JoannaS
Wodzu
Wodzu

07 lis 2011, 13:42

poza tym rzucajcie pomyslami takich zabawek/ gier - najlepiej z linkiem do ceneo/
Jak Ci ktoś rzuci linkiem do ceneo, to dość szybko moderator tego wątku rzuci Ci link do regulaminu :-D bo nie wolno żadnych linków wklejać.

lilo

07 lis 2011, 13:55

PEszka, najlepsze dla córki by było częstsze przebywanie w gronie rówieśników już gadających - dużo takich dzieci jak twoje rozgaduje się błyskawicznie po pójściu do przedszkola.

Papugi nie wiedziałam nie wiem na ile ona wyraźnie powtarza.

CMonikA
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lis 2011, 15:07

PEszka, ja mam ten sam problem, moj Synek, bardzo bardzo mało mówił, zadne zabawki nawet nie pomagały, najlepszym rozwiązaniem u nas jest mówienie do Synka prostych zdań/ słów i teraz z dnia na dzień zaskakuje nas mówiąc coraz więcej i więcej :)

lilo

07 lis 2011, 15:13

PEszka, rozumiem że słuch badany???
Najważniejsze że jest pod opieką logopedy, może on wam coś mądrego doradzi???

lilo

09 lis 2011, 10:33

PEszka, no i dlatego przydałyby się jakieś częstsze zajęcia w obcym gronie, bo ona wie że wy ją i tak rozumiecie i gadać nie chce. W przedszkolu musiałaby mówić żeby z kimś się dogadać :ico_sorki:
Szkoda że się nie dostaliśmy, nie ma szans na jakieś odwołanie??? Cżesto ktoś rezygnuje w trakcie roku i można się jeszcze załapać :ico_sorki:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lis 2011, 14:15

PEszka to jak dziecko zacznie szybko mówić zależy od wielu czynników, ale również i od samego dziecka.

Nie wiem jak to było wcześniej u ciebie, ale teraz na gwałt nie nauczysz go mówić, potrzeba czasu. Ważne jest to aby od samego początku dużo, bardzo dużo mówić do dziecka. I to tak normalnie, a nie zdrabniać, zmiękczać słowa. Zabawki nie załatwią problemu.
Czytaj mu bajki, opowiadaj historię.

A powiedz jak wyglądały wcześniejsze etapy rozwojowe, kiedy zaczął gaworzyć. ?
I jak przebiegał poród, czy ciąża była donoszona, przenoszona?

Awatar użytkownika
choto
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

Re: zabawki dla niemówiącego dziecka

04 sty 2017, 16:52

Tutaj macie świetne przykłady dobrych realizacji, zobaczcie - http://www.hepin.pl/product-pol-47791-ABC-English-GRA-XL-240-x-137-cm-.html Kwestia taka, jakie macie podejście do tematu, jak to sobie wszystko dopasujecie, ogólnie to powinno zdecydowanie zrobić dużą różnicę i całkiem dobrze na tym wyjdziecie.

ewelina546
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

Re: zabawki dla niemówiącego dziecka

16 sty 2017, 21:21

A czy wiemy dlaczego dziecko nie mówi? To nie jest do końca normalne. Ja bym zaczęła szukać przyczyny takiego stanu. Może to objawy aspergera, albo co gorsza autyzmu? Coraz częściej rodzice słyszą taka diagnozę zbyt późno. Warszawski Psychomedic specjalizuje się w szybkiej diagnozie tych chorób, wystarczy zadzwonić 22 253 88 88. Pracują też w weekendy. Zerknij na opinie - nie znalazłam złych.

Wróć do „Kącik dla rodziców”