ja kiedyś pisałam o wygniataniu lekarz kobiecie położył się na brzuch i cisnął aż dziecko wysoczyło ale to chyba potwronie boli
Sikorka a czemu to jest zabronione?
Mat tez nie chcial wyjsc. ja nie mialam sily przec. lekarz na skurczu nacisnal mi brzuch od gory i od razu wyskoczyl.wlasciwie to sie wyslizgnal...troche szycia bylo mimo ciecia.blizne nadal mam ale jaka ulga natychmiastowa...
Choc slowo "wyciskanie" brzmi koszmarnie to lekarze wiedza chyba co robia. To wybieranie mniejszego zla. Widzialam kiedys na jakims filmie jak to robili i w sumie to nasiskaja lokciem i wypychaja przedramieniem. Jest jeszcze alternatywa: kleszcze lub proznociag... to ja juz chyba wole wypychanie
magda ja myśle ze oni nie bedą pytali o zdanie tylko jeśli dziecku będzie coś groziło to mimo wszystko zrobią to a te naciskanie to nie boli? ja teraz jak się w brzuszek uderzę to strasznie boli i nie wyobrażam sobie zeby mi lekarz łokieć wpychał
Dziewczyny ja widziałam co kleszcze i próznociag robia z dzidziy wiec sie nie zgodze a tym bardziej ze mój P wie o tym i jak bedziemy rodzic pod zadnym pozorem sie nie zgadzam