Pyszne! Orzeźwiające, nie za słodkie ciasto!
Coś w stylu Wenus
I proste. Polecam!
Biszkopt:
5 jajek
5 łyżek mąki krupczatki
5 łyżek cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
gotowy krem karpatkowy (oczywiście ambitniejsi mogą zrobić sami )
Galaretka:
3 galaretki agrestowe
3 kwaskowe jabłka
Posypka:
10 dkg wiórków kokosowych
1 łyżka masła
1 łyżka cukru
Wykonanie:
Pieczemy biszkopt.
Robimy krem zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Galaretki rozrabiamy w 1,2 l gorącej wody - gdy całkiem ostygnie ścieramy do niej na tarce jarzynowej jabłka
Wiórki prażymy na patelni z dodatkiem masła i cukru
Biszkopt smarujemy połową kremu, na to wykładamy tężejącą galaretkę, resztę kremu i posypkę.
Koniec
Smacznego
Przepis mam od koleżanki