Poza aloesem polecam również krem i generalnie kosmetyki oparte na bazie kolagenu, których szeroki wybór w rozsądnej cenie znajdziecie na (link usunięty) chętnie pomożemy.
Dobre są kremy z linii Cethapil ale najlepiej jakby dermatolog dostosował krem do Twojego typu trądziku,
Też bym go poleciła. Chociaż ja używam ich kremu lipoaktywnego i emulsji. Ogolnie Cetaphil jest do skóry problematycznej. Teraz jeszcze mają konkurs. Jak ktoś kupi ich kosmetyki i zarejestruje na stronie paragon to odpowiadajac na proste pytanie może wygrać zapas kosmetyków na cały rok ;) Ja spróbowalam, bo aż 5 osób tygodniowo wygrywa.
Polecam również sięgnąć po naturalne kosmetyki, głównie te oparte na bazie kolagenu, który znakomicie sprawdzi się w kwestii pielęgnacji cery trądzikowej, nie zawierają żadnych parabenów.
Moj ukochany kosmetyk do cery trądzikowej: Sevolium. Dobrze nawilża skórę, która jest ładnie gładka i miekka w dotyku.
Trądzik zaczyna znikać, buzia staje się gładsza i mniej zaczerwieniona . Nie jest tani ale stosowałam już naprawdę sporo różnych kosmetyków na tradzik i jednak żaden nie był tak skuteczny jak ten.
WSama się własnie doleczam z retinolu. Konkretnie Atredermu. Niby sobie tak to polecają jednak w przypadku mojej skóry okazało się to kiepskim rozwiązaniem. Nie dość,ze ją bardzo podrażniło tojescze nie spodziewałam się, że naskórek będzie mi schodził tak dużymi płatami Teraz jakoś to wygląda ale zostały przebarwienia.
To sevolium myślisz, ze pomoże w przypadkuk dużego trądziku?