Honorka80
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

Uczycie się języków obcych?

21 paź 2014, 13:35

Witajcie, powiedzce mi czy uczycie się może jakiś języków obcych? Jeżeli tak to w domu czy bardziej w szkole językowej? Jakie metody nauki byście polecili?

Magda833
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

Re: Uczycie się języków obcych?

25 paź 2014, 12:01

Ja polecam fiszki, ewentualnie programy komputerowe, można się naprawdę w przystępny sposób, poprzez zabawę nauczyć podstaw języka. :)

Awatar użytkownika
ParycjaWR
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

27 paź 2014, 14:52

Jeżeli za bardzo podstaw nie znasz, to nie wiem czy tak w domu sie sama nauczysz. Możesz tylko powielać błędy i źle wymawiać. Ja chodzę do szkoły językowej i tobie tez polecam. U mnie w Poznaniu już kilka zaliczyłam, ale zawsze brakowala mi konwersacji na różne tamty. To akurat udalo mi się dostać w szkole jezykowej Supermemo. Zerknij sobie na ich strone http://szkolasupermemo.pl/ oczywiscie jezeli jesteś z Poznania :-) Mi te rozmowy z lektorem sporo daja, a mozna się na nie umawiać kiedy pasuje. Nie ma tutaj jakiś limitów.

Honorka80
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

22 lis 2014, 18:06

Też słyszałam o tej szkole supermemo. Nazwa mi wpadła do głowy, bo kiedyś korzystałam z programu o tej nazwie. super można było dzięki niemu zapamiętać słówka. Oni w tej szkole też na tym bazują czy to tylko taka zbierznosc nazw? Ja akurat nie jestem z Poznania, ale mam jedna koleżanke wiecznie początkujaca, to moze jej tę szkołe polece.

Awatar użytkownika
ParycjaWR
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

24 lis 2014, 10:49

Nie, nie ma tutaj zbierzności nazw. Oni też tam bazują na tej metodzie. Mają też jakąś współpracę z tym producentem tego programu, ale o co dokładnie chodzi, to ja nie wiem. Fakt jest taki, że prócz samego kursu mają też super system powtórek. Spokojnie możesz polecać koleżance :-)

Honorka80
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

28 lis 2014, 17:44

To na pewno będę musiała jej powiedzieć, bo już narzeka stale na swoja szkole jezykową. Niby uczą, ale ona ma ciagle barierę przed rozmawianiem po angielsku. Doradzę jej, by zerknęła sobie na tę szkołe. Jak widziałam, mają tam konwersacje po angielsku już w cenie kursu ,to może jakoś jej to pomoże.

Wróć do „Kącik dla rodziców”