Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

Re: Jesień mamy wita 2013

29 sie 2013, 07:03

Witam!
Szkieletorku Pisałaś coś o gołąbkach, ale może to wcześniej było, a ja gapa jestem :-) Nie ma żadnych skutków ubocznych to żelazo?

Jenny to wrzuć pokrycie do pralki na samo płukanie, może coś da :ico_sorki:

Leonka u mnie też zaczęli działać dopiero w 42 :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: A ja choćby nie wiem co muszę urodzić do 6 października, bo wtedy wraca dziewczyna za którą ja jestem i jak nie urodzę, to żadnych świadczeń mieć nie będę :ico_placzek:

Betina daj znać co u Ciebie?

Kamilka, Lala wszystko ok?

Ja dziś wyspana bardzo jestem, pewnie to zasługa wczorajszej drzemki, o dziwo nie miałam problemów ze spaniem w nocy, tylko wstałam o 6, bo A. od dziś do pracy wrócił i znowu sama będę w domku. Dziś mam zebranie w przedszkolu w gr Poli, może w końcu podjadę też z tym wózkiem (budką) do zszycia a wieczorem SR. Ogólnie za dużo dziś planów nie mam, obiad, ale to późny, jakieś pranie. No chyba, że deska przyjdzie to do prasowania zasiadam :-D

Awatar użytkownika
betina
4000 - letni staruszek

29 sie 2013, 09:26

spinka ja też morfologie mam słabą 8,2 ostatnio było muszę brać potrójną dawke bo przy porodzie wiadomo też krwi się traci
no i brawa za wage córeczki :ico_brawa_01:
i trzymam kciuki byś urodziła przed tym 6 :ico_sorki:

jenny j o żadnej kolejce nic nie wiem tym bardziej ,że Ty moja droga już termin masz zaklepany a ja mogę nawet 16 ostatecznie urodzić tak więc czas pokaże :-D jak na razie mam bóle jakieś pojedyńcze skurcze ale nic konkretnego
za to wizyte jutro na 10-30 u gina i wtedy zobaczymy czy cokolwiek się dzieje

szkieletorku my też przygodę z dentystą zaczeliśmy jak Tomuś miał ok 2 lat i na szczęście na razie nie ma żadnych zmian a chodzimy raz na pół roku

u mnie ok wczoraj byłam u znajomej,poszliśmy na spacerek z dziećmi
wieczorem wykorzystałam męża ale nic to nie dało :ico_haha_01: :-D

dziś na 15 ide do lekarza bo mam jakieś dziwne stwardnienia podskurne i chce to zbadać
a na 17 do kosmetyczki brwi zrobić by jakoś na porodówce wyglądać :ico_oczko:

Awatar użytkownika
betina
4000 - letni staruszek

29 sie 2013, 09:26

jenny no i GRATULACJE ciążą donoszona

Awatar użytkownika
kamilka87
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

29 sie 2013, 10:40

Dziewczyny witam..

Spinka tak to jest przy szybkim skoku wzrostu :ico_sorki: Adas od zeszlego roku sporo urusl bo 3 razy dokupowalam bluzeczki z dlugoim rekawem i spodnie bo sie zrobily przy krotkie :ico_noniewiem: najczesciej tez stopy go bola ale on dlugo mial nozke 25 i tak stalo a ostatnio boje mu sie zalozyc buty ktore lezaly tydzien albo 2 ze juz beda za male :ico_sorki:

Dziewczyny mam problem od 3 dni swedzi mnie skora rece nogi i zastanawiam sie czy isc do lekarza ? Kurde mam tez lekka wytsypke i nie wiem czy po balsamie czy musze posciel zmienic bo zalozylam nowa tylko uprana w samym proszku nie plukana czy to nie daj Boze Cholestaza ciazowa :ico_chory: boje sie nawet isc bo mnie wysle do szpitala pewnie a ja w domu do 8 jestem sama.. a pozniej tez klopot bo nie mialby kto zostac z Adasiem bo tu jestesmy sami :ico_zly: :ico_placzek: jestem w kropce.. Balsam odstawilam i chce zmienic posciel i moze jutro isc jakby nadal mnie swedzialo? :-/

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

29 sie 2013, 10:44

Obrazek

Obrazek

Spinka obiecane zdjęcia, brakuje łóżeczka i naklejek. Łóżeczko kupione, naklejki jeszcze nie. A ubranka czekają na prasowanie, oj mojemu mężowi to strasznie wolno idzie.
Betina oczywiście ta kolejka to tak na żarty. Lekarz u mnie jeszcze może poczekać tydzień, więc nie koniecznie to będzie 04.09.
Spinka a mała dba już o linie :-) No i teraz rozumiem, dlatego chcesz wcześniej urodzić masz jeszcze trochę czasu do 6.10.

