opuchlizna zejdzie :ico_oczko:
Obie ciążę mimo rozwarcia donosilam.
rozumiem,miejmy nadzieje,że chociaż ta ciąża będzie spokojniejsza bez krążków i leków :ico_sorki:
donatka co dobrego mieliście na obiadek? :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

26 mar 2013, 16:29

misia, świetne wiadomości! cieszę się, że macica grzecznie słuchała ciebie i e-ciotek Milenki :-) 1600g to ładna waga. Jeszcze ma czas żeby spokojnie przytyc. Nie ma się co martwic. Tycie przed nią. Byle teraz jeszcze miesiąc wytrzymac!!!!

A szafa CHYBA będzie robiona jutro. Czekamy na wiadomości z M.

Okazało się, że opiekunka ich małego zrobiła ich samych w konia, bo mówiła, że jest chora, a tak na serio to poszła opiekowac się dziecmi jakies innej znajomej. I ich wystawiła. W takich chwilach cieszę się, że nie musiałam oddawac Bobika obcej babie!

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2013, 17:13

misia super wieści :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , córunia jeszcze przybierze na wadze, bo najwięcej dziecko przybiera w ostatnim miesiącu,
a propo wagi to ja ważyłam się w niedziele i mam już 6,5kg na plusie :ico_olaboga: ,

a na obiadek dziś mieliśmy devolaje, ziemniaczki i surówka z czerwonej kapusty :-),
teraz sie gotuje rosołek na jutro :),

ja chyba zjem sobie banana :)

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

26 mar 2013, 17:34

donatka, ja też mam tyle na plusie, więc spokojnie. Ja myślę, że spokojnie do 12kg dojdę :(

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2013, 17:43

no ja bym chciała max do 12kg, ale boję się, ze może być więcej

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

26 mar 2013, 18:37

misia super wiadomosci :ico_brawa_01: tak samo oszczedzaj sie dalej w miare mozliwosci a z szyjka bedzie wszystko OK. do samego porodu :ico_oczko:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

26 mar 2013, 18:46

donatka, też mam obawy. Ale z tobikiem przytyłam 15kg i uciekły na szczęście zaś wszystkie. Te 15kg to moja górna granica. Postanowiłam sobie, że od 7mca postaram sie ograniczyc slodycze. I wiecej ruchu. Bo jak tu się ruszac, kiedy za oknem mróz i zima :( Byle szybko uciekł nam kwiecień i w maju już ciepełko i spacery :-)
damy radę!!!

monika, jak twoje nogi?
jenny, jak się czujesz?
Gosia?? co u was? kolejne kopniaki macie zaliczone?

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

26 mar 2013, 20:20

Moniko, Misiu dobrze, że wizyta udana. Moniko to już wszystkie wiemy, że nogi mogą puchnąć i zimą. Misiu jeszcze trochę niech wytrzyma Milenka nie szalej. Tibby dobrze, że udało się przenieść łóżko.
A mi coś zaszkodziło zjadłam w tesco ziemniaki i sałatę z kukurydzą z vinegre i zrobiło mi się niedobrze, później zjadłam słodycze i zaczęło mnie cisnąć w żołądku na wymioty i oczywiście przeszło na moje biedne jelita, a że 3 godz w domu prądu nie miałam nawet gorzkiej herbaty nie mogłam wypić, ale już prąd jest i pije herbatkę mam nadzieję, że to tylko zwykła niestrawność. :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”