misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Re: wiosna-lato 2013

06 cze 2013, 13:09

hej :-)

Ja dzis o dziwo wyspana... jak sie połozyłam o 21 to tylko 2 razy wstawałam na karmienie,odbijanie i pampersa i znowu w kimke i tak wstałam o 8 dopiero,poszłam na badanie kortyzolu i mam stresa jak zawsze czy nadal wszystko jest ok po ciąży :ico_sorki: Zaraz ubieramy sie z mężem i idziemy na jakis obiadek w zwiążku z wczorajsza naszą rocznica bo wczoraj byłam padnieta i nie dałabym rady nigdzie wyjść :ico_noniewiem:

Monika ja juz nie moge sie doczekac kiedy Milenka sie tak sama do mnie uśmiechnie bo jak sie usmiecha tak przez sen to ja miekne tak slicznie to robi :ico_haha_02:

Mi to cały czas leci jak nie krew to plamienie i tak w kółko masakra mam dość a tak bym chciała sie z mężem pokochac takie mam straszne pragnienie już :ico_sorki: a mąż mówi,ze teraz będzie miał stresa ,hmm ja również,ale ja chyba będę prubowała z NPR tak jak dotychczas plus chyba gumki,sama nie wiem :ico_noniewiem:

Jenny :ico_brawa_01: za 25tc,tak pieknie sie patrzy jak idziesz z tymi tygodniami :ico_brawa_01:
Tibby jak ty ślicznie wygladasz kochana :ico_brawa_01: no pieknie po prostu :ico_brawa_01: a jak na wizycie?

co do laktatorów,ja dostałam swój od pewniej Pani wypazyłam go i kozystałam z niego i git :-)
DonatkaNogi cię rwały?ale w sensie,ze biodra ? :ico_noniewiem: Ty to taka bidulka jestes i z tymi bólami głowy ehh tule kochana :ico_pocieszyciel:
Małgosiu Dziekuję kochana,bardzo sie staramy z mężem aby być szczęśliwym w zwiążku,ja np kocham mojego męża z roku na rok coraz mocniej aż nie wierze :ico_sorki:

A ja własnie jem truskawki :-) u mnie są po 8,50 jeszcze :ico_noniewiem:

i dziewczynki moja Milenka kończy dziś 3 tygodnie :ico_brawa_01: Moja dziewczynka kochana :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

06 cze 2013, 13:46

U mnie wizyta tylko na samolocie. Dorobilam sie jakiegoś grzybka i mam jakiś żel GYNAZOL zapisany. Poza tym szyjka dluga i zamknięta, wiec nie zapowiada sie żebym jednak została czerwcowka.
Kolejne 1,4kg na plus :x (w ciągu miesiąca) Żeby wzmocnić ten żel mam sie myc dwa, trzy razy dziennie tamtum rosa.
Poza tym padam na pysio po wyprawie na drugi koniec miasta. Odpocznę trochę i pójdziemy z Bobim za jeść L4 do pracy. Kolejna wizyta za 3tyg. W 38tc. Wtedy mi ginka też zrobi wymaz u siebie na paciorkowca wiec nie będę musiała robić prywatnie i płacić. Zostanie mi tylko morfologia, mocz i hbs :)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 cze 2013, 14:14

ja właśnie odebrałam Szymka z przedszkola, zjemy obiadek i pojedziemy do mojej babci na ogródek, Szymek poje poziomki, posiedzimy na ogródku i się dotlenimy :-D ,
słonko wyszło i ciepło się zrobiło :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ,
mnie głowa znów zaczyna boleć :ico_zly: , chyba już wezmę apap, żeby się nie męczyć,

misia miłego popołudnia :ico_oczko: ,
mnie biodra bolą jak leżę, ale najbardziej łydki dokuczają :ico_zly: ,
tibby to nawet dobrze, ze szyjka jeszcze długa, ale do końca czerwca jeszcze sporo czasu :-)

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

06 cze 2013, 14:40

Tibby jak dotrwasz do terminu to siłą nie będziemy trzymać, Tom sam wybierze odpowiedni moment.
Biedna Ty Doanatka z tymi bólami głowy mi dokuczały do ok 20 tc, odpukać jest teraz lepiej.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

06 cze 2013, 15:43

donatka, wspolczuje bólu głowy. Codziennie cię boli? Dobrze ze mi przeszły juz. Ale pamiętam jakie to było nieprzyjemne.

Jenny, ja wiem, ze to on wybierze termin, ale nie ukrywam ze jest coraz ciężej i z chęcią juz bym urodziła by pozbyć sie tych dolegliwości. Teraz wciąż brzuch boli jak na @. Pewnie ginka za mocno mnie pogmerała i teraz macica wariuje.
Mówiłam jej o moich ostatnich napieciach brzucha, bo są codziennie, o szczypaniu w dole i napinaniu to nic nie powiedziała...

