Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

Re: wiosna-lato 2013

09 lip 2013, 12:20

Jenny, trzymam kciuki żeby organizm jak najszybciej się przyzwyczaił. Trochę to potrwa ale warto. Juz do końca niedaleko.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lip 2013, 12:28

jestem, skurcze są bolesne, ale jeszcze nie regularne i nie silne, więc jeszcze czekam

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

09 lip 2013, 12:42

Aga inne skutki uboczne nie są dla mnie tak uciążliwe też rece i nogi mi drżą i momentami poce się.
Donatko trzymam kciuki, aby rozkręciło się u Ciebie.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

09 lip 2013, 13:48

A ja juz mam dość dzisiejszego dnia. Chodzę podenerwowana. Wszystko mnie wkurza. Nawet to ze skurcze są niergularne. Albo ze nie mam czasu na ich spokojne liczenie tylko wiecznie sie młodym muszę zająć albo tysiące rzeczy sie znajdzie.
Przed wejściem i napisaniem posta miałam silny skurcz.
Nawet wkurza mnie to ze M.nie ma cale dopoludnia i wraca późno. Wszystko na mojej głowie a ja juz zwyczajnie nie mam sił. :(

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

09 lip 2013, 14:16

donatka zaciskam kciuki zeby w koncu Cie chycilo kochana bo ilez mozna czekac :-P dawaj nam tu swojego synka juz niech wyskakuje na swiat :-D

tibby brzuszek masz nisko wiec i ty swojego Toma pospiesz niech sie nie kisi juz w tym brzuszku :-D
naroznik rewelacja :-D

moni26 u mnie z laktacja spoko juz... wrocilo do normy :-) w koncu odciagam ponad 200 ml mleka :-)
herbatka wspomagajaca laktacje dziala i picie wody i kawy z mlekiem no i czestsze odciaganie mleka :-)
takze na razie na brak mleka nie narzekam Patryk ma co jesc i mysle ze bedzie mial jeszcze dlugo co jesc :-) hehe juz tez ja sie o to postaram zeby mi laktacja nie zanikla :-)

dzis bylam na zakupach z Patrykiem i moja mama. kupilam sobie nowy biustonosz do sukienki na chrzciny ozdoby na torta tez kupilam bo bedzie mi mama piekla torta na chrzciny :-) i takie tam spozywcze zakupy zrobilam. Patrykowi kupilam witamine D, pampersy, oliwke bo mu z ciemieniuchy sie taka skorupka zaczela robic i musze mu to naoliwic i wyczesac zeby zeszlo.

Dziewczyny chce mu kupic jakis nowy plyn do kapieli bo Oilatum i Oillan mi sie skonczyly tylko ze chce jakis teraz tanszy kupic bo te to drogie sa bardzo a wcale takie one wydajne nie sa jak mi to kazdy mowil. I mam problem bo nie wiem jaki mu kupic jaki byscie polecily??? z NIvea czy z Jonhson baby czy babydream z rossmanna,czy moze z Hippa? albo juz sama nie wiem bo tych firm jest multum!

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lip 2013, 14:23

U mnie są te skurcze bolesne , ale nieregularnie, więc czekam,
Tibby :ico_pocieszyciel: , rozumiem Twoje złe sampoczucie, trzymaj sie, juz moze za pare godzin lub lada dzień będziemy mieć malenstwa przy sobie,
Monika ja poleca płyn nieba baby, a herbatę z hipp :-)

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lip 2013, 14:41

Donatka kochana rusza sie coś rusza :ico_haha_02: moze już dziś utulisz malucha :-D

Tibby to juz ta końcówka taka wkurzająca,ale to juz na prawde koniec zaraz :ico_sorki:

Monika ja kąpie małą w krochmalu to po pierwsze a co do płynu to nivea baby super żel do kąpania i pachnie :ico_oczko:

jenny ja również miałam szybki puls po feneterolu dlatego do tego dostałam lek na serce już nie pamietam jak sie nazywał i dzieki niemu puls i serce oraz trzesące sie ręce sie uspokajały :ico_sorki: to chyba był izoptin czy jakos tak :ico_noniewiem:

Moni
dziękujemy :-) i ojj tak caaały tata :ico_oczko: nawet usmiecha sie jak on,ale to dobrze bo akurat mój mąż ślicznie sie usmiecha :ico_oczko:

A my dzis pospałysmy od 23-6:30 na spiocha przebrałam i nakarmiłam i do 11 jeszcze pospałysmy no wyspana jestem za wszystkie czasy :-) a jutro na szczepienie idziemy i wybrałam te 5w1 plus rotawirusy,ale się boje o nią :ico_chory: :ico_noniewiem:
i wogóle u nas upał taki,ze hejjj ale juz spacerek i zakupki zaliczone :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

09 lip 2013, 14:56

hej hej
Donatka trzymam kciuki! :) szybko plum i już ;)
Tibby wierzę w takie nastroje, zrób sobie przyjemność jakąś, :ico_pocieszyciel:
a czemu masz płacić za wymaz? mnie gin w szpitalu zrobiła :ico_noniewiem:

Jenny trzymam kciuki za Ciebie bardzo i oby już tylko lepiej i z górki, trzeba przetrwać...

a ja... dziś w szpitalu na kontroli byłam

mam 4-5cm rozwarcia i jutro o 8 mam się stawić na czczo na badanie kontrolne jeszcze i jak rozwarcie ruszy dalej to chyba jutro czeka mnie porób już :ico_szoking: chyba że dzisiaj ruszy bo mnie wszystko boli, tak mi tam gmerała, chyba całą rękę mi tam wsadziła :ico_olaboga: obejrzała wody płodowe i są czyste, usg - 3500g, główka w dole, ktg bez skurczów ...
jakies czopki na noc mi dała ech myślałam że jeszcze troche pościemniam :) jakos nie spieszy mi się :/
ale z takim rozwarciem i zielonkawymi upławami to może byc ryzykowne podobno...
choć powiedziała że jak nic sie nie zadzieje do jutra to jeszcze może poczekamy...
no więc ja chcąc nie chcąc jutro jadę na izbę przyjęć z torbą, zwarta i gotowa...
dziewczyny - Donatka, Tibby chętnie oddałabym Wam to moje rozwarcie ... trzymajcie się a raczej puszczajcie :ico_oczko:

Monika brawa za laktację :ico_brawa_01: a płyn ja nivea baby taki z dozownikiem uzywałam i zadowolona byłam a podobno te rossmanowe też są dobre i skład mają nie taki chemiczny bardzo...

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

09 lip 2013, 15:24

To widzę, że akcja nam przyspiesza, szykują się 3 bobasy na świat, to czekamy.
Misiu też biorę isoptin.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

09 lip 2013, 15:29

anza, a nie mówiłam ze cię jeszcze przepuscimy z donatka w kolejce? :-D
Dość spore rozwarcie. Ja z takim juz leżałam na porodówce z Bobim.

U mnie skurcze bolesne. trwają średnio 1min wychodzą jakos od 9-11min

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”