Za to obudziły mnie bóle brzucha i delikatne kłucie w pochwie czuje. Mam nadzieje, że to prostu tam sie rozrasta wszystko.
Spać już mi sie nie chce.

Nie wiem jaką masz pracę ale ja jestem kucharką gotuję codziennie dla ok 50 dzieci co wiąże się z dźwiganiem na prawdę ciężkich garów poza tym po 8h stania kręgosłup mi czasem siadaona ogromne gratulacje![]()
![]()
Odnosnie pracy fizycznej podczas ciazy,to ja pracowalam jeszcze w 8miesiacu ciazy, a mialam prace fizyczna,wszystko bylo ok i ja sie dobrze czulam nie mialam zalecen zeby nie pracowac,fakt ze zmeczona bylam ale to norma a dzidzia urodzila sie zdrowa i w terminie
Nie wiem jaką masz pracę ale ja jestem kucharką gotuję codziennie dla ok 50 dzieci co wiąże się z dźwiganiem na prawdę ciężkich garów poza tym po 8h stania kręgosłup mi czasem siadaona ogromne gratulacje![]()
![]()
Odnosnie pracy fizycznej podczas ciazy,to ja pracowalam jeszcze w 8miesiacu ciazy, a mialam prace fizyczna,wszystko bylo ok i ja sie dobrze czulam nie mialam zalecen zeby nie pracowac,fakt ze zmeczona bylam ale to norma a dzidzia urodzila sie zdrowa i w terminie
Ja wychodzę z założenia że nie ma co ryzykować zwłaszcza jeśli dziecko jest bardzo wyczekiwane...poza tym ciąża to jedyny okres kiedy kobieta bezkarnie może się poobijać w domu. Ja z racji tego że jestem już mamą cieszę się że będę miała jeszcze przez okres ciąży więcej czasu dla dzieckaNie wiem jaką masz pracę ale ja jestem kucharką gotuję codziennie dla ok 50 dzieci co wiąże się z dźwiganiem na prawdę ciężkich garów poza tym po 8h stania kręgosłup mi czasem siadaona ogromne gratulacje![]()
![]()
Ja pracowalam fizycznie, jako operator maszyny cnc(produkcja materacow),wiec dzwiganie bylo podstawa,oczywiscie dzwigalam tyle ile moglam,poinformowalam pracodawce o ciazy wiec nie mial sprzeciwow gdy prosilam o pomoc w dzwiganiu zbyt ciezkich przemiotow osoby trzecie;
ALe kazda ciaza jest inna, i kazda z nas inaczej sie czuje,ja poprostu nie potrafilam w domu siedziec;a ze wszystko bylo ok wiec pracowalam.
Kregoslup tez mnie bolal,w szczegolnosci pod koniec ciazy, ale za to teraz boli caly czas,wiec byc moze to tez z tego ze pracowalam podczas ciazy,
w pierwszej ciąży miałam zamiar pracować wtedy dzieci było o połowę mniej tym samym praca lżejsza ale niestety mdłości mi na to nie pozwoliły i tez szybko poszłam na zwolnienie. Teraz po prostu nie chciałabym ryzykować bo wysiłek fizyczny jest zdecydowanie większy ... Ale zgadzam się że ciąża to nie chorobaJa pracuję w biurze, 8 godzin dziennie przy komputerze. Mnie i bez ciąży boli kręgosłup, ostatnio robiłam badania, to mam wczesne zmiany zwyrodnieniowe. W ostatnim czasie drętwieje mi lewa strona, a najczęściej dłoń lewej ręki.![]()
Avanti lepiej uważaj na siebie, nie ma co ryzykować. Chociaż ja nie uważam, że ciąża to choroba, to jednak wszystko z umiarem.
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: PalmaKaply, Semrush [Bot] i 1 gość