koralina
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

spotkania z ojcem po rozwodzie

18 gru 2016, 16:27

Cześć dziewczyny, problem mój polega na tym, że jestem po burzliwym rozwodzie. Mąż odszedł do innej ale zamiast dać mi święty spokój niesamowicie się na mnie uwziął jeszcze przy tym i na każdym kroku tworzy problemy. Nigdy nie mówiłam przy Kamilu - naszym ośmiolatku - o naszych problemach, bo nie chciałam manipulować dzieckiem. Uznaję, że to dorosłych sprawy i wie na czym stoi ale nie wciągam go w te głupie gierki absolutnie, nie blokuję w żaden sposób spotkań z ojcem. Ale mam podejrzenia, właściwie nie wiem o co dokładnie. Były mąż przychodzi do nas do domu, zamyka się z małym w pokoju. Kategorycznie nie chodzi mi tu o jakieś wykorzystywanie. Ale mam wrażenie, że mówi mu coś przykrego, bo on po tych wizytach jest trochę osowiały, jakiś nieswój. Jak pytam, to nigdy mi nie udzielił odpowiedzi. A próbowałam i wprost i podchodami. Jeśli nie jest to tęsknota za "pełną" rodziną, bo nie od początku tak wyglądały jego reakcje na te wizyty, to o co może chodzić?

Dominejka
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

Re: spotkania z ojcem po rozwodzie

18 gru 2016, 18:13

Jeśli wiesz że jest to kwestia mówienia czegoś, to może zainwestuj w dyktafon? Ja na początku płakałam, że tyle pieniędzy ale w krytycznej sprawie w sądzie później tylko tak możesz coś udowodnić więc kupowanie najtańszego sprzętu jest strzałem w stopę. A poza tym uważam, że dla dziecka warto zrobić wszystko. Chociaż w Twojej sytuacji najpierw bym się upewniła, czy nie chodzi po prostu właśnie o tą rozbitą rodzinę - dziecko na początku mogło nie rozumieć albo myślec, że to minie. Kiedy zrozumiało, że już tak zostanie to dopiero zaczęło łapać dołki.

grzesiek334
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

19 gru 2016, 08:42

napewno trudne spotkanie ale warte uwagi

Zraniona11
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

19 gru 2016, 22:10

też myślę że kluczem byłoby tu poznanie intencji i tego co może mówić Twój ex dziecku. Ale ja to bym się bała, że się wyda że nagrywam i byłaby jakaś mega afera więc pewnie zapytałabym wprost i uslyszała jakąś ściemę. Niestety, ja nienajlepiej wychodzę w kontaktach międzyludzkich więc lepiej nie będę doradzać :/

Dominejka
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

20 gru 2016, 02:10

to naprawdę nie jest jakiś problem znaleźć takie rzeczy ;) ja w spy shop kupowałam przez neta, dokłądnie ten: spyshop.pl/mikro-dyktafon-cyfrowy-do-nagrywania-spotka-mq-77-502.html profesjonalna obsługa a sam sprzęt - niestety, BARDZO się przydał. Chociaż wolałabym mieć normalnego byłego i nigdy nie musieć tego używac.

endzelika
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

28 gru 2016, 16:15

Moze po prostu podsłuchiwać zamiast dyktafonu od razu, to jest może nieetyczne ale przynajmniej legalne no i w słusznej sprawie. A moze poproś o wspólpracę kogoś do kogo synek ma zaufanie, może tej osobie powie, nie wiem, babci czy jakiejs cioci

Wróć do „Kącik dla rodziców”