Agata80, hahaha i to też jest odruch pierwszej ciąży, że ciuchy ciążowe chciałybyśmy nosić już wtedy kiedy nawet brzuszka nie widać a przy kolejnych jak najdłużej w "swoich" bo potem długo możemy się w nie nie zmieścić o ile się będziemy mieścić. Jak zaczęłam chudnąć tak na poważnie to zaszłam w ciążę i raczej moje spodenki szczupłe znowu pójdą w kąt a już sięcieszyłam, że niedługo się w końcu w nie zmieszczę. Ja mam na razie jeszcze spodnie które kupiłam sobie zaraz po porodzie i teraz się robią takie akurat a potem najwyżej gumka na guzik i dłuższy sweterek i na dłużej starczą.
[ Dodano: 2007-04-11 ]w pierwszej ciąży nie mogłam sobie pozwolić na gumeczki, mogłam nosić tylko sukienki i rajstopy też musiałam naciągać aż na cały brzuch prawie bo miałam bardzo wrażliwy dół i nic mnie nie mogłouciskać nawet niewiele - ledwo radziłam sobie z majteczkami - zsuwałam je na bioderka i czułam się jak by mi zaraz miały spaść.
Teraz jest zupełnie inaczej i nie mogę uciskać brzucha a podbrzusze jest ok - więc może długo ponoszę biodrówki, zanim wskoczę w ciążowe.