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

06 cze 2013, 16:47

misia zobaczysz juz niebawem Milenka sie zacznie usmiechac do Ciebie swiadomie :-) czas tak szybko leci ze sie nie obejrzysz a bedzie sie smiac od ucha do ucha. wtedy to dopiero sie w niej zakochasz po uszy :ico_oczko:

tibby super ze wszystko dobrze. szyjka niech jeszcze trzyma sie i niech jeszcze bedzie dluga najlepiej do terminu. wiem ze Ci juz ciezko jest ale ja to zawsze mowie lepiej w terminie urodzic niz przed czy po...

u nas pieknie dzis slonecznie :-D rano bylo duszno teraz tez w sumie jest gorac ale pogoda super. bylismy z mezem i Patrykiem na spacerze i na laweczce siedzielismy i nasz piesio tez sie dotlenil. dosc dlugo bylismy bo ponad 2 godziny i Patryk ladnie spal nam caly czas na polu. ogolnie to spal ponad 3 godziny :ico_szoking: chyba musze z nim tak czesciej wychodzic na pole to bedzie spal wiecej w ciagu dnia bo tak to mi w domu nie chce spac. tyle ze jak wyjde na pole z nim na pol dnia to w domu nic nie zrobie. ale hehe po kazdym karmieniu jakbym wychodzila toprzynajmniej by spal. po tej wit.K to taki jest niespokojny i prezy sie tak bardzo ze az purpurowy jest na buzce boniu jak mi go szkoda.
bylismy tez dzis w przychodni spytac o pierwsze szczepienie i juz idziemy w srode na szczepienie z Patrykiem.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

06 cze 2013, 18:14

Już pierwsze szczepienie??? jejku, a dopiero co się dzeiciaczki rodzily, a tu już temat pierwszych szczepień... jak to uciekło? kiedy?

Gosia, trzymam wciąż kciuki za wizytę! Dawaj szybko znac jak wrócisz!!!

My wróciliśmy właśnie z placu zabaw. Młody się wyszalał i teraz twierdzi, że jest bardzo zmęczony. Poszedł do wanny i się myje (znaczy bawi). Potem kakao i pewnie padnie dziś wcześniej.
A mnie czeka dziś aplikacja żelu na grzybka...

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 cze 2013, 19:22

TIBBY, dobrze, że szyjka trzyma!
Grzybka wyleczysz i będzie git!
Dobre wieści!

Po wizycie
Potwierdzony Szymonek :-) zdrowy i duży ! z usg wychodzi, że będzie tym razem dorodny chłopak. Na tydzień 28 ciąży jest z wagą 1164 g. Szyjka długa, zamknięta, troszkę zmiękła ale to u wieloródki norma. Łożysko się ładnie podniosło, możemy rodzic sn.
Upławy- żadna dolegliwość się u mnie nie rozwija, wszystko wizualnie i badaniowo w porządku, ph dobre pochwy, grzybków i innych cudów nie ma. Taka moja natura, trzeba wytrzymać.

BPD 71 mm (28 tc 4 dni)
FL 55 mm (29 tc 1 dzień)
AC 235 mm (28 tc 1 dzień)
HC 246 mm (27 tc 5 dni)

Kolejna wizyta 27.6.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 cze 2013, 21:25

witam wieczorkiem :)

Szymek śpi, mąż pojechał do pracy,
ja z Szymkiem po obiedzie byłam u babci posiedzieliśmy w ogródku, słonko grzało, aż siedzieć nie szło , a cieniu chłodno,
wróciliśmy o 18, głowa przeszła bez tabletki, choć teraz znów mnie pobolewa, pewnie ze zmęczenia, mam nadzieję, że dziś szybko zasnę,
codziennie mnie nie boli, mam takie maratony, parę dni boli, parę nic, no nic, dam jakoś radę
Monika musisz częściej wychodzić z synkiem na spacerki jak tak ładnie Ci śpi :-)

Małgorzatka
super wieści :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , śliczne imię wybraliście dla synka :-D

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

06 cze 2013, 22:10

Gosia, świetne wieści!!! Dobrze ze i u ciebie szyjka trzyma. No i super ze Szymek nadal pozostaje chłopcem :-) Długie nogi widzę ma to twoje brzuchowe dziecię. ;-) cały tydzień do przodu :-) śliczna waga. Moze tym razem wychodujesz sobie synka z waga ponad 3kg ;-)

Ja właśnie leze plackiem w łóżku. Tom wariuje, aż brzuch lata. Krem dowcipny zaaplikowany. Podczas tych falowań Toma czuje jakby jego główkę miała w ujściu pipki juz :-D
Krem na grzybka zaaplikowany :-) czekam na efekty. Zakaz seksu na dwa tygodnie. Do tego czasu myje sie dwa razy dziennie TR i unikam infekcji pipci.

Gosia, znow wizytujemy w tym samym czasie :-) :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”