Awatar użytkownika
Bialadama
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

Obóz odchudzający dla dziecka

04 cze 2014, 19:56

Cześć dziewczyny. Co sądzicie o wysłaniu dziecka na obóz odchudzający ?
Moja starsza córka w zasadzie nigdy do chudzinek nie należała ale od czasu kiedy poszła do szkoły zaczęły sie zaczepki innych dzieci, naśmiewają się z niej. Sama ma dość trudną przemianę materii a ja również nie mam czasu aby jej cały czas upilnować a bardzo lubi słodycze.
Widziałam,ze tutaj na przykład organizowane są takie obozy w Jastrzębiej Górze: www.odchudzaniedzieci.pl/obozy-odchudza ... 0,132.html - z tego co czytam program jest ciekawy ponieważ dzieci mają tam bardzo wiele zajęć fizycznych a i uczą je zasad zdrowego odżywiania.
Czy którejś z Was dziecko było na takich wakacjach?

aleksandra97
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

Re: Obóz odchudzający dla dziecka

08 lip 2014, 21:11

witam!! ja jade w tym roku na oboz do jastrzebiej gory. do osrodka "zew morza " w drugim turnusie, czy pani zapisala dziecko tez? pozdrawiam

aleksandra97
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

09 lip 2014, 12:44

Cześć dziewczyny. Co sądzicie o wysłaniu dziecka na obóz odchudzający ?
Moja starsza córka w zasadzie nigdy do chudzinek nie należała ale od czasu kiedy poszła do szkoły zaczęły sie zaczepki innych dzieci, naśmiewają się z niej. Sama ma dość trudną przemianę materii a ja również nie mam czasu aby jej cały czas upilnować a bardzo lubi słodycze.
Widziałam,ze tutaj na przykład organizowane są takie obozy w Jastrzębiej Górze: www.odchudzaniedzieci.pl/obozy-odchudza ... 0,132.html - z tego co czytam program jest ciekawy ponieważ dzieci mają tam bardzo wiele zajęć fizycznych a i uczą je zasad zdrowego odżywiania.
Czy którejś z Was dziecko było na takich wakacjach?
witam!! ja jade w tym roku na oboz do jastrzebiej gory. do osrodka "zew morza " w drugim turnusie, czy pani zapisala dziecko tez? pozdrawiam

Lululaj
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

13 wrz 2014, 20:09

Myślę,że lepiej będzie po prostu zająć się dzieckiem,poświęcić czas aby miało odpowiednia dawkę ruchu i ułożyć mu zdrową dietę,od tego powinniśmy zacząć.

Awatar użytkownika
kijanka
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

26 wrz 2014, 08:20

Myslę, że jest to obecnie bardzo dobre rozwiązanie.
Szczególnie jeśli dziecko ma pewne problemu z utrzymaniem swojej wagi ciała. Moja córka również pojechała w tym roku na taki obóz. Był on jednak organizowany przez to biuro:
http://camport.pl/obozy-letnie-dla-dzieci-i-mlodziezy/
Wróciła zadowolona i przekonała się do aktywności fizycznej. Obecnie o wiele łatwiej jest ją wyciągnąć na rower niż wcześniej ( naprawdę nie lubiła sportu i objadała się słodyczami - teraz ma pewną świadomość czym to grozi ).

sandrajak
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

18 paź 2014, 18:22

No najpierw trzeba by bylo wprowadzic w domu zdrowe odzywianie, nie pokazywanie dziecku, ze sie je slodycze, cole itp. Moje dziecko te tak mialo, az pewnego dnia wyladowalo w szpitalu i musial zostac zrobiony drenaż limfatyczny, fakt faktem z innej przyczyny, ale od tamtej pory juz nie chcialam by cos wiecej sie mu stalo, a od otylosci moga byc problemy ze stawami, cukrzyca i inne schorzenia.

aok1
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

16 sty 2015, 13:39

Oprócz kwestii "jaki obóz/firmę wybrać?" proponuję także zastanowić się nad formą podpisania umowy i negocjacji z biurem podróży. Kiedy wysyłamy na obóz rodzeństwo oczekujemy - słusznie z resztą - rabatu, ale jeśli jednak wysyłamy swoje dziecko i namawiamy na obóz znajomych rodziców, to sprawa nie jest już taka oczywista. Dlatego polecam nową aplikację aleobozykolonie, która obsługiwana jest przez FB, a pomaga zgłosić taki wspólny wyjazd organizatorowi, dzięki czemu otrzymujemy kod rabatowy. Im więcej ludzi tym taniej - wpierw o 50zł, poprzez kilkaset złotych, aż do momentu kiedy otrzymujemy 100% zniżki! :) jak ktoś chce więcej na ten temat to zapraszam na stronę: aleobozykolonie.pl

Wróć do „Kącik dla rodziców”