A ja już do różnych dolegliwości przyzwyczaiłam się, a dziś jakby na dole ktoś mnie szpilkami kuł, dobrze, że przeszło, oj było to dziwne i zaraz mi skojarzyło się ze szyjką. Przez ten mój szew to teraz tylko stresuje się,ah
A do do prania to ta pralka jest nowa i muszę instrukcje znaleźć, bo takiej funkcji jak płukanie nie znalazłam tylko dziwne nazwy programów.

Awatar użytkownika
jenny1983

29 sie 2013, 10:47

Kamilka swędzenie skóry powinnaś zgłosić, lekarz pewnie zleci Tobie badania. Pociesze Ciebie, że mnie swędzi skóra od połowy ciąży i to nie jest cholestaza, a momentami już dostaję szału.

Awatar użytkownika
lala
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

29 sie 2013, 11:03

witam
spinkatwoja dzidzia waży już tyle ile mój Mateusz jak się urodził
kamilkawspółczuje swędzenia skóry
szkieletorku czy lilcia używa jeszcze smoczka, a tak wogóle to nie jest tak że ze zgryzem coś sie robi dopiero jak ząbki stałe są, coś mi się tak kojarzy że mi lekarz mówił jak byłam z Matim bo to wszystko się jeszcze zmienia[ ale nie jestem pewna] My mamy wizyte 2 pażdziernika to zapytam bo Mati chyba też ma zgryz.
Ja dziś aż wstyd sie przyznać wstałam o 10 godzinie, ale tak to jest jak do póżna nie można zasnąć w nocy .
Spinka dowiadywałaś się może jak to jest z tym macieżyńskim bo ty masz umowe do porodu dobrze rozumiem to co póżniej zawiązujesz umowe z zusem aby dostawać macieżyńskie .
ja mam umowe do 15 listopada a termin porodu na 18 pażdziernika i jestem ciekawa co po tym jak mi się umowa skończy

szkieletorek

29 sie 2013, 11:33

Nie ma żadnych skutków ubocznych to żelazo?
Yyy gin mówił coś o zatwardzeniu ale ogólnie w ciąży z tym ma się problemy więc nie wiem czy to wina żelaza.
A ja choćby nie wiem co muszę urodzić do 6 października
Ojj to jeszcze miesiąc masz ,na pewno się uda.
deska przyjdzie to do prasowania zasiadam :-D
Jaka kupiłaś ?
Ja mam z viledy ta duża i super rzecz .Polecam bardzo.
spinka ja też morfologie mam słabą 8,2 ostatnio
No to niższa niz moja.Za to moja mam ma ciągle niska od 2-4 tak że dramat i żadne leki jej nie pomagają.
wizyte jutro na 10-30 u gina i wtedy zobaczymy czy cokolwiek się dzieje
No ciekawe czy coś ruszyło dalej.
Dziewczyny mam problem od 3 dni swedzi mnie skora rece nogi
Mnie ginekolog mówił że jak by brzuch i ręce swędziały to może być cholestelaza .Ja miałam długo z nogami problem bo drapałam się do krwi do tego straszne chrostki były ale okazało się że to wina żylaków.
dlugo mial nozke 25 i tak stalo a ostatnio boje mu sie zalozyc buty ktore lezaly tydzien albo 2 ze juz beda za male :ico_sorki:
Łoo no to rzeczywiście .Nie wiedziałam naprawdę że coś takiego się zdarza.
szkieletorku czy lilcia używa jeszcze smoczka
Smoczka odstawiła w wieku 4 miesięcy a butelkę jak miała roczek.Znaczy ja jej pomogłam odstawić butelkę a smoka sama nie chciała.

Awatar użytkownika
jenny1983

29 sie 2013, 11:50

Spinka mnie po samym żelazie bolał żołądek, ale brałam probiotyk i było lepiej. No i miałam zaparcia, dlatego teraz witaminy biorę co drugi dzień i jem jogurt na dzień dobry. A moja morfologia dopiero poprawiła się po zastrzykach w tyłek i teraz już poziom utrzymuje dobry, biorąc tylko witaminy.

szkieletorek

29 sie 2013, 12:01

U nas na obiad dziś zupa pomidorowa z makaronem .Żeberka i kotleciki z cukinii.
Teraz mała będzie szła spać i może ja się położę na chwilkę.
Od 2 dni czuje jak by mała się zniżyła.Jak chodzę czy siedzę to czuje ją tak maksymalnie nisko.Mam nadzieję że to normalne i za wcześnie się nie urodzi.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”