Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Re: Letnie dzieciaczki 2012

15 lip 2013, 20:43

Słuchaj siebie, a nie rodziców. Smarkiem nie jesteś by wiesz słuchać rodziców. Oni mieli prawo wyrazić swoje zdanie i to zrobili. A jeśli czujesz się gotowa na bycie mamą po raz 2 to do dzieła :) Chociaż tak jak pisałam na upragnionych... ciężko tak zadecydować że staramy się o już.

Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

15 lip 2013, 20:47

no wlasnie,najtrudniej podjac ta decyzje,ze to już .Z pierwszym było łatwiej :)

Awatar użytkownika
Kasiala
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

15 lip 2013, 21:26

Madleine to do dzieła :-) ja sama nie wiem bo serce podpowiada mi zeby mieć dwoje a umysł jedno.... :ico_noniewiem: chcoć nie chce jedynaczki ale na chwilę obecną nie możemy pozwolić sobie na więcej... :ico_nienie:

Awatar użytkownika
Qanchita

15 lip 2013, 23:33

Witam:)

Madleine
ja jestem zwolenniczką małej różnicy wieku między dzieciakami i z całego serca Cię zachęcam, skoro o tym myślisz :ico_oczko:
My w sobotę robiliśmy roczek. Była chrzestna z rodzinką, mój tata i brat z rodziną...strona męża w ostatniej chwili dała znać że im termin nie pasuje :ico_zly: ...kij im w oko. Jak myślą że w kolejny weekend zrobię specjalnie dla nich replay to się mylą :ico_zly:

Mój prawie roczniaczek biega za jedną rączkę...sam się boi. Uwielbia piłki...kopie, łapie, rzuca...rewelacja!
Ciągle woła "tata" i do perfekcji opanował słowo "nie-e"

Awatar użytkownika
meggi_24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 lip 2013, 06:04

Witajcie!!

Madleine ciężko jest dojrzeć do tej decyzji, ale jak juz sie zapadnie to sama przyjemność :ico_haha_01:

Mad. Martynka miałaby super rodzeństwo, ekstra :ico_brawa_01:
...strona męża w ostatniej chwili dała znać że im termin nie pasuje :ico_zly: ...kij im w oko. Jak myślą że w kolejny weekend zrobię specjalnie dla nich replay to się mylą :ico_zly:
Bardzo nieodpowiedzialne się zachowali :ico_olaboga: nie do przyjęcia. Ja też bym juz nic dla nic ekstra nie robiła. Dziwne, że akurat tak wszystkim coś wypadło :ico_noniewiem:

Antosia też już zaczyna za jedną rączke chodzić i zaczyna sama stać. Chwilę stoi a jak się zorientuje że się niczego nie trzyma leci na pupkę. :ico_oczko:

Tośka_30
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

16 lip 2013, 08:12

Madleine, mówisz od jesieni... To może uda się być na jednym wąteczku, bo mnie też myśli o drugim dziecku nie opuszczają, a wręcz przeciwnie ;-)
No byłoby super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Ja też ciągle o tym mysle,ale z drugiej strony się boję...
I wiem,że głupia jestem,ale troche sie obawiam reakcji rodziny.Tzn moich rodzicow ,bo oni ciagle mowia,ze to za szybko,ze najlepiej 5 lat poczekac...a to w koncu moje zycie :-)
ja też myślę, tylko, że nad 3cim :ico_szoking:

Madleine to do boju :)

Meggi my mamy tego pchacza i super się sprawdzał jak Marcelka zaczęła chodzić; teraz bawi się nim bardzo często. Polecamy

Awatar użytkownika
Madleine

16 lip 2013, 09:26

Marcinek tez sie boi sam iść,za jedną rączkę chętnie spaceruje,stoi też sam,zdarzylo mu sie zrobic 3 kroki samemu,ale to przez nieuwagę :-)
Ale i tak wkurzaja mnei ciągłę pytania rodziny " Czemu Marcinek jeszcze nie chodzi? Przeciez ma już rok!" Jakby to byla jakas bezwzgledna granica. Głupota.

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lip 2013, 09:31

hej dziewczyny
widzę że ruch się zrobił :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

madleine i ja cię gorąco namawiam :ico_sorki: :ico_sorki: Przede wszystkim będzie dwa lata różnicy idealna różnica i dzieci się fajnie pobawią razem mają kontakt dobry a i Ty trochę już odsapnęłaś. Po drugie teraz jest roczny macierzyński kto wie kiedy im wpadnie do głowy go zabrać. Po trzecie teraz dzieci wychowasz i potem dzieci podrosną a Ty będziesz korzystała z życia :-) Nie masz co czekać bo z czekania popatrz co wychodzi tak jak u mnie :-D

Co do 3 dziecka jak u mnie w pracy nie wiadomo było czy mam po co wracać czy nie śmieję się do Pawła wiesz jak zajdę w ciążę to popatrz prawie 2 lata spokoju z pracą :ico_haha_01: a tak na serio nie stać mnie na 3 dziecko. Zawsze chciałam dwójkę i mam :-) ale gdybym wygrała w lotka to bardzo chętnie :-)

A w ogóle od cycka już odzwyczajam Maksia i dobrze nam idzie :-) Tylko że w nocy dalej często się budzi :ico_olaboga: z tego powodu jestem nieprzytomna bo w pracy mnóstwo roboty.

Dobra musze kończyć i do pracy siadać papa

Awatar użytkownika
Madleine

16 lip 2013, 09:36

Wlasnie gadalam wczoraj z małżem i on chcialby,ale chyba wolalby poczekac ze staraniami do wiosny...nie wiem czemu.Ja tez sie boje i mam mnostwo wątpliwosci czy sobie poradzę,czy finansowo damy rade,ale chciałabym :-) Wiosna mi o tyle pasuje,ze nie bede rodzic w lato heheh

Gosia - kurcze wspolczuje,napewno jestes wykonczona ,ale poprawi sie napewno!

Tośka_30
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

16 lip 2013, 10:29

Madleine, no ja rodziłam jesienią, późną jesienią i nie polecam. Trzeba z dzieciaczkiem dłużej w domu siedzieć, spacerki są krótsze... Mnie takie zamkniecie w domu nie posłużyło psychicznie,; zdecydowanie wolałabym rodzić wiosną lub latem :)

A co do opinii Waszej rodziny to przecie Marcin jeszcze roczku nie skończył ( jeśli to taka granica gdzie chodzić już trzeba )

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”