Pytanie może się wydać dość głupie, ale mam to żelazko już rok i w sumie nigdy go jakoś nie czyściłam, a teraz sezon ślubny przyszedł, trzeba się elegancko ubrać i trochę się boję nim prasować białą koszulę męża, więc zaczęłam się zastanawiać jaki jest najskuteczniejszy sposób na umycie tej stopy ? :)
oj tam nie ma głupich pytań ;) ale troszkę przegięłaś z tym rokiem bez czysczzenia, nie powiem ;p. ja swojego philipsa myję jakoś raz na miesiąc, raz na dwa miesiące i już mi służy dwa lata skubany ;p. to jak myć to zależy od firmy, ale ja nagzrewam żelazko i myję je wilgotną gazą. słyszałam też że można na sucho z mydłem czy jakimis innymi detergentami, byle nie było wtedy nagrzane ;)
Woda z octem ma takie samo działanie jak odkamieniacz,no z tym że może musisz poświęcić na jego czyszczenie nieco więcej czasu,ale nic poza tym. też zawsze używam tej metody i znakomicie się sprawdza.
Myślicie, że czyszczenie octem jest bezpieczne dla każdego żelazka? Ja mam zamiar kupić w najbliższym czasie takie http://www.electro.pl/Generator_pary_TEFAL_GV7620_Express_Compact_Easy_Control-s779968.html i o ile przy moim starym zelmerze nie mam obaw przed czyszczeniem go octem to Tefala boję się w ten sposób czyścić:/ Myślicie, ze nie zepsuję żelazka? Jakie znacie jeszcze sposoby czyszczenia?