Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

Re: wiosna-lato 2013

30 lip 2013, 13:24

Donatka, praktycznie co przewijanie go przecieralam. Teraz jak jest lepiej to rano i wieczorem go obmyje. Bo tam kilka krostek jest jeszcze brzydasnych.

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2013, 13:42

Hej!

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

30 lip 2013, 17:49

Witaj Gosiu.

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2013, 18:18

hej dziewczynki!

Ale upał mamy cooo,żadko siedze na kompie więcej na telefonie coś doczytuje,bo poprostu wole spedzić ten czas z Mileną i mężem,ale,że teraz Milena śpi i mąż mamy wszystko porobione w mieszkanku po spacerku jesteśmy to zasiadłam :-)

Moja Milena to już dość długo ma pory snu praktycznie takie same 1 w nocy mleczko 150ml i śpi nieprzerwanie do 11 rano jest koło mnie bo spi w wózeczku takze ja jestem w poczekaniu gdyby płakała,ale takto nie budzi się w nocy dopiero o 11 rano i wtedy znowu 150ml melczka potem o 14-17-kąpiel przed 20 o 20 mleczko i znowu o 1 w nocy plus w dzień drzemki godzinne np z 3 razy na spacerze zalezy,albo śpi,albo oglada wszystko wokoło nie płacze.

anza bardzo mi przykro kochana z powodu mamy,wiem jak się czujesz bo ja już nie mam ani taty ani mamy :ico_pocieszyciel:
ziolo prześliczne zdiecia rozczuliłam sie normalnie 8-) a co do nocek,kochana Milenka tak samo miała co 2,2,5 godz sie budziła ja po miesiącu juz wybuchłam bo nie dałam rady,ale wprowadziłam rytuał i sie nie wiem jakim cudem nauczyła przesypiac nocki jak miała z 15mies :ico_noniewiem: jakos tak,takze kochane jeszcze troszke i bedzie juz wam lzej :ico_sorki: tylko fakt ja karmie butlą to jest troszke inaczej :ico_noniewiem:
Monika świetny ten tatuaż Twego mężnego będzie pamiątka :ico_brawa_01: i fajnie,że laktator elektroniczny bedziesz miała zawsze to już lżej o wiele i szybciej może :-) a Patryś to juz mały gentelmen :-D
Tibby ciesze sie,że z Twoją piersią lepiej :-) a co do Twgo dnia ja byłam przekonana,ze masz urodziny :ico_szoking: no to złozyłam ci na FB :ico_oczko: ale nieszkodzi na imieninki życzenia tez się należą :-)
Donatka to raczej od mleka,nasza pediatra mówiła,że to od tego,ze czasem smoka brałam do buzi i dawałam Milenie,ale potem jednak to mineło bo zaczełam wlasnie przemywać języczek jej wodą przegotowaną i mieneło..
hej Małgosiu :ico_oczko:
a co u jenny?

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

30 lip 2013, 19:16

Misia, och zazdroszczę tak długiej drzemki.

Zioło i wy to sobie poukladacie! Czasu potrzeba.

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2013, 20:01

Anza, współczuję bardzo z powodu mamy :ico_sorki:

Ziolo007, wiem przez co przechodzisz, ja też przez większość czasu chodzę nie wyspana. Jak nie Marcinek głodny w nocy, to ściąganie mleka, jak on zasnie, to Justynka się budzi i chce by do niej przyjść. Z czasem można trochę przywyknac. Na początku próbowałam ogarnąć wszystko, obiad, posprzątać, pranie, prasowanie, dzieciaki, ale w końcu spasowalam, bo mało sie nie wykonczylam. Teraz robię obiad na dwa dni, gdy Marcin śpi ja prasuje, a sprzątanie zostawiam na wieczór gdy mąż wraca.
Ale śliczny Twój synek, a jakie ładne ma włoski :ico_brawa_01:

Tibby, współczuję zapalenia, oby szybko przeszło.

Monika, fajny mąż zrobił sobie tatuaż :ico_brawa_01:

Dziś byliśmy na szczepieniu, Marcin był bardzo dzielny, tylko trochę płakał. Ładnie rośnie, bo teraz waży 4900 :ico_brawa_01 Za dwa tygodnie idziemy zrobić pneumokoki. Niestety teraz jest marudny, placzliwy a miejsca po szczepieniu zaczerwienione i napuchniete. Oby objawy szybko minęły :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2013, 20:08

A to wczorajsze zdjęcie Marcinka

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

30 lip 2013, 21:25

Anza najszczersze kondolencje. :ico_pocieszyciel:
Tibby mam nadzieję, że już lepiej czujesz się.
Misiu to Milenka ładnie Tobie śpi.
Shiva, ale Marcinek już duży.
U mnie wczoraj po wizycie oki. Mały waży 2200 g, szew trzyma. Następna wizyta za 3 tyg, ale za ok 2 tyg mam pójść do wyznaczonego gin na kontrolę, bo mój jest na urlopie. Jeśli dotrwam do terminu to będę miała cc, bo jestem za wąska i ryzyko jest, że mały gdzieś zablokuje się. Jeśli urodzę przed terminem to wtedy sn. A tak to ta pogoda mnie dobija ciągle mi gorąco i duszno. Zgaga mnie męczy od wczoraj już ok 24 h piłam mleko, zjadłam 2 kawałki arbuza, 2 herbaty miętowe i reni i dalej mnie męczy :ico_zly: .
Jutro idę do dentysty, bo 2 dni temu zaczął mnie ząb pobolewać i gin kazał to pilnie sprawdzić,aż się boję. A na złość wieczorem zaczął mnie pobolewać brzuch jak na @ mam nadzieję, że to tylko chwilowe było i przejdzie. Nie lubię takich akcji, bo zawsze wtedy stresuje się. A puls i ciśnienie po zmniejszeniu dawki mi zaraz spadł.

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2013, 21:33

Misiu to Milenka ładnie Tobie śpi.
ładnie to prawda,ale na początku to sie stresowałam jak ona tak spała i spała,ze obudzi się z głodu i martwiłam się czasem budziłam ją w nocy,ale nie chciała za bardzo jeść i jak byłam teraz z Mileną u pediatry to pediatra pochwaliła Milene za takie spanie i stwierdziła,że jak byłaby głodna w nocy to na pewno syrena by się właczyła a takto dac dziecku spać w końcu je 6 raz na dobe tak jak powinna.
tak sie ciesze,że szew trzyma i maluszek już waży duzo :ico_brawa_01: coraz bliżej kochana :ico_brawa_01:
Misia, och zazdroszczę tak długiej drzemki.

Zioło i wy to sobie poukladacie! Czasu potrzeba.
i u ciebie za niedługo tak bedzie zobaczysz :ico_oczko:

shiva
No Marcinek już duzy chłopak :-)

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2013, 22:24

Jenny, ale duży już synek :ico_brawa_01: Super że szew trzyma :ico_sorki: juz coraz bliżej końca :ico_brawa_01: A wizyty u dentysty nie zazdroszczę :ico_olaboga:

Misia, pamiętam że Justynka nam tak pięknie spała, gdy miała 2 miesiące i przeszliśmy na mleko modyfikowane. Tez sie bałam i dokarmialam na śpiocha, ale potem przestałam a mała nam pięknie rosła. Tak więc pozostaje mi tylko pogratulować :-D oby tak dalej

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”