Hej dziewczyny
Leona nie dziwie sie ze ci smutno

ja sobie nie wyobrazam dnia wyjazdu
edulita ogromne calusy dla Idy i Gratulacje

za 33 tydzien:) Oby wam sie imprezka udala bo cos sie ochlodzilo
Szkieletorku - ja tez chcialam bazowac na naturalnych rzeczach ale od poczatku nie gralo z tym wszystkim moje dziecko.. Urodzil sie juz z rumieniem poprodowym potem wykompali go w Johnsonie i byla masakr.. Odrazu trzeba bylo uzywac Balneum lub Oilatum.. a na koniec wyszlo ze ma AZS
Co do maki ziemniaczanek ... hmm ja nie uzywalam rzadnych zasypek bo jak mlody sie zesikal to poprostu jedna papa byla w pieluszce, wiec jak mial juz jakies odparzenie a miewal jak zeby wychodzily i kupy byly co chwile..to byla masc posladkowa z apteki z samych witamin robiona i schodzilo wszystko po 2 godzinkach...
Jesli chodzi o bephanten mi nie kazali zmywac kazda inna tak a tej nie pozniej i tak maly mi pogryzl sutki dotego stopnia ze krew z mlekiem leciala i uzywalam nakladek

to moje najgorsze wspomnienie z poczatku karmienia a jak doszedl nawal mleczny to wystarczylo cyca nakluc i chyba by mi eksplodowaly
Jesli chodzi o pranie to wczesniej uzywalam loveli ale placilam za firme a nie za proszek wiec przeszlam na Dzidziusia jest o wiele tanszy i rzeczy sa super ale i Bialego Jelenia polecam w lynie..
A podmywanie hmm ja nie moge mydla zreszta nie polecaja ginekolodzy mydla do miejsc intymnych poniewaz mydlo jest zasadowe i przez to zwieksza sie kwasowosc pochwy i rozwija sie wiecej bakteri.. Dlatego zawsze uzywam plynu teraz kupilam sobie specjalny po porodzie bo normalnie uzywam Lakcydu a po porodzie do podmywania Tantum Rosa..
Aha u nas tez lekarka powtarzala ze malucha nie powinno sie oliwkowac bo oliwka zatyka pory i skura dziecka nie oddycha jesli juz to mozna dolewac do wody do kapieli albo uzywac balsam nawilzajacy a nie natluszczajace...
A ja dzisiaj czekam na siostry z dziecmi i bedziemy mialy mamusiowa posiadowke

jeszcze pranie wstawilam i musze na jutro torbe naszykowac bo jade na 3 dni do innej siostry

hehe gorzej padnieta z urlou wroce niz na niego pojechalam hahah