Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

Re: wiosna-lato 2013

05 lip 2013, 12:02

Kasiala, wcale bym sie nie zdziwiła... W tym tyg nie nastawiam sie na poród. Wcale a wcale. W pon idę oddać gbs dopiero bo przez te cholerne wieczne grzybki mi sie to odwleka. Czeka sie na niego aż 5-7dni roboczych więc teoretycznie nie mogę rodzic dopóki będę bede mieć wyników. Ale nie wiem czy tyle wytrzymam. W czw wizyta i pewnie spokojnie do niej dotrwam.

Pomylam łazienkę porządnie, podłogi nawet na kolanach. Teraz mocze stopki i staram sie jakos zadbać o moje suche piętki.

Młody mi się od rana bawi lego wiec mam z nim chociaż spokój.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lip 2013, 12:25

ja też pozamiatałam i pomyłam podłogi, ale mopem i padam, gorąco mi, chwilkę odpocznę i przygotuję obiad

Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

05 lip 2013, 12:25

misia ja wiem ze MM nie jest zle ale jak bylam w ciazy to tak sobie zalozylam ze chcialabym tak do 6 mies. karmic Patryka moim mlekiem ale jak widac chyba raczej to nie bedzie mozliwe cos mi sie tak wydaje. jesli moja laktacja nie ruszy z pomoca herbatki i odciagania czestego i w ogole ja duzo tez pije kawy zbozowej z mlekiem i wody to chyba nici z karmienia moim mlekiem. Ale jak to tesciowa moja stwierdzila ze nawet jakbym miala karmic Patryka na przemian raz swoim mlekiem raz modyfikowanym to tez by bylo dobrze. wazne zeby dostawal moje mleko tyle ile bede w stanie odciagac i ile bede miec ale zeby pil. i tak chyba bede robic jesli bede widziec ze mi juz brakuje to bede mu od czasu do czasu podawac MM to czyli bede go poprostu dokarmiac i bedzie mysle dobrze.
A probowalas metode 357 ?
Bardzo dobrze ponoc rozkreca laktacje.
Najpierw laktaorem z jednej piersi sciagasz 3 min,potem 3 z drugiej,wracasz do poprzedniej piersi i sciagasz 5 min,to samo z druga i potem 7 min.
I tak kilka razy dziennie.Podobno bardzo rusza laktację. Mi tez jak Marcinek lezal na OIOMIe to ta metoda bardzo pomogla zeby wozic mu mleczko.

Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

05 lip 2013, 12:26

Monika, a jaki masz laktator? Ręczny czy elektr? poboc bardzo dobry jest laktator elektr.MEDELA wyciąga aż milo. Dziewczyny z innego forum polecają i zachwalają.
.
O własnie,ja mialam MEDELE elektryczna super sprawa,drogi sprzet ,ale mozna uzywany kupić.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

05 lip 2013, 12:37

Zjadłam sobie płatki kukurydziane z mleczkiem (jejku, mogłabym tonami to teraz jeśc!!!!) i położę się trochę. Odpocznę. Bo szorowanie łazienki i podłogi w mieszkaniu obleciec na kolanach to wyczyn już teraz dla mnie :-D

chmurzy mi się... grrr!

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lip 2013, 12:46

ja zjadłam jogurt, ale mam chęć na owoce :), muszę po południu zrobić zapas witaminek :)

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

05 lip 2013, 14:30

Donatka, nadal cisza?

Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

05 lip 2013, 14:44

hej hej
my po spacerku
też mam ochotę na owoce codziennie :)
noo wszystkich podłóg na kolanach to bym chyba nie dała rady wow! podziwiam
ja wczoraj w jednym miejscu czyściłam na czworaka i tak się upociłam że hej...
ale ja na razie nie przemęczam się, nie chcę jeszcze rodzić :)

Monika ja Cię podziwiam, ja bym chyba próbowała jednak przystawić go do piersi, tym bardziej, że początki zazwyczaj są trudne a potem dzieci uczą się każdą brodawkę złapią, kwestia techniki :) ja miałam piekielny ból przy karmieniu (wąskie kanaliki) i jak karmiłam to płakałam na początku ale jakoś przetrwałam pierwsze dwa trudne miesiące a potem miałam luz z karmieniem...
no i dobrze dziewczyny radzą że jak najczęściej odciągać bo to nie chodzi o samo to ile odciągniesz tylko o stymulację, czyli nawet jak nie leci to odciągać żeby dać sygnał że dużo potrzeba i potem się rozkręca... ale wiadomo rób jak Ci wygodniej i jak uważasz :)

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

05 lip 2013, 14:57

Ciekawa jestem kiedy my będziemy tak pisac w końcu o problemach noworodkowych :-D tzn, ja to wolę problemów nie miec, ale lepszy taki temat niż wieczne tematy o dolegliwościach brzuchowych...

anza, a ty ciążę masz donoszoną, to co tam :P przemęcz się i może choc dasz znac malutkiej, że jakoś ma się szykowac.

mi się czasem zdaje dziś, jakby młody mi naciskał na dół. na pupę lub pipkę. hm.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lip 2013, 14:58

Donatka, nadal cisza?

tylko lekkie bóle podbrzusza i w pachwinach + napięcia brzucha, tak to nic :ico_noniewiem: ,

idę wykładać obiad i śmigamy do mamy na ogródek :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”