28 lip 2020, 07:13
Dobrze jest stosowac ochronę przeciwsłoneczną bo cera naczynkowa nie lubi sie za bardzo z mocnym słońcem - nie mam jeszcze hitu absolutnego ale w tym sezonie używam kremu Lirene do skóry wrażliwej z spf 50. Używam go od miesiąca, póki co nie tłuści skóry, nie zapchał mnie i dobrze trzyma się pod makijażem.
Do mycia nie stosuje kosmetyków z alkoholem, wybieram raczej delikatne oraz nawilżajace emulsje, które nie mają takiego mocnego działania na skórę.
Na noc aktualnie używam kremu Niverosin - jest to krem specjalnie przeznaczony do pielęgnacji cery z tendencją do rumienienia sie, naczynkowej I bardzo dobrze się u mnie sprawdza. Kremu używam praktycznie od 2 lat z niewielkimi przerwami, ale zawsze do niego wracam, bo do tej pory nie odkryłam dla niego żadnego godnego zamiennika. Po pierwsze dobry skład, który rzeczywiście ma w sobie składniki wzmacniające naczynia krwionośne (jak hesperydyna i diosmina), a nie żadne placebo. Po drugie bardzo dobra cena, bo w aptekach dostaniesz w cenie poniżej 20 zł. Po trzecie krem daje dobre odżywienie oraz nawilżenie i nie zapycha.