Powiem wam ze dzis mam strasznego stresa

zgadzam się i z delfiną i emilką. Ferrum ja podawalam Tomkowi jak jeszcze nie mial zabkow. A podwalam go bo mial za niski poziom zelaza. Podobno wlasnie ferrum nie szkodzi na zeby, a kropelki te co emilka dawala to juz szkodza. Zreszta na ulotce ferrum bylo napisane ze nie powoduja przebarwien na zebach. Ale cena byla tez sporo wyzsza od kropelek. Wiec warto sie tym zainteresowac bo niby te samo dzialanie a jednak skutki moga byc inne. Lepiej zaplacic wiecej. Co do zelaza dla doroslych to moja babcia przyjmowala rowniez ferrum ale w tabletkach wiec mysle ze ono w ogole nie szkodzi. No bo jak?Emilka znalazlam stronke na ktorej stomatolog odpowiada na pytanoia, sciagnelam jedno z nich
Moja córeczka ma 5,5 miesiąca, przez okres prawie dwóch miesięcy pediatra polecił podawanie preparatu żelaza w syropie -Ferrum (po 1/3 łyżeczki). Córeczka jak skończyła 4 miesiące wyrznęła jej się jedyneczka na dole i za około dwa tygodnie druga. Czy ten preparat jej zaszkodzi (chodzi oczywiście o ząbki), wspomnę że nie miała żadnych badań na niedobór żelaza, lekarz zlecił podawanie go, ze względu na to, że dziecko jest na preparacie mlekozastępczym - Bebilon Pepti.
Jak zapytałam, czy ten preparat nie powoduje przebarwień, otrzymałam odpowiedź, że zupełnie nie szkodzi zębom.
kasik a slyszalas co dziala na przyspieszenie porodu? Sperma. Wiec moze taka ostatnia akcja przed porodowa? Podobno działanie ma podobne do oxytocyny.no i powiedziała mi na koniec, że szyjka jest gotowa na 100% do akcji porodowej tylko niestety nie mam prawdopodobnie odpowieniego poziomu hormonów aby powstały na tyle silne skurcze by dokonczyć akcję (o ile dobrze zrozumiałam)...
tez tak slyszalamkasik a slyszalas co dziala na przyspieszenie porodu? Sperma
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 1 gość