Magdzinka ja bym chyba zawalu serca dostala, bardzo sie ciesze ze Wam sie nic nie stalo
Oki Laseczki, co do tych cwiczen z fizjoterapeutami i w ogole calej rehabilitacji to juz sie spowiadam
otoz Pati mial obnizone napiecie miesniowe, to wyszlo przy kontrolnej wizycie u pediatry ( drugiego bo sie przepisalismy bo pierwszy mi nic nie powiedzial ani mnru mnru jeszcze do poradni nas na drugi koniec krakowa wysylal a pod nosem poradnia w instytucie pedriatrii jest) wiec zalapalismy sie jeszcze na zjazd fizjoterapeutow no i bylo super
No i co do tych raczek w buzi to mi powiedzieli na tych cwiczeniach ze nie nalezy przeszkadzac dziecku jak sobie raczki podjada bo to ma na celu przesuniecie do gardla odruchu wymiotnego ktory u noworodkow jest umiejscowiony na podniebieniu.
MamciaKochana chyba ty pisalas wczesniej o malutkiej i z towjego opisu mi sie wydaje ze nie jest zle z dzidzinka ale jak nie jestes pewna to pogadaj z lekarzema jak lekarz ci sie wydaje jakis dziwny to zmien go bo masz do tego prawo, a szkoda sie meczyc u lekarza do ktorego sie nie lubi chodzic.
Dziewczynki co do urlopu wychowawczego to liczy sie tylko zarobki meza poniewaz bedac na urlopie wychowawczym my jakotako tracimy wyplate czyli jestesmy bez zarobkow i nie moga do tego liczyc naszych zarobkow poniewaz ich wtedy NIE MAMY!!
Z gory przepraszam za pozne odpisywanie na pytania skierowane bezposrednio do mnie ale nie wyrabiam sie z czasem zeby sobie siasc na tt i nadrobic zaleglosci, caly dzien sama w domu siedze i wszystkim w domu sie wydaje ze pomimo ze male dziecko maam to siedzac w domu powinnam wszystko zrobic co jest do zrobienia, a ja sie nie wyrabiam i za przeproszeniem nawet nie mam kiedy sie wysr...c
moj kochany Patryczek ma dziwaczny sposob spania w nocy a rasczej usypiania wieczorem, w dzien je ogromne ilosci mleczka, ale to chyba dlatego ze jest ogromny jak na swoj wiek bo ma juz 65 cm i wazy 6300 co odpowiada srednio 6sciomiesiecznemu dziecku a nawet i roczne bywaja takie. Wiec w dzien je duzo czasami mni sie wydaje ze za duzo, a wieczorkiem po kapaniu zjada tylko 30 - 50 ml i usypia zaraz, albo wypluwa butelke i rozglada sie dookola i zaraz spi. i spi zazwyczaj od 21 - 22 (zalezy jak sie wyzbieramy z kapiela) do 4-6 rano, zaleznie od tego czy sie odkopie czy nie spod kolderki, czasami jak sie odkopie i nie obudzi o 4 rano tylko sobie tak pomrukuje i rusza nozkami to go tylko kolderka nakrywam i spi dalej ale jak sie obudzi to cycusia i do lozeczka go spowrotem gdzie usypia po mniekj wiecej 10 minutkach rozgladania sie i zjadania swojej raczki. Bardzo lubi sie przytulac do pieluchy tetrowej.