małolata
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

24 kwie 2007, 18:56

Basiu, w takim razie jestem zmuszona odrzucić bambino. Mamcia polecała, bo w końcu poprzednie pokolenia korzystały z tej firmy, zanim weszły takie kosmetyki jak Nivea czy inne.
A co do pampersów, to tak jak napisałam, wiele laseczek, z tematu, do którego linka podałam powyżej, polecają je. Pampers Aktiv Baby.
Z kosmetyków zaś, polecają (prawie) całą linie Nivea Baby (temat "polecam").
Niestety zarówno szpital w moim mieście, jak i gin (zapewne dlatego że chodzę na kasę chorych a nie prywatnie :ico_puknij: ), są opóźnieni i nie dają żadnych ulotek, o próbkach nie wspominając :ico_zly: Szpital jedyne co daje, to czapeczkę dla dzidzi i nic poza tym :ico_zly:

[ Dodano: 2007-04-24, 19:02 ]
Asiu, w tym tkwi problem, że nie wszędzie dostaniesz próbki kremów na przykład. A nawet najmniejsza tubka kremu, jest wystarczająco duża, żeby używać jej conajmniej miesiąc (oczywiście w zależności od tego, jak bardzo wydajny jest kosmetyk). Dlatego wolałabym mieć sprawdzone kosmetyki, bo z pieluchami tego problemu nie ma. W końcu zawsze można kupić najmniejszą paczkę.
Miłego i udanego wieczoru! Ja zmykam poleżakować :-D :ico_buziaczki_big:

barbapuppa
Trzy tysiące lat minęło...

24 kwie 2007, 20:04

no to klops z tymi próbkami, choć z kremu np. możesz sama skorzystać (o ile nie jest przeciw odparzeniom, bo taki nam nie potrzebny)
a właśnie z pieluchami to bym wypróbowała, bo nam papmpersy nie spasowały te o których piszesz, a były wtedy huggiesy z kaczuszkami (teraz chyba ta wersja jest z kubusiem puchatkiem) i były rewelacyjne, ale tym razem mogą się żadne nie sprawdzić, a jak przecieka, to już 100% wiadomo, że nie pasują i trzeba szukac czegoś innego
nivea jest Ok, stosowałam, uzywałam też J&J, bardzo lubię bubchena
na pewno najwiecej uczuleń jest na penaten i sporo dzieciaków na johnsona, choć nam akurat ten ostatni spasował

[ Dodano: 2007-04-24, 20:30 ]
właśnie się zorientowałam że to już się rozpoczął III trymestr
zapraszam na kawkę i torcika :ico_tort: :ico_kawa:

Anulaf
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 kwie 2007, 20:32

A ja w aptece kupuje taki preparat naturalny z olejem i jest super! Najlepiej naturalne produkty i olejki nieprzetworzone, bez dodatkow, albo krem dla uczuleniowcow (tutaj dexeryl tani tuza tuba, istnieje tez mala w aptece) bo syn mial czerwone suche plamy uczuleniowe i to bylo najlepsze! Dlatego potem dla corci nic innego juz nie probowalam i od razu to samo! A do pupy to zalezy, na wyjscie gotowe myjki sa fajne, ale na codzien lepiej potem woda przetrzec, albo po prostu od razu woda z mydlem, bo niektore dzieci to maja strasznie wrazliwa skore pupy! Zreszta same zobaczycie co najlepiej bedzie sluzylo dla dzidzi! :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
abegano
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

24 kwie 2007, 20:43

małolata bambino produkuje NIVEA. Wiem bo właśnie w weekend zostałam zmuszona przez okoliczności do szybkiego zakupu jakiejś oliwki i było tylko bambino.
Ja mam juz ciuszki zakupione leżą w szafie i czekają na pranko..... Co do innych zakupów to jakoś wciąż sobie powtarzam że to jeszcze za wczesnie.... Ale byłyby jaja jakbym nie zdążyła zewszystkim... :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
Wózek co prawda już zamówiony trzeba tylko umówić się na termin dostarczenia, ale jeszcze łóżeczko, kosmetyki, wanienka....... No i malowanie pokoiku...

basik334
Umiem skakać na skakance po całym forum

24 kwie 2007, 21:13

A ja wróciłam Hormony mam "na granicy", ale ponoć małemu wystarczy. Za to czeka mnie mega - BABY BLUES po porodzie :ico_placzek: No ale najważniejsze maleństwo teraz.

Kupiliśmy Jasiowi sweterek - chyba na przyszłą wiosnę, 74 rozmiar. A dla mnie torbę do szpitala. Ale jeszcze mi się nie chce pakować, zresztą nie bardzo miałabym co włożyć do niej...
co do kosmetyków - wiem tyle, że nie warto kupować drogich oliwek bo uczulają, najlepsza zwykła polska. A do tyłeczka chyba bepanthen, czy jak to się pisze. :-)

No i oczywiście - gratulacje, Basiu! :ico_brawa_01:

barbapuppa

24 kwie 2007, 21:18

ja bepanthen stosowałam w ciężych stanach pupki
basiu a dlaczego piszesz, że po porodzie czeka cię ta depresyjka? skąd takie przypuszczenie?

basik334

24 kwie 2007, 21:23

No właśnie czeka mnie bum hormonalny, lekarz mnie uprzedza - to przez nie do końca sprawną tarczycę ;)

barbapuppa

24 kwie 2007, 21:27

a może nie ma co się martwić na zapas
mimo zapewnien lekarza możesz nie mieć żadnych objawów, trzeba być dobrej myśli, że wszystko będzie jak najlepiej, szczególnie jak rodzinka pomoże

basik334

24 kwie 2007, 21:32

Dziękuję! On też kazał się nie doszukiwać, ale gdyby co - żeby się pokazać do kontroli. Oj, zbieram się, bo plecki bolą, uuuhhh... Dobrej nocki :ico_ciezarowka:

barbapuppa

24 kwie 2007, 21:35

kolorowych snów, ja też zaraz zmykam

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”