lusia_we
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

ból nerek:(

15 lis 2010, 09:04

Nigdy nie korzystałam z takich miejsc więc jakbym źle umieściła temat to przepraszam:) Mam problem. jestem w 18 tyg.ciąży i przy wizycie w toalecie czuję kłucie w prawej nerce:( niecałe dwa tygodnie temu byłam u lekarza, zrobił mi usg i powiedział że jest ok, dał skierowanie na badanie moczu, które wyszło raczej prawidłowo, poza podwyższonym PH, mimo że codziennie jem bardzo dużo cytrusów. ale dzisiaj rano, w toalecie ból był dosc silny:( musiałam chwile tam posiedziec, bo ciężko było wstac:(:( czekam do jakieś rozsądnej godziny żeby zadzwoni do lekarza, ale wiem co powie...pewnie to co moja rodzina, że przesadzam i ze wszystko jest dobrze:( czy ktoś miał podobne problemy? czy powinnam iśc do innego lekarza? proszę o pomoc:(

Awatar użytkownika
madzens
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 lis 2010, 10:31

lusia_we, powiem Ci ze mi sie kilka razy zdazylo :ico_sorki: Pamietam ze raz jak siedzialam i chcialam wstac to byl taki bol ze nie moglam sie az ruszac :ico_szoking: Wiem ze to dosc dlugo trwalo ale po tem juz mnie nie bolalo. U mnie wydaje sie ze to dzidzia tak sie rozpychala :-) Bo wyniki moczu mialam ok :-) Moze w Twoim pzrypadku tez :-D Jezeli wyniki masz dobre :-) ALe jak sie obawiasz to idz do lekarza. Bedziesz spokojniejsza :-)

mal
Wodzu
Wodzu

15 lis 2010, 11:36

lusia_we, nie przejmuj się co powie rodzina teraz ważne jest zdrowie twoje i dziecka więc jak czujesz jakiś ból to idź do lekarza ,lepiej iść dwa razy do dużo niż raz za mało,tym bardziej ,ze nie wiesz co to było

Karolka84
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

17 gru 2010, 17:06

Wizyt u lekrza (szczególnie w ciąży) nigdy za wiele. A z takich domowych sposobów to polecam Ci zażywać tabletki z żurawiny i pić dużo sokównp malina z żurawiną. Oprócz dbaj o ogrzewanie stóp i nerek np smaruj się kremem wygrzewającym na noc i owijaj się np szalikiem. Ja tak robiłam i pomagało. Życzę powrotu do zdrowia :)

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sty 2011, 21:05

Witam. Podobny miałam problem w czerwcu więc nie będąc jeszcze w ciązy. Tyle, że mnie bardzo bolał lewy bok ( w którym to nic nie ma tylko nerka ) . Poszłam do lekarza dostałam skierowanie na badania moczu i usg. Z moczu nic nie wyszło i z usg tez , wszystko w nerkach było w porządku. Dodam, ze zjadłam duzo tabletek na oczyszczenie nerek i nic nie pomagały. A musiałam się jakos ratowac bo ból był nie do wytrzymania. Poszłam prywatnie do lekarki, która robi usg i jescze raz zrobiła. No i u niej tez nic nie wykazało, ale co sie okazało? Że jest to ból od kręgosłupa, po prostu tak promieniuje az do brzucha. dostałam 5 zastrzyków i tabletki, p;o których naprawde mi pomogło no i zaczęłam wierzyc, że to od kręgosłupa. A teraz jestem w ciąży i problem powrócił z tym, że niestety nie moge zażywac tych tabletek i pomocne okazały sie masaze. Póki co przeszło . Może Ciebie własnie boli kręgosłup.

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

11 lut 2011, 15:19

Oj znam ten ból przy pierwszej ciąży jak i przy tej ból w nerkach.
Przy pierwszej ciąży w badaniu moczu wyszło, że to piasek.
Dostałam Urosept 3x1tab. i wit.C 2x1tab. dość szybko pomogło i poczułam ulgę.
Jakieś trzy miesiące po porodzie
dostałam takiego bólu, że mąż musiał się zwolnić z pracy bo nie mogłam nic zrobić.
Nalałam sobie ciepłej wody do wanny, żeby troche rozgrzać wzięłam coś przeciwbólowego.
Kilka dni później robiąc siusiu "urodziłam" małego kamyczka.
W tej ciąży też mnie troche już nerki pobolewają.

No ale jak mówisz, że w badaniu nic nie wyszło to może sobie troszkę przewiałaś.
Napewno konsultacja z lekarzem nie zaszkodzi :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Sajurka
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

09 sty 2012, 11:13

Ja na poczatku ciąży dokładnie w 8 tygodniu wyladawałam w szpitalu z zapaleniem nerek. Do tego plamienia ;/
Tak wiec antybiotyki i cewnikowanie poszły w ruch.
Teraz pije zurawine, czasem urosan. Polecam czasem sie napic bo kobiety w ciazy miewaja lekkie problemy z moczem.

notmemna23
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

28 maja 2012, 17:00

Ja tez mialam dwa razy takie mocne zapalenie pecherza ze doprowadzilo do zapalenia nererk i ogromnego bolu z jednej strony. Zadzwonilam na pogotowie w nocy i mnie lekarz opieprzyl ze zaraz przy zapaleniu pecherza nie przyszlam i powiedzial ze glupie zapalenie pecherza w ciazy jest bardzo niebezpieczne bo bakterie szybko przechodza w srodek do dziecka i dostawalam dwa razy antybiotyki i jest wszystko ok. teraz jestem w 6 miesiacu i jak dotej pory czuje sie w porzdaku:)

patafilar
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

Re: ból nerek:(

22 sie 2017, 12:46

Na nerki aby pomóc je oczyścić polecam pić sok z marchewki, arbuza, kolendry i ogórka. Mi taki sok pomógł więc polecam innym. Przepis znalazłem na terapiasokami.pl.

Myszkor
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

Re: ból nerek:(

03 paź 2017, 20:04

O nerki trzeba dbać o całe życie, a objawów nie wolno bagatelizować, bo jak już dopadnie ból, to można ściany gryźć. Warto pić zioła na nerki, w ogóle warto dużo pić :-) np. herbatę z czarnej porzeczki https://ziola-na.net/nerki/

